STRATÉGIA

Két ember egy piros kanapén ül, és közösen egy laptopon dolgoznak

Fenntarthatósági stratégiánk közvetlenül tükrözi vállalatunk „Céltudatos Növekedés” iránti elkötelezettségét. Elkötelezettek vagyunk a transzformációs változás előmozdítása mellett, azáltal, hogy több értéket teremtünk érdekelt feleink számára, sikeresen fejlesztjük üzletünket, és fenntartható módon járunk el a jelen és jövő generációinak érdekében.

Átalakító hatás a generációk javára

A Henkelnél a fenntarthatóságra folyamatos törekvésként tekintünk, hogy előrehaladást érjünk el az aktuális témákban, és tudományos ismeretekre alapozva folyamatosan új kihívások megoldásán dolgozzunk. A globális éghajlatváltozás az egyik legnagyobb kihívás, amellyel az emberiség manapság szembesül, és amely sürgős és ambiciózus cselekvést igényel. Ugyancsak kritikus fontosságú erőforrásaink, az olyan életfenntartó rendszereink, mint az erdők, a vizek és a biológiai sokféleség védelme és regenerálása a jelen és a jövő generációi számára. Ugyanakkor a globális szegénység és a társadalmi egyenlőtlenségek növekedését tapasztaljuk, ami viszont veszélyezteti az emberi jogok és a társadalmi együttélés alapjait. Elismerjük, hogy az olyan vállalatoknak, mint a Henkel, szerepet kell játszania a kihívások kezelésében és az átalakulást célzó változások előmozdításában.

Felelősség az emberekért, a bolygóért és a társadalomért

Vállalati célunk meghatározza azt a közös alapot, amely mindannyiunkat egyesít a Henkelnél: Pioneers at heart for the good of generations. Újító szellemiségünkkel, tudásunkkal, termékeinkkel és technológiáinkkal szeretnénk gazdagítani és jobbá tenni az emberek életét nap mint nap, és egy céltudatos jövőt formálni a következő generációk javára. A fenntartható üzleti gyakorlat évtizedek óta nemcsak vállalati kultúránk szerves része, hanem jövőképünk központi eleme is. Az innovációval és a digitalizációval együtt a fenntarthatóság alkotja vállalati stratégiánk, a Céltudatos Növekedési program magját.

Építeni fogunk sajátos erősségeinkre, mint például üzletágaink innovatív erejére, munkatársaink széleskörű tudására, valamint termékeink és technológiáink vevők és fogyasztók közötti több érintkezési pontra. Így szeretnénk közösen alapvető változást létrehozni.

2022-ben közzétettük új 2030+ Fenntarthatósági Célok Keretrendszerünket, amelyet a “Transformational Impact for the Good of Generations” törekvésünkhöz kötünk. Ennek során az ESG három dimenzióját beépítettük a fenntarthatósági jövőképünkbe, és meghatároztuk a főbb fókuszpontokat:

2030+ Fenntarthatósági Célok Keretrendszerünk

Új fenntarthatósági stratégiánk középpontjában törekvéseink megvalósítása áll, konkrét intézkedéseken és projekteken keresztül, a gyakorlati előrelépés érdekében. A 2030+ Fenntarthatósági Célok Keretrendszerünk, hosszú távú ambíciókat fogalmaz meg a Megújuló bolygó, a Virágzó közösségek és a Megbízható partnerek három dimenziójában és kapcsolódik „Transformational Impact for the Good of Generations” elérésére irányuló törekvésünkhöz.

Fő célok 2030+

A 2030+ Fenntarthatósági Célok Keretrendszerünk hosszú távú törekvésünket három dimenzióban - a Megújuló bolygó, a Virágzó közösségek és a Megbízható partner - határozza meg.

Kulcsfontosságú eszközeink a változáshoz

Tudjuk, hogy csak akkor érhetjük el célunkat, az átalakításra irányuló változást, ha rendszerszinten gondolkodunk, és együttműködünk partnereinkkel az értéklánc mentén és azon túl is. Ezért három kulcsfontosságú szinten határoztunk meg, amelyek segítenek elérni és növelni a szükséges előrehaladást:

  • Tevékenységünk központjában a termékek és technológiák állnak. Több értéket teremtünk ügyfeleink és fogyasztóink számára azáltal, hogy folyamatos innovációval jobb teljesítményt nyújtunk kisebb ökológiai lábnyom mellett.
  • Az emberek a kulcsa a fenntartható üzletnek. Munkatársaink elkötelezettségükkel hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez. Ezen túlmenően beszállítóink, részvényeseink, ügyfeleink és fogyasztóink, valamint társadalmi környezetünk fontos szerepet játszanak a változás együttes és hatékony előmozdításában.
  • A partnerségek létfontosságúak a fenntartható fejlesztések megvalósításában és léptékében. Az értéklánc mentén partnerekkel, szakértőkkel, egyetemekkel, a civil társadalommal és más cégekkel dolgozunk együtt a tudás megosztása és a rendszerszintű megoldások közös fejlesztése érdekében.