A Henkelről

A Henkel vezető márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: Laundry & Home Care, Beauty Care, illetve Adhesive Technologies.

Csaknem 140 éves sikertörténetére visszatekintve a Henkel jövőképe, hogy márkáival és technológiáival világszerte élenjáró vállalattá váljon. A Henkel több globális piacvezető pozíció tulajdonosa a fogyasztói és az ipari szektorban egyaránt, és olyan márkáival tett szert hírnévre, mint a Persil, a Schwarzkopf és a Loctite. A vállalat három globális üzletága a Laundry & Home Care, a Beauty Care és az Adhesive Technologies. A harminc legfontosabb német vállalat, a Dax-30 között jegyzett cég székhelye Düsseldorfban van. A Henkel büszke közel 50 000 alkalmazottjára, akik a világ több mint 120 nemzetét képviselik. A Henkel globális vállalat, és nagy hangsúlyt fektet a fejlődő piacokra.


A Henkel Magyarország Kft. a bécsi székhelyű közép-kelet-európai regionális vállalat, a Henkel Central and Eastern Europe százszázalékos leányvállalata. Központja Budapesten működik. Két telephelyen folytat termelést: Környén ragasztóanyagok, Körösladányban pedig mosó- és háztartási tisztítószerek gyártása folyik.

A Henkel három stratégiai üzleti területen tevékenykedik:

 Laundry & Home Care Beauty Care Adhesive Technologies

A Laundry & Home Care üzletág márkatermékeivel világszerte jelen van a mosó- és háztartási tisztítószerek fogyasztói szegmensében.

A Beauty Care üzletág márkatermékeivel vezető pozíciót tölt be a haj-, test-, bőr- és szájápolás, valamint a professzionális fodrásztermékek piacain.

A Henkel világszerte piacvezető a ragasztók, szigetelőanyagok és felületkezelők lakossági és szakipari területén.