Fenntarthatóság a Henkelnél

A Henkel elkötelezettsége a fenntarthatóság terén betöltött vezető szerep iránt mélyen gyökerezik értékeinkben. A gazdasági siker, a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás közötti egyensúly fenntartása évtizedek óta vállalati értékeink alappillére, minden üzletágban és funkcionális területen jelen van. A fenntartható fejlődés alapelveit világszerte közel 50 000 munkatársunk alkalmazza mindennapi munkája során.

Fenntarthatósági stratégiánk: több érték kevesebb ráfordítással

Elsőségünk megőrzése érdekében dolgoztuk ki hosszú távú fenntarthatósági stratégiánkat, és tűztünk ki egyértelmű, mégis ambiciózus célt magunk elé 2030-ra: minden termékünk és folyamatunk háromszor olyan hatékony lesz, mint ma. (3-as Faktor).

Ez a célkitűzés választ ad az egyik legfontosabb kihívásra, amellyel a jövőben szembe kell néznünk: a növekedés és a nyersanyagfogyasztás szétválasztására. Több értéket akarunk teremteni – vásárlóink és fogyasztóink, a minket körülvevő közösségek és vállalatunk számára – miközben környezet lábnyomunkat csökkentjük. Több értéket kevesebb ráfordítással – ez a gondolat áll fenntarthatósági stratégiánk középpontjában, amely minden üzleti folyamatunkat és tevékenységünket vezérli.Hosszú távú fenntarthatósági törekvéseink az értékláncunk teljes egészét lefedik. Ennek érdekében értékeljük, elemezzük termékeink életciklusát. További információkat az értéklánc-illusztrációnkban találhat.


Vállalati polgárság Fenntarthatósági stratégia 2030 Külső értékelések

Tevékenységünket négy fontos területre osztottuk.

Többet kevesebből.

A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket és teljesítményünket e területen elismert díjak, rangsorok és értékelések is bizonyítják.


Szolgáltatások és tanácsok

Gyakorlati megvalósítás
Több értéket akarunk teremteni kevesebb ráfordítással. Több értéket nyújtunk vásárlóink, fogyasztóink, a bennünket körülvevő közösségek és vállalatunk számára, mindezt kisebb szénlábnyom mellett. További információkat a Henkel.com honlapon találhat (angol nyelven).