Menü
Keresés

2017.11.27.  Budapest

3,15 millió forintot gyűjtöttek a Persil és a Silan vásárlói

Piros Orr bohócdoktori vizitek segítik a gyógyulást a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztályain

Novembertől a tatabányai Szent Borbála Kórház kis betegei rendszeresen találkozhatnak a Piros Orr Bohócdoktorokkal. A Henkel és a SPAR Magyarország közös jótékonysági akciójában a vásárlók 3,15 millió forintot gyűjtöttek össze: ebből jutnak el egy újabb helyszínre a bohócdoktorok. Az immár hetedik alkalommal meghirdetett programban minden vásárló, aki egy adott időszakban a SPAR és INTERSPAR üzleteiben Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárolt, támogatta a bohócdoktorok munkáját.

Hetedik alkalommal segítették a vásárlók a Piros Orr Bohócdoktorok munkáját: egy akció keretében mindenki, aki a SPAR és az INTERSPAR üzleteiben Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárolt, kilogrammonként és literenként 10 forinttal, míg Persil Duo-Caps vásárlása esetén kilogrammonként 30 forinttal segítette a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkáját. A vásárlók idén összesen 3 150 000 millió forintot gyűjtöttek.

A támogatásnak köszönhetően az Alapítvány újabb mérföldkőhöz ért, a meglévő kórházak mellett mostantól a Szent Borbála Kórház gyerekosztályain is hetente vizitelnek a bohócdoktorok, hogy jókedvet csempésszenek a kórtermekbe, mosolyt ajándékozzanak a gyermekek, aggódó hozzátartozóik és a leterhelt kórházi dolgozók számára. Meggyőződésüket és hitüket a nevetés gyógyító erejében az elmúlt húsz év tapasztalata, pszichológiai kutatások és a kórházi visszajelzések is megerősítik. A vidámabb, felszabadultabb betegek együttműködőbbek, bizakodóbbak, így egészségüket is hamarabb visszanyerhetik. Márpedig egy egészséges gyerek akár napi több száz alkalommal is képes nevetni.

„Nagy megtiszteltetés számunkra hogy a Henkel sok éve kitart mellettünk. Támogatásukkal indult el többek között a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet gyermekosztályán a rendszeres vizit, a speciális törődést igénylő gyerekek mosolyterápiája és az interaktív programunk is. Éppen ennek a hosszú távú együttműködésnek köszönhetően jártunk először ebben a kórházban is 3 évvel ezelőtt is. Így külön öröm, hogy mostantól 2 új bohócdoktorral is kiegészíthettük a már 30 fős csapatot és rendszeresen számíthatnak ránk ebben a régióban, Győrben és Tatabányán”– mondta Rékay Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója.

„Örömünkre szolgál, hogy idén ismét segíthettünk az alapítványnak és vásárlóinkkal együtt 3,15 millió forintot, az elmúlt években pedig összesen több mint 20 millió forint támogatást gyűjtöttünk össze. Jó látni, hogy az alapítvány mennyire lelkesen végzi a munkáját, és mennyi kis beteg arcára varázsolnak mosolyt a kórházi kezelések alatt” – mondta Güray Yildiz, a Henkel Laundry & Home Care üzletágának igazgatója.

Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője elmondta: „A SPAR, a Henkel és a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány között évek óta kiváló az együttműködés. Hiszünk benne, hogy a mosolynak, a vidámságnak gyógyító ereje van, amely hozzásegíti a gyermekeket a felépülésükhöz. Külön öröm számunkra, hogy ebben mi is segíthetünk a bohócdoktoroknak.”

Dr. Lőke János főigazgató úr üzenetét Dr. Czelecz Zsuzsanna, Osztályvezető főorvosasszony tolmácsolta: „Ezúton szeretném megköszönni a Henkelnek és SPAR-nak, hogy felajánlásukkal lehetővé teszik a Piros Orr Bohóc doktorok tevékenységét intézményünkben. Természetesen köszönetünket fejezzük ki azoknak a vásárlóknak is, akik megvásárolták a cég termékeit, és ezáltal hozzájárultak ahhoz, hogy az Alapítvány bohóctársai nálunk vizitelhetnek kórházunk gyermekosztályán. A test gyógyítása elengedhetetlen a lélek gyógyítása nélkül, melynek egyik kiváló eszköze a nevetés, a Bohódoktorok jelenléte és derűje a gyógyulás esélyeit javítja. Ahogy ez a jól ismert gyermekregényből Mary Poppinsból is tudott: „feltöltődünk nevetőgázzal, s úgy lebegünk, s ha sokat nevetsz, te is érzed, hogy könnyebb leszel”. Szerdai vizitjeik alkalmával ezt biztosítják kis betegeinknek a Bohódoktorok. Köszönet érte.”


A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványról
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány jelenleg 15 gyermekkórházban, 1 intézetben és 3 idősotthonban dolgozik, Budapesten kívül, Törökbálinton, Győrben, Tatabányán, Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben és Pécsett. A 30 fős bohócdoktor csapat évente több mint 1000 vizitet tart, amelynek során az elmúlt 20 évben több mint 300 ezer beteg gyermekkel és idős emberrel találkozott. Alapítványunk továbbra is folyamatosan bővíti a bohócdoktori vizitek számát.

További információ:
www.pirosorr.hu, bohocdoktorok@pirosorr.hu, Kápolnai Katalin,+36 30 2399 274

Sajtóközlemény (1,59 MB)

A Henkel és a SPAR Magyarország közös jótékonysági akciójában a vásárlók 3,15 millió forintot gyűjtöttek össze

A nevetés gyógyító erejét a Bohócdoktorok húsz évnyi tapasztalata, pszichológiai kutatások és a kórházi visszajelzések is megerősítik

Novembertől a tatabányai Szent Borbála Kórház kis betegei rendszeresen találkozhatnak a Piros Orr Bohócdoktorokkal