hu-why-henkel-header-collage

We dare to make an impact.

Ha azt kérdezed magadtól, hogy „Miért a Henkelt válaszd?”, a válasz egyszerű: A merészségünk miatt. Úttörői szellemiséggel teszünk a jövő generációi javára. Együtt arra törekszünk, hogy termékeinken, szolgáltatásainkon és megoldásainkon keresztül milliárdok életét javítsuk. Találkozz jövőbeli kollégáiddal és tudd meg miért választották a Henkelt és miért különleges számukra a vállalat.

#1 A Henkelnél változtathatsz

A Henkelnél a vállalkozói tevékenység örökségünk része. Annak érdekében, hogy folyamatosan fejlődjünk, munkatársaink megkérdőjelezik a status quo-t, és vállalkozóként lépnek fel. Új ötleteket hoznak, felgyorsítják digitális átalakulásunkat, és megváltoztatják a piacokat, termékeket és szolgáltatásokat.

Kollázs a Henkel munkahelyeiről. Képek a technológiáról, a digitális átalakulásról és a friss ötletekről.

Mi hajtjuk a digitális átalakulást belülről és kívülről egyaránt.
Célunk alapvető tőként, a Henkel termékek és technológiák folyamatos fejlesztése. Folyamatosan összekapcsolódó világunk megváltoztatja a fogyasztók igényeit és vásárlási döntéseit. Az egyedi termékekről a digitális eszközökkel könnyen elérhető integrált szolgáltatások kínálatára térünk át. 


A digitális tudást minden csapatunk számára elérhetővé tesszük.
A világszerte közel 48 000 alkalmazottunknak köszönhetően tudjuk, hogy a különböző háttérrel, tapasztalattal, készségekkel, tudással és ötletekkel rendelkező globális csapatunk jelenti sikerünk alapját. Az átalakulás nem megy egyik napról a másikra – ez egy folyamat, amely időbe telik. Számunkra az intuitív és személyre szabott képzési formátumok nagyszerű motivációt jelentenek, és biztosítják, hogy folyamatosan tanuljunk és fejlődjünk. A Digital Upskilling révén a Henkel az egész vállalaton belül megalapozza digitális tudásának színvonalát. Nem tudunk változtatni, hacsak nem vonunk be minden vezetőt, minden csapattagot és minden gyakornokot.

why-henkel-collage-hao-desktop-Ismerd meg Haót, a Mobile App Factory vezetőjét: „Hallottál már a Henkel dx innovációs központól? Ezzel a szervezeti fejlesztéssel a vállalat bizonyította innovatív gondolkodásmódját. A berlini Development Factory vezetőjeként szeretem, amikor az emberek a semmiből alkotnak. Ennek a digitális átalakulásnak és egy ilyen platform felépítésének részese lenni nagyszerű élmény, és része annak, amit nagyra értékelek a Henkel karrierem során.” 

Vállalkozói szellemünket az új technológiákba való belemerüléssel, új üzleti modellekkel való kísérletezéssel és digitális ökoszisztémák építésével ösztönözzük.
A Henkel dx szervezettel egy teljesen új fejezetet nyitunk, a digitális, az üzleti folyamatmenedzsment és az informatikai szakértelem egyesítésével, a legigényesebb üzleti kihívások megoldása érdekében. Innovációs központjainkat az olyan megatrendekre való összpontosítás vezérli, mint a platformgazdaságosság, a fogyasztói és vásárlói tömegeket érintő váltás, az eredményalapú kiszolgálás és a lean-fast-simple elv.

Együttműködünk, hogy újítsunk.
Összekapcsoljuk az induló vállalkozásokat a Henkel üzleti tevékenységével, hogy úttörő technológiákat fejlesszünk ki. Hiszünk abban, hogy a legjobb megoldások akkor születnek, ha az innovatív ötletek találkoznak a megfelelő erőforrásokkal. A Henkel Tech Ventures a gyártóipar minden területére kiterjedő, hatalmas hálózatot hozott létre.

Inkubátor csapatainkkal új utakat törünk.
Az innováció felgyorsítása és az új üzleti modellek kidolgozása érdekében a Consumer Brands üzletágunk belső ötletbörzéket és inkubátorcsoportokat hoztak létre – melyek ötvözik az agilis munkamódszereket egy globális vállalat méretével és szakértelmével.
 

why-henkel-collage-esther-desktop-Ismerd meg Esthert, a Fritz Beauty Lab alapító tagját és vezetőjét: „Amióta elkezdtem dolgozni a Henkelnél, számos pozíciót töltöttem be a vállalatnál. 2020-ban megalapítottam a Fritz Beauty Lab-ot, amely a Henkel vállalati struktúráján belül működik, de szervezetileg olyan, mint egy start-up, ezért agilis és gyors. A munkám lehetővé teszi számomra, hogy szenvedélyeimet követve nagyszerű dolgokat érjek el.” 

Why Henkel - Video - Thumbnail

#2 A Henkelnél csapatjátékosok vagyunk.

A világszerte közel 48 000 alkalmazottunknak köszönhetően tudjuk, hogy a különböző háttérrel, tapasztalattal, készségekkel, tudással és ötletekkel rendelkező globális csapatunk jelenti sikerünk alapját.

Kollázs a Henkel munkakörnyezetről. Henkel munkatársaink mindig csapatban játszanak.

Hiszünk abban, hogy a vezetés mindenki dolga.
Függetlenül attól, hogy csapatot vezetsz, vagy nem, megváltoztathatod a dolgokat és javíthatod az együttműködést, hatással lehetsz a fejlődésre, megmutathatod, hogy teljes felelőséggel bírsz az eredményekért, de a körülötted lévő emberekért is, és ezáltal erős alapot teremthetsz a Henkel vállalati kultúrájának formálásához. Támogatjuk munkatársainkat abban, hogy cselekedeteikben és döntéseikben figyelembe vegyék a Henkel értékeit, és fontosnak tartjuk a visszajelzéseket a tanulás és fejlődés érdekében. A Henkelnél mindannyiunkon múlik, hogy életre keltjük-e négy (Leadership Commitments) vezetői kötelezettségvállalásunkat.

1. Vállalkozóként cselekszünk
Merünk kockáztatni és megragadni az izgalmas üzleti lehetőségeket. Elkötelezettek vagyunk az innovációk és a napi fejlesztések mellett. Támogatjuk a hatékony és világos döntéshozatal kultúráját.

2. Erős csapatként dolgozunk együtt
Mindig csapatként cselekszünk a Henkel érdekeit szem előtt tartva. Együttműködésünk alapja a bizalom és az átláthatóság. Nagyra értékeljük a sokszínűséget, a kíváncsiságot és a nyitottságot.

3. Szenvedéllyel fejlesztünk másokat
Felelősséget vállalunk a legjobb csapatok felépítéséért és fejlesztéséért. Próbára tesszük és elismerjük munkatársainkat. Visszajelzést adunk és fogadunk, és folyamatosan tanulunk.

4. Felelősek vagyunk az eredményeinkért
Ügyfeleink számára a legjobb megoldásokat hozzuk létre. Felelősséget vállalunk az ambiciózus célok eléréséért. Betartjuk ígéreteinket és vállalásainkat.

 

why-henkel-collage-kerstin-desktop-Ismerd meg Kerstint, európai műszaki vezetőt: „Hogyan válhatsz női vezetővé és inspirálhatsz másokat? Dolgozz a Henkelnél! Az Adhesive Technologies innovációs csomagolási igazgatói pozícióm felé vezető úton a csapatmunka és a vállalkozói szellem nagyszerű új innovációkat eredményezett. Sikerem nemcsak engem, hanem más nőket is bátorít. Nagyon komolyan veszem a Henkel vezetői kötelezettségvállalásait, és támogatom csapatomat, hogy ezek mentén fejlődjenek.”

A sokszínűség, esélyegyenlőség és befogadás mélyen gyökerezik vállalati értékeinkben.
A Henkel számára a sokszínűség, esélyegyenlőség és befogadás több mint egyszerű hívószavak. Számunkra ezek „kötelező” és üzleti követelmények, amelyek vállalati stratégiánk és értékeink szerves részét képezik. Munkatársaink különböző nemekhez és generációkhoz tartoznak, eltérő szexuális és vallási irányultságúak, eltérő etnikai és kulturális hátterűek, különböző készségekkel, képességekkel rendelkeznek, és sok más értelemben is sokszínűek. Arra törekszünk, hogy elősegítsük az összetartozás kultúráját, törekedünk az igazságosságra, hogy kiaknázzuk a sokszínűségünkben rejlő lehetőségeket. Ezért aktívan népszerűsítjük alkalmazottaink befogadó magatartását, felhívjuk a figyelmet és elősegítjük az egyéni különbségeket üdvözlő és elfogadó környezet kialakítását. Tudjon meg többet a Henkel DEI megközelítéséről és kezdeményezéseiről: Diversity, Equity & Inclusion (henkel.com)


Körvonalazzuk a Smart Work új koncepcióját.
Elismerjük munkatársaink rugalmasságra és a munka-magánélet közti egyensúlyra való igényét. Azzal a céllal, hogy a mobil és az irodai munkavégzést az egyéni igényeknek megfelelő nagyfokú rugalmassággal ötvözzük, megalapozzuk a jövő produktív munkavilágát. Míg egyes pozíciók helyszíni munkát igényelnek, mások nem igényelnek fizikai jelenlétet az irodában, a Henkelnél sok pozíció hibrid. Hiszünk abban, hogy a mobil munkavégzés a munkaidő akár 40%-ában is lehetséges hibrid pozíció esetén. Havonta egy hét is lehet. Irodáinknak kulcsszerepe van és lesz vállalati kultúránkban – lehetővé teszik az együttműködést, az innovációt, a tudáscserét, valamint az összetartozás és a közösség olyan kollaborációs helyei, amelyek formálják a Henkel szellemiségét. Továbbra is korszerűsítjük munkakörnyezetünket, irodáinkat, épületeinket, és még inkább fenntarthatóbbá tesszük azokat.

Hiszünk abban, hogy mindenkinek lehet egyszerre karrierje és családja.
A jó munka-magánélet rugalmasságának elengedhetetlen része, hogy nagyobb szabadságot adjunk a szülőknek, és lehetőséget adjunk arra, hogy otthonról vagy máshonnét dolgozzanak, ne csak az irodában. Az infrastruktúra ebben az összefüggésben jelentős szerepet játszik. Németországi központunkban három óvoda működik a Henkel dolgozói számára. Különböző országainkban gyermekgondozási és egyéb szolgáltatásokat kínálunk alkalmazottaink támogatására.

Tudjon meg többet

#3 A Henkelnél alakíthatod karriered

Szeretjük, ha munkatársaink szakmailag és személyesen fejlődnek. Számos lehetőséget kínálunk a tanulásra, visszajelzések és tanácsok fogadására, valamint sokrétű és nemzetközi tapasztalatszerzésre. Hiszünk abban, hogy a szemléletváltás sokkal sikeresebbé tesz bennünket. Egy olyan multinacionális vállalatnál, mint a Henkel, a következő lépés mindig épp előttünk áll.

Kollázs a Henkel munkakörnyezetről. A Henkelnél Ön alakíthatja karrierjét.

Nemzetközi lehetőségeket kínálunk.
A Henkel segít a látóköröd kiszélesítésében, mivel nemzetközi tapasztalattal rendelkező munkatársak teszik sikeressé és inspirálóvá globális csapatunkat. Egy, a Henkel dimenzióival rendelkező vállalatnál a karrierútnak nem kell lineárisnak lennie. Próbálj ki pozíciókat, helyszíneket vagy akár országokat. A kiválóan teljesítő munkatársaknak Triple Two filozófiát kínálunk: Karrierjük során legalább két munkakörben dolgozhatnak két különböző országban és két üzleti területen.

Számítunk a teljesítményre. És megjutalmazzuk azt.
Vállalati kultúránk szerves része a teljesítmény jutalmazása, valamint munkatársaink motiválása és ösztönzése. Hiszünk abban, hogy ambiciózus célokat tűzünk ki, és ennek megfelelően jutalmazzuk az erős és kiváló teljesítményt. Ezen felül vannak helyi versenyképes és vonzó juttatásaink is.

Támogatjuk munkatársainkat készségeik minél jobb fejlesztésében.

Szeretnéd fejleszteni magad, bővíteni tudásod és képességeid? Elkészítettük Neked is a Henkel Learning Hub-unkat! Több mint 8000 tantermi és digitális képzéshez férhetsz hozzá különböző témákban, és bővítheted szakmai tudásod. Célunk, hogy munkatársainkat felkészítsük a jövőre azáltal, hogy segítjük őket a szükséges létfontosságú készségeik megszerzésében, és lehetővé tesszük számukra, hogy a tanulás révén kiaknázhassák lehetőségeiket.

Hisszük, hogy a visszajelzés segíti a fejlődést. Éppen ezért folyamatos visszajelzési kultúránk lehetővé teszi, hogy bármikor visszajelzést adj és kapj munkatársaidtól vagy feletteseidtől. Ennek megkönnyítése érdekében egy új visszajelzési eszközt indítottunk el. KUDOS-kártyákat küldhetsz és fogadhatsz az elismerés kifejezése és egymás sikerének ünneplése céljából.

Már korán megteremtjük a növekedési lehetőséget.

Globális betanulási programunk, a „BE PART” lendületes kezdést biztosít a Henkelnél. Digitális tartalommal és offline tevékenységekkel a BE PART támogatja új munkatársainkat a Henkel munkamódszerének megértésében és a gyors beilleszkedésben. Minden fontos információt megkapsz, amire szükséged lehet a nálunk töltött izgalmas első 6 hónaphoz.

Hiszünk a korai felelősségvállalásban. Ezért már korai szakaszban kihívással teli projektekben fogsz részt venni, hogy tanulhass, alkothass és fejlődhess.
 


Mindig mozgásban vagyunk, új és nagyszerű ötleteket keresünk.
Amint azt az első Vezetői Elkötelezettségünkben megfogalmaztuk, vállalkozóként járunk el. Ez azt jelenti, hogy gyorsabban kell előre látnod a jövőbeli trendeket és vásárlói igényeket, mint a piac, proaktívnak kell lenned és küzdened az ötleteidért. Mindig igyekszünk gyorsak lenni a kísérletezés során, majd megvalósítjuk vagy elengedjük. Meghívunk, hogy segíts üzleti modelljeinket a termékektől az értékesítés utáni szolgáltatások, új szolgáltatások és eredményorientált megoldások kínálatáig bővíteni. Consumer Brands üzletágunk elindította a Choicify-t, egy mesterséges intelligencia által vezérelt színtanácsadó alkalmazást. A Persil Service segítségével egy mobil textiltisztító szolgáltatást vezettünk be a Laundry & Home Care szolgáltatások piacára. Az Adhesive Technologies üzletágunk lehetővé teszi, hogy a papírszívószálak a folyadékba való merítésnek hosszabb ideig ellenálljanak. 

Már korám megteremtjük a fejlődés lehetőségét.
Különféle programjainkkal a hallgatók és a diplomások számára ügyelünk a tehetségekre, hogy felfedezzék képességeiket, szenvedélyüket és ötleteiket, miközben útmutatást és mentorálást kapnak. Hiszünk a korai felelősségvállalásban, ezért olyan programokat hozunk létre, ahol a fiatal szakemberek kihívások elé vannak állítva és lehetőséget kapnak a tanulásra, az alkotásra és a továbblépésre. Bármelyik csapattól, funkcionális területtől vagy üzleti területtől függetlenül is ösztönözzük munkatársainkat a részvételre – gyakornokként és nemzetközi menedzserként egyaránt. A Henkelnél hiszünk abban, hogy a jövő munkahelyei erre épülnek.

 

why-henkel-collage-nicolas-desktop-Ismerd meg Nicolast, regionális beszerzési vezetőt: „Gyakornokként kezdtem a Henkelnél Brazíliában, majd hat évvel később Németországba költöztem. Feletteseim és mentoraim segítettek a karrierem fejlődésében és alakításában. Már korán felelősségteljes feladatokat kaptam, és hálás vagyok a számtalan lehetőségért. Az egyik kedvenc projektem az volt, hogy csökkentsem globális lábnyomunkat azáltal, hogy a helyi áramszolgáltatási szerződéseket normálról zöld energiára váltottam. Ez a cég folyamatosan mozgásban van. Pont mint én."

#4 A Henkelnél többet ajánlunk, mint munkahelyeket

Fenntarthatósági vezetőként arra törekszünk, hogy úttörő szerepet töltsünk be a fenntartható fejlődés új megoldásaiban, miközben továbbra is felelősségteljesen alakítjuk üzletünket és növeljük gazdasági sikereinket. Ez az ambíció vállalatunk összes tevékenységére kiterjed – a teljes értéklánc mentén.

Kollázs a Henkel környezetről és a vállalt felelősségről. A Henkelnél dolgozóink többet tesznek, mint munkát.

Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság terén vezető szerep mellett.
Célunk, hogy minden tevékenységünkkel fenntartható értéket teremtsünk – munkatársainkkal, partnereinkkel és érdekelt felekkel együtt. Felelősséget vállalunk munkatársaink, ügyfeleink és fogyasztóink biztonságáért és egészségéért, a környezet védelméért és az életminőségért azokban a közösségekben, ahol tevékenykedünk.

Hozzájárulunk a klímavédelemhez, támaszkodunk a megújuló energiára, csökkentjük energiafelhasználásunkat és kibocsátásunkat
A Henkel hosszú távú jövőképe az, hogy klímapozitív vállalattá váljon, és előrelépést tegyen értékláncának további releváns részein, aktívan hozzájárulva ezzel a klímavédelemhez. A klímapozitívvá válás felé haladva arra törekszünk, hogy a 2010-es bázisévhez képest 2030-ra gyáraink energiafogyasztását tonnánként 50 százalékkal, illetve termelésünk szénlábnyomát 75 százalékkal csökkentsük. Arra törekszünk, hogy 2030-ig az általunk vásárolt villamos energia 100 százalékát megújuló forrásokból szerezzük be.

Intelligensebb csomagolások fejlesztésével a körforgásos gazdaság felé haladunk.
Küldetésünk, hogy fenntartható forrásból származó anyagokat építsünk be az intelligens tervezésekbe, hogy lezárjuk a kört. Célunk, hogy a lehető legkevesebb csomagolóanyag felhasználásával a lehető legfenntarthatóbb anyagokból készítsük el a csomagolást – mindezt anélkül, hogy a fogyasztók által elvárt magas szintű teljesítményt veszélyeztetnénk. Célunk, hogy 2025-re 50 százalékkal csökkentsük fogyasztói termékeinkben a fosszilis forrásokból származó szűz műanyagok mennyiségét. Ezt az újrahasznosított műanyagok arányának 30 százalék fölé emelésével, a műanyag mennyiségének csökkentésével, valamint a bioalapú műanyagok fokozottabb felhasználásával érjük el.

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy fokozzuk a közösségekre gyakorolt pozitív hatásunkat.
Aktívan szeretnénk hozzájárulni a társadalmi fejlődéshez és az emberek jólétéhez. 2025-re azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy világszerte 20 millió ember életének javításához járuljunk hozzá. A társadalmi fejlődés elősegítése érdekében non-profit szervezetekkel együttműködünk. Például a Solidaridad fejlesztési szervezettel kötött partnerség középpontjában a kistermelők oktatása és továbbképzése áll, a megélhetés javítása és a természetvédelem megerősítése az ökológiai gazdálkodási módszerek alkalmazásával.

 

why-henkel-collage-eduardo-desktop-Ismerd meg Eduardót, nemzetközi csomagolás vezetőt: „Mindig is fontos volt számomra, hogy ne csak dolgozzak, hanem valahogy javítsam az emberek életét. A Henkelnél találtam egy olyan helyet, ahol fejlődhetek a szakterületemen, jó érzem magam a munkahelyemen és a világot fenntarthatóbbá tehetem. Csomagolási vezetőként az a küldetésem, hogy csökkentsem a műanyagfelhasználást. Számomra ez több, mint „csak egy munka”.”

Összefogásunkat négy területen szervezzük.

1. Corporate Volunteering

2. Social Partnerships

3. Emergency Aid


 

why-henkel-collage-isabella-desktop-


 

Ismerd meg Isabellát, a LATAM régió Diversity and Inclusion terület vezetőjét: „A Henkelnél D&I menedzserként dolgozom, és a vállalat társadalmi szerepvállalása mindig inspirál. Csatlakoztam az egyik ugandai MIT-projekthez, és önkéntes munkát végeztem egy árvaházban. Ez a kezdeményezés egy másik Henkel kollégától indult, és több mint 1000 emberre gyakorolt pozitív hatást Ugandában az oktatás, az egészségügy, a munkahelyek védelme és a munkahelyi biztonság terén. Az ehhez hasonló projektekben való részvétellel nemcsak a szakmai munkámmal tudok változást elérni a társadalmakban, hanem a helyszínen is világszerte.”

Fedezd fel a Henkelhez való csatlakozás előnyeit

Tudj meg többet a jövődről a Henkelnél

A Henkel különböző alkalmazottainak arca. Magabiztosan néznek ki és mosolyognak.

Merjünk együtt hatást gyakorolni.

Velünk egy sokszínű és befogadó csapatban fejlődhetsz, ahol fontos a bizalmon, összetartáson alapul a kultúra, és ahol valóra válthatod elképzeléseidet.
Kezedbe mered venni az irányítást? Beszéljünk a részletekről.