Innováció együttműködés révén

Együtt alakítjuk a jövőt: startupokba fektetünk és a nyílt innovációra támaszkodunk az új ötletek és partnerségek terén. Folyamatosan bővülő hálózatunkkal együttműködve digitális üzleti modelleket és úttörő technológiai megoldásokat fejlesztünk.

A nyitottság a sikeres innováció kulcsa. Annak érdekében, hogy üzletágainkban ígéretes innovációkat fejlesszünk ki, nem csak belső innovációs lehetőségeinkbe fektetünk be. Nyitott együttműködésre és nyílt innovációra is támaszkodunk – együttműködünk külső partnerekkel, például startupokkal vagy más, az ökoszisztémánkhoz kapcsolódó partnerekkel, hogy közösen fejlesszük ki és valósítsuk meg az ötleteket, hogy inspiráljuk és kölcsönösen támogassuk egymást. Inkubátorcsapataink valamint technológiai és digitális innovációs központjaink segítenek ennek elérésében, a kockázati tőke területén szerzett szakértelmünkkel párosítva.

NYÍLT INNOVÁCIÓS KEZDEMÉNYEZÉSEK


Consumer

Aktív együttműködésre és partnerségre törekszünk a fogyasztói és ipari ágazatok induló vállalkozásaival. A siker kulcstényezője az egyenrangú együttműködés: a két világ legjobbjait szeretnénk egyesíteni, hogy mindkét fél számára előnyös helyzetet teremtsünk. A konkrét projekteken kívül a Henkel fontos inputokra, friss ötletekre és új gondolatokra is szert tesz. A startupok ugyanakkor globális piacokhoz, vállalkozói know-how-hoz és befektetési lehetőséghez juthatnak. A digitális innovációk felgyorsítása érdekében saját ötletgyárakat hoztunk létre. Emellett a technológiai és digitális innovációs központjainkra is támaszkodunk, mint a digitális átalakulásunk innovációs központjaira.

VÁLLALATITŐKEBEFEK­TETÉS

Innovációs együttműködések: Férfi és nő egy laborban képernyőt néznek

Van egy jó ötlete? Vállalati tőkebefektetési tevékenységeink részeként világszerte fiatal, gyorsan növekvő, digitális vagy technológiai szakértelemmel rendelkező startupokba fektetünk be. Ha az elképzelés megfelel a Henkel számára, akkor az induló vállalkozásokat befektetéssel támogatjuk, azok hozzáférhetnek szakértői hálózatunkhoz, és részesülnek globális alaptevékenységeink terén szerzett sokéves tapasztalatunkból. A Henkelnek két vállalati egysége van, amelyek interfészként működnek a külső innovátorok és a Henkel között: a Henkel Tech Ventures és a Henkel dx Ventures.

Henkel Tech Ventures

A Henkel Tech Ventures a Adhesive Technologies üzletág vállalati tőkebefektetési ágazata, amely különösen olyan startup vállalkozásokba fektet be, amelyek anyagtudományi megoldásokat vagy innovatív digitális üzleti modelleket kínálnak. A Henkel Tech Ventures például a gyártáshoz szükséges szenzortechnológiával és a 3D nyomtatással foglalkozó vállalatokba fektetett be.

Henkel dx Ventures

A Henkel dx Ventures a Henkel dx vállalkozási egysége, amely digitális üzleti modellekbe, például közvetlen fogyasztói platformokba fektet be az e-kereskedelmi ágazatban. A startupokkal, piackutatási szakértőkkel, technológiai óriásokkal és fogyasztókkal együttműködve a fogyasztói csomagolt árukra (CPG) összpontosító innovációt hozunk létre.