Támogatások, események


 / 
Letöltés web  print
Összes

Jókedv adományozása. A Henkel Magyarország ötszázezer forint értékű adománnyal támogatta a főváros XI. kerületében működő Gesztenyéskert Óvodát. A 198 gyermeket nevelő újbudai intézmény az összeget olyan berendezések vásárlására fordította, amelyek a gyermekek játékos időtöltését segítik. Az adományból a vezetőség többek között egy játszó galériát épített fel az egyik kiscsoportnak, hogy a gyerekek még inkább a koruknak megfelelő környezetben tölthessék idejüket. A csoport emellett új polcokat és dekorációs kellékeket is kapott a terembe, ahol 28, 3-4 év közötti kiscsoportos tölti hétköznapjait. A Gesztenyéskert Óvodának nyújtott támogatásról az Újbudai Önkormányzat döntött, miután a Henkel felajánlotta társadalmi célra a félmilliós összeget a kerületnek.
2011. február
Adomány a bohócdoktoroknak. Egy hónap alatt hárommillió forint támogatáshoz juttatták a bohócdoktorokat azok a vásárlók, akik 2010. október közepétől november közepéig a Spar üzletláncnál Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásároltak. A gyártó Henkel és a kereskedelmi cég ugyanis a Persil mosópor minden egyes kilogrammja után, illetve a mosógél és az öblítők literje után 10 forintot ajánlott fel a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnak. Annak a szervezetnek, amely a kórházak steril világába vidám színfoltot visz. A bohócdoktorok látogatása enyhülést hoz, hozzájárul a gyógyulásuk. Nemcsak a gyerekeket, hanem idős embereket is jókedvre derítenek a vidám látogatók, akik szerint a nevetés a legjobb orvosság.
2010. december

 / 
Letöltés web  print
Összes

Váci oktatási intézmény támogatása. Iskolabútorok vásárlásával járult hozzá a Henkel Magyarország a tanévkezdéshez a váci Árpád Fejedelem Általános Iskolában. Az intézményt a nyáron felújították, és többek között egy új tantermet is kialakítottak a legkisebbeknek. A bútorvásárlásra felajánlott 500 ezer forintból, az iskola az új osztályterembe vásárolt padokat, illetve egyéb berendezési tárgyakat. Ezen felül, a váci ragasztógyár a szállítás és az összeszerelés költségeit állta. Az Árpád Fejedelem Általános Iskolának nyújtott támogatásról a váci polgármesteri hivatal döntött, miután a Henkel felajánlotta társadalmi célra a félmillió forintos összeget a városnak.
2010. szeptember
 / 
Letöltés web  print
Összes

Tisztítószer adomány az árvízkárosultaknak. A 2010-es tavaszi természeti katasztrófa után hétszáz otthonába visszatérő család kapott a Henkeltől tisztítószer csomagot, hogy lakhatóvá tehessék házaikat. A 7 millió 740 ezer forint összértékű adomány takarító-, mosogató- és mosószereket, öblítőket, ablak és padlótisztító készítményeket, valamint a víz okozta átázott, dohos falak páramentesítésére szolgáló eszközt és tablettát tartalmazott.
A csomagok eljuttatására a Henkel Magyarország a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet kérte fel.
2010. június
 / 
Letöltés web  print
Összes

Defibrillátorok. A hirtelen szívleállás miatti halálesetek száma évente százezer körüli. Az esetek egy részénél a minél gyorsabb segítség életet menthet. A Henkel ezért nyolc darab defibrillátor készüléket vásárolt, illetve életmentő, eszközhasználati képzést szervezett. Négy készülék a Henkel telephelyein található:  a budapesti központban, a körösladányi és a váci gyárban. Ezek természetesen nemcsak a dolgozóknál, hanem a közelben segítségre szorulóknál is szükség szerint igénybe vehetőek. Egy-egy készüléket helyeztek el Békéscsabán egy orvosi szakrendelőben, Vácott egy iskolában és kollégiumban, illetve Budapesten egy sportegyesületnél. A készülék használata csak akkor hatékony, ha azt arra felkészített ember alkalmazza. Hatvanegy önkéntes, köztük 49 Henkel munkatárs vett részt azon az tanfolyamon, ahol az elsősegélynyújtást, életmentés és defibrillátor használatát tanulták és gyakorolták.
2010 tavaszán
Nemzetközi projektek

Engagement for the world (angol nyelven)