Technológia által vezérelt üzleti modellek

Az elektromobilitástól a 3D nyomtatáson át a digitális iker fogalmáig: A technológia által vezérelt megoldásainkkal és folyamatainkkal vezető szerepet töltünk be a mai piacokon, és alakítjuk a holnap piacait.

A Henkelnél a legjobb technológiai megoldásokra törekszünk annak érdekében, hogy innovatív termékeket és szolgáltatásokat fejlesszünk ki a fogyasztók, ipari ügyfelek és partnerek számára A digitalizálást folyamataink, termelésünk és szolgáltatásaink hatékonyságának és eredményességének növelésére használjuk. Ezzel összefüggésben alkalmazásaink aktív szerepet játszanak a digitális forradalom kulcsfontosságú területein:

MEGOLDÁSOK AZ IPAR SZÁMÁRA


Consumer

A gyártási ágazat ipari és alkalmazási szakértőiként világszerte hasznosítjuk szakértelmünket azért, hogy ipari ügyfeleinkkel és partnereinkkel együtt dolgozzunk a jövő technológiáinak fejlesztésén.

A jövő mobilitása

Szakértelmünk több mint 50 éve kulcsszerepet játszik az autógyártásban, és ez a jövőben is így lesz: segítünk a jövő mobilitásának fejlesztésében. Szakértőink ipari ügyfeleinkkel együttműködve olyan elektromos autók gyártásán dolgoznak, amelyek megfelelnek a fogyasztók elvárásainak, a teljesítmény, az akkumulátorok biztonsága és a megfizethetőség tekintetében egyaránt. A ragasztóanyagok, tömítőanyagok és funkcionális bevonatok területén több mint 300 alkalmazás révén a Henkel biztonságosabbá, fenntarthatóbbá és kényelmesebbé teszi az elektromos járműveket.

3D nyomtatás

A 3D nyomtatási technológiák forradalmasítják az ipari gyártást. A Henkel segíti e technológia fejlesztését széles körű anyagismeretével és a gyártási folyamatok átalakítása terén szerzett sokéves tapasztalatával a legkülönbözőbb ágazatokban. Csapataink vezető gyártókkal dolgoznak együtt, annak érdekében, hogy a 3D nyomtatást a prototípus-készítéstől az ipari alkatrészgyártásig elterjesszék. A 3D nyomtatási alkalmazásokhoz innovatív anyagokat is gyártunk, amelyek a jól ismert Loctite gyantánkon alapulnak.

MEGOLDÁSOK FOGYASZTÓK SZÁMÁRA


Consumer

A digitális forradalom megváltoztatja a fogyasztók szokásait és életmódját. Mi reagálunk ezekre a változásokra, és megfelelő technológiáinkkal segítjük őket. Célunk, hogy a mindennapi életet könnyebbé, biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tegyük.

Intelligens technológiák

A Henkel folyamatosan fejleszt intelligens technológiákat a fogyasztók számára. Például, a Somat Smart segítségével okos adagolókészüléket kínálunk a mosogatógépekhez, amely automatikusan, a megfelelő időpontban adagolja az optimalizált mosogatószer mennyiséget. A Henkel 2017-ben dobta piacra a HomeControl-t, a világ első Internet of Things szúnyogriasztó eszközét, amely szintén mesterséges intelligenciára támaszkodik. A Henkel 2019-óta közvetlenül a végfelhasználókat célozza meg az eSalon-nal, mellyel online tanácsokat nyújt a megfelelő, személyre szabott hajfestési és hajápoló termékekről. Emellett a SalonLab Smart Analyzer segítségével a vendégek professzionális hajelemzést kaphatnak a fodrászatokban, mely alapján személyre szabott hajápoló termékeket rendelhetnek és vihetnek haza.

MEGOLDÁSOK A GYÁRTÁS ÉS A LOGISZTIKA TERÉN


Consumer

A Henkel az Ipar 4.0-ra jellemző technológiákat és digitális megoldásokat alkalmaz a folyamatok optimalizálására. Több mint 170 gyárban több ezer érzékelő rögzíti a fenntarthatóságra, hatékonyságra, minőségre és biztonságra vonatkozó valós idejű információkat, amelyek lehetővé teszik a felhőalapú elemzést a diagnosztika, az előrejelzések és az optimalizálást célzó intézkedések számára. Továbbá ellátási láncunk logisztikájának digitalizálása segíti a szolgáltatási szinvonal emelését, a gyártó létesítmények jobb kihasználását, az anyagáramlás javítását és ökológiai lábnyomunk csökkentését.

Digital Backbone – digitális támogatás

Globális gyártási hálózatunk digitalizálásának lényeges eleme a Digital Backbone – egy felhőalapú adatplatform, amely 30 gyárat köt össze világszerte valós időben. A technológia lehetővé teszi az egyes telephelyek összehasonlítását, és értékes információkkal szolgál a minőség és a hatékonyság növelésére vonatkozóan. A Digital Backbone rendszer segítségével valós időben mérhetjük az egyes telephelyeken az energia- és közműfogyasztását, hogy elérjük fenntarthatósági céljainkat.

Digital Twins – digitális ikrek

Az Ipar 4.0 irányában történő átalakulásunk másik lényeges eleme a Digital Twins. Ezek a Henkel számos gyárának digitális másolatai. Az ezekben a gyárakban a berendezéseken található érzékelők rögzítik a kulcsfontosságú paramétereket, és olyan adatpontokat hoznak létre, amelyek felhasználhatók a folyamatok további optimalizálására és a lehetséges károk vagy hibák korai szakaszban történő azonosítására. A Világgazdasági Fórumtól már több díjat is kaptunk a gyártás digitalizálására irányuló tevékenységeinkért, ami kiemel bennünket, mint az Ipar 4.0 úttörőit.