Innováció együttműködés révén

Együtt alakítjuk a jövőt: startupokba fektetünk és a nyílt innovációra támaszkodunk az új ötletek és partnerségek terén. Folyamatosan bővülő hálózatunkkal együttműködve digitális üzleti modelleket és úttörő technológiai megoldásokat fejlesztünk.

A nyitottság a sikeres innováció kulcsa. Annak érdekében, hogy üzletágainkban ígéretes innovációkat fejlesszünk ki, nem csak belső innovációs lehetőségeinkbe fektetünk be. Nyitott együttműködésre és nyílt innovációra is támaszkodunk – együttműködünk külső partnerekkel, például startupokkal vagy más, az ökoszisztémánkhoz kapcsolódó partnerekkel annak érdekében, hogy együtt fejlesszük és vigyük előre az ötleteket, inspiráljuk és kölcsönösen támogassuk egymást. Inkubátorcsapataink és innovációs központjaink segítenek nekünk ebben, a kockázati tőke területén szerzett szakértelmünkkel párosítva.

NYÍLT INNOVÁCIÓS KEZDEMÉNYEZÉSEK 


Consumer

Aktív együttműködésre és partnerségre törekszünk a fogyasztói és ipari ágazatokban működő startup vállalkozásokkal. A siker kulcstényezője az egyenrangú együttműködés: a két világ legjobbjait szeretnénk ötvözni, hogy mindkét fél számára előnyös helyzetet teremtsünk. A konkrét projektek mellett a Henkel fontos inputra, friss ötletekre és új gondolatokra is szert tesz. A startupok ugyanakkor hozzáférést kaphatnak a globális piacokhoz, vállalkozói know-how-hoz és befektetési lehetőséghez. A digitális innovációk felgyorsítása érdekében saját ötletgyárakat alakítottunk ki. Ezenkívül ún. innovációs huboka is támaszkodunk, mint digitális átalakulásunk innovációs központjaira.

Love Nature

A Love Nature GmbH gondoskodik a fenntartható innovációról a Laundry & Home Care üzletágban. Ebben az ötletgyárban innovatív és környezetbarát mosó-, és tisztítószerek születnek a fogyasztókkal, a fenntarthatóságot befolyásoló szereplőkkel és fenntarthatósági szakértőkkel közösen. Közös céljuk a piac folyamatos fejlesztése és az innovációkon keresztül új fenntarthatósági impulzusok felállítása. A Love Nature minden terméke például növényi alapú, újratölthető és mind rendelkezik EU Ecolabel címkével.

VÁLLALATI TŐKEBEFEK­TETÉS 


Consumer

Van egy jó ötlete? Vállalati tőkebefektetési tevékenységeink részeként világszerte fiatal, gyorsan növekvő, digitális vagy technológiai szakértelemmel rendelkező startupokba fektetünk be. Ha az elképzelés megfelel a Henkel számára, akkor az induló vállalkozásokat befektetéssel támogatjuk, azok hozzáférhetnek szakértői hálózatunkhoz, és részesülnek globális alaptevékenységeink terén szerzett sokéves tapasztalatunkból. A Henkelnek két vállalati egysége van, amelyek interfészként működnek a külső innovátorok és a Henkel között: a Henkel Tech Ventures és a Henkel dx Ventures.

Henkel Tech Ventures

A Henkel Tech Ventures a Adhesive Technologies üzletág vállalati tőkebefektetési ágazata, amely különösen olyan startup vállalkozásokba fektet be, amelyek anyagtudományi megoldásokat vagy innovatív digitális üzleti modelleket kínálnak. A Henkel Tech Ventures például a gyártáshoz szükséges szenzortechnológiával és a 3D nyomtatással foglalkozó vállalatokba fektetett be.

Henkel dx Ventures

A Henkel dx Ventures a Henkel dx vállalkozási egysége, amely digitális üzleti modellekbe, például közvetlen fogyasztói platformokba fektet be az e-kereskedelmi ágazatban. A startupokkal, piackutatási szakértőkkel, technológiai óriásokkal és fogyasztókkal együttműködve a fogyasztói csomagolt árukra (CPG) összpontosító innovációt hozunk létre.