A Henkel logó a düsseldorfi központ tetején

A Henkelről

A Henkel vezető innovációival, márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: Adhesive Technologies, Beauty Care, illetve Laundry & Home Care.

Stratégiai keretrendszer

Stratégiai keret

A jövőformálásban stratégiai keretrendszerünk az iránymutató.

Vállalati kultúra

Vállalati kultúra

„Fenntartható értéket létrehozni” ez a célunk, mely mellett mindannyian, akik a Henkelnél dolgozunk, elkötelezettek vagyunk.

A Henkel kiegyensúlyozott és változatos portfólióval működik világszerte. Erős márkáknak, innovációknak és technológiáknak köszönhetően a vállalat vezető pozíciókat foglal el három üzletágával mind az ipari, mind a fogyasztási cikkek terén. A Henkel Adhesive Technologies üzletága globális vezető szerepet tölt be a ragasztók piacán – valamennyi iparági szegmensben világszerte. A Beauty Care és a Laundry & Home Care üzletágaival a Henkel vezető pozícióban van sok piacon és kategóriában szerte a világon. A 1876-ban alapított Henkel több mint 140 évi sikert tudhat maga mögött. 2020-ban a Henkel 19,3 milliárd euró árbevételt és 2,6 milliárd euró üzemi eredményt ért el (egyszeri költségek/bevételek és átszervezési költségekkel korrigálva). A Henkel világszerte csaknem 53 000 embert foglalkoztat – lelkes és sokszínű csapat, amelyet erős vállalati kultúra, fenntartható érték létrehozásának közös célja és közös értékek egyesítenek. Elismert vezetőként a fenntarthatóság terén a Henkel első helyen áll sok nemzetközi indexben és rangsorban. A Henkel elsőbbségi részvényeit a német DAX tőzsdeindexben jegyzik.

Henkel Magyarország

A Henkel Magyarország Kft. közép-kelet-európai régió első Henkel-vállalataként 1987 óta van jelen a hazai piacon.

A vállalat márkáival és technológiáival három – 
Adhesive Technologies, Beauty Care, Laundry & Home Care – üzleti területen működik, többek között olyan jól ismert márkákkal, mint a Persil, Tomi, Silan, Bref, Fa, Schwarzkopf, Syoss, Schauma, Igora, Blondme, Loctite, PrittPattex, Ceresit, Teroson.

Emellett két gyárban folytat termelést: Környén multitechnológiai ragasztóanyagok, míg Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószerek készülnek hazai és nemzetközi piacokra egyaránt.

Letöltések (angol nyelven)

Kódexek & Szabályzatok

A Henkel arculata és hírneve, amelyek azt tükrözik, hogy etikusan és törvényesen működik, elválaszthatatlan az egyes munkatársak magatartásától. A kötelezően alkalmazandó magatartási szabályokat kódexekben és szabályzatokban fogalmaztuk meg.


Sokszínűség & Befogadás

A Henkelnél támogatjuk a Sokszínűség & Befogadás holisztikus megközelítését. Versenyelőnyünkhöz munkatársaink sokszínűsége, háttere, tapasztalata, tehetsége, tudása, kreativitása és az egyéni különbözőség szolgál alapul. Nemzetközi vállalatként a Henkel közel 80 országban foglalkoztat munkavállalókat, akik a világ 120 nemzetét képviselik. Munkatársaink körülbelül 85 százaléka Németországon kívül, és több mint a fele feltörekvő országokban dolgozik. Úgy gondoljuk, hogy sikerünk egy erős globális csapaton alapul, és éppen munkatársaink sokszínűsége a legfőbb hajtóerőnk. A sokféleség és a befogadó vállalati kultúra a kreativitás, innováció és találékonyság fő előmozdítói. Az a képességünk, hogy kiváló eredményeket mutassunk fel, abból táplálkozik, és attól függ, be tudjuk-e ágyazni a sokszínűség és befogadás alapelveit vállalati kultúránkba és üzleti tevékenységünkbe.

Rendkívül elkötelezettek vagyunk az olyan csapatok létrehozása mellett, amelyek megfelelnek piacaink igényeinek és ügyfeleink elvárásainak, ezért csapataink tagjai számos különböző kultúrából érkeznek, különböző készségekkel és szaktudással rendelkeznek. Meggyőződésünk, hogy az ilyen sokszínű csapatok ösztönzik az innovációt és a problémamegoldás új módjait teszik lehetővé, azonban megfelelő működésükhöz egy befogadó vállalati kultúrára és vezetőségre is szükség van.