A Henkel logó a düsseldorfi központ tetején

A Henkelről

A Henkel vezető innovációival, márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: Adhesive Technologies, Beauty Care, illetve Laundry & Home Care.

Stratégiai keretrendszer

Stratégiai keret

A jövőformálásban stratégiai keretrendszerünk az iránymutató.

Vállalati kultúra

Vállalati kultúra

„Fenntartható értéket létrehozni” ez a célunk, mely mellett mindannyian, akik a Henkelnél dolgozunk, elkötelezettek vagyunk.

A Henkel kiegyensúlyozott és változatos portfólióval működik világszerte. Erős márkáknak, innovációknak és technológiáknak köszönhetően a vállalat vezető pozíciókat foglal el három üzletágával mind az ipari, mind a fogyasztási cikkek terén. A Henkel Adhesive Technologies üzletága globális vezető szerepet tölt be a ragasztók piacán – valamennyi iparági szegmensben világszerte. A Beauty Care és a Laundry & Home Care üzletágaival a Henkel vezető pozícióban van sok piacon és kategóriában szerte a világon. A 1876-ban alapított Henkel több mint 140 évi sikert tudhat maga mögött. 2020-ban a Henkel 19,3 milliárd euró árbevételt és 2,6 milliárd euró üzemi eredményt ért el (egyszeri költségek/bevételek és átszervezési költségekkel korrigálva). A Henkel világszerte csaknem 53 000 embert foglalkoztat – lelkes és sokszínű csapat, amelyet erős vállalati kultúra, fenntartható érték létrehozásának közös célja és közös értékek egyesítenek. Elismert vezetőként a fenntarthatóság terén a Henkel első helyen áll sok nemzetközi indexben és rangsorban. A Henkel elsőbbségi részvényeit a német DAX tőzsdeindexben jegyzik.

Henkel Magyarország

A Henkel Magyarország Kft. közép-kelet-európai régió első Henkel-vállalataként 1987 óta van jelen. A Henkel hazánkban közel  1.000 embernek ad munkát.

Két gyára van: Környén vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagokat, Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket gyárt.

A vállalat márkáival és technológiáival mindhárom – 
Adhesive Technologies, Beauty Care, Laundry & Home Care – üzleti területen működik hazánkban, többek között olyan jól ismert márkákkal, mint a Persil, Tomi, Silan, Bref, Fa, Schwarzkopf, Syoss, Schauma, Igora, Blondme, Loctite, PrittPattex, Ceresit, Teroson.

Letöltések (angol nyelven)

Kódexek & Szabályzatok

A Henkel arculata és hírneve, amelyek azt tükrözik, hogy etikusan és törvényesen működik, elválaszthatatlan az egyes munkatársak magatartásától. A kötelezően alkalmazandó magatartási szabályokat kódexekben és szabályzatokban fogalmaztuk meg.


Sokszínűség & Befogadás

A Henkelnél támogatjuk a Sokszínűség & Befogadás holisztikus megközelítését. Versenyelőnyünkhöz munkatársaink sokszínűsége, háttere, tapasztalata, tehetsége, tudása, kreativitása és az egyéni különbözőség szolgál alapul. Nemzetközi vállalatként a Henkel közel 80 országban foglalkoztat munkavállalókat, akik a világ 120 nemzetét képviselik. Munkatársaink körülbelül 85 százaléka Németországon kívül, és több mint a fele feltörekvő országokban dolgozik. Úgy gondoljuk, hogy sikerünk egy erős globális csapaton alapul, és éppen munkatársaink sokszínűsége a legfőbb hajtóerőnk. A sokféleség és a befogadó vállalati kultúra a kreativitás, innováció és találékonyság fő előmozdítói. Az a képességünk, hogy kiváló eredményeket mutassunk fel, abból táplálkozik, és attól függ, be tudjuk-e ágyazni a sokszínűség és befogadás alapelveit vállalati kultúránkba és üzleti tevékenységünkbe.

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy nemzetközi szervezetünkön belül világszerte működő csapataink megfelelő keverékét összehangoljuk. Csapataink a tudás, a szakértelem és a kulturális háttér tekintetében illeszkednek piacaink és vásárlóink igényeihez.
Meggyőződésünk, hogy a változatos összetételű csapatok innovációra serkentenek és új problémamegoldó technikákhoz vezetnek; mindazonáltal befogadó kultúrára és vezetésre van szükségük, hogy képességeik legjavát nyújthassák.