Klíma-pozitívvá válás

A szén-dioxid és egyéb üvegházhatású gázok kibocsátása felelős az klímaváltozásért és a globális felmelegedésért. E kibocsátások korlátozása az emberiség egyik legnagyobb kihívása.

climate positive

Az ügyfelek és a fogyasztók segítése a CO2-kibocsátás csökkentésébenTo motivate consumers to do their laundry in an environmentally compatible way, Henkel Laundry & Home Care developed a special logo with the slogan “be sustainable – wash cold.” It is placed on our laundry detergent packaging and aims to encourage consumers to save energy when doing their laundry.

A fogyasztók ösztönzésére, hogy ruháikat környezetbarát módon mossák, a Henkel Laundry & Home Care üzletág egy különleges logót fejlesztett ki a következő szlogennel: „legyél fenntartható - moss hideg vízzel”. A logót a mosószer csomagolására tesszük, és arra törekszünk, hogy a fogyasztók energiát takarítsanak meg a mosás során.Der Unternehmensbereich Beauty Care hat die Initiative „BeSmarter“ gestartet. Neben einen Fokus auf Recycling konzentriert sich die Initiative auch auf das Wasser als Ressource. Ein Ziel dabei ist es, die Verbraucher für einen verantwortungsvollen Umgang mit der wertvollen Ressource Wasser zu sensibilisieren. Außerdem führt die Verwendung von Wasser mit geringeren Temperaturen zu geringeren CO2-Emissionen.

A Beauty Care üzletág elindította a „BeSmarter” kezdeményezést. A kezdeményezés elsősorban a vízre összpontosított, mint erőforrás. Ezáltal a cél a fogyasztók tudatosságának megteremtése a víz -mint fontos erőforrás- felelősségteljes felhasználásáról. A kevesebb melegvíz-használat kisebb CO2-kibocsátást is eredményez.We support our industrial customers with solutions for lightweight automotive designs. This includes pretreatments for metal surfaces that make it possible to combine steel and aluminum, as well as liquid soundproofing and 3D reinforcement technologies. These solutions all contribute to weight reduction in the chassis and increase fuel efficiency.

A Henkel Bonderite Tectalis and Two-Step folyamata lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy multi-fémből készült karosszériát tervezzenek, amelyek ötvözik az acélt és az alumíniumot. Ennek eredményeképpen ezek a Henkel Adhesive Technologies megoldások lehetővé teszik a járműgyártók számára, hogy kevesebb acélt és több alumíniumot használjanak. A könnyebb autóalkatrészek segítik az üzemanyag-hatékonyság növelését, és ezzel csökkentik az autó CO2 -kibocsátását.


Nagy különbség

A klíma-pozitívvá válás talán csak egy jelentéktelen kifejezésnek tűnik, de ez egy olyan megközelítés, amelynek segítségével 2050-re a klímaváltozás jóval két fok alattira korlátozható. E kötelezettségvállalás megvalósítása során a Henkel célja a környezeti fenntarthatóság jelentős változása. Ezt az elkötelezettséget keltjük életre azáltal, hogy kreativitási lehetőségként tekintünk az klímaváltozásról szóló párizsi megállapodásban meghatározott kihívásra – és innovatív megoldásokat dolgozunk ki, amelyek védik bolygónk jövőjét.