Vállalati kultúra

„Fenntartható értéket létrehozni” ez a célunk, mely mellett mindannyian, akik a Henkelnél dolgozunk, elkötelezettek vagyunk.

Fenntartható értéket kívánunk létrehozni – vásárlóink és fogyasztóink, csapataink, munkatársaink, részvényeseink, valamint azoknak a közösségeknek a számára, amelyekben működünk. A Henkel munkatársai mindez megvalósulását szenvedéllyel, büszkén, és lelkesen teszik.

Célunk, jövőképünk, küldetésünk és értékeink egyesítik sokszínű csapatunkat, segítik vállalati kultúránkat és nyújtanak számunkra útmutatást. Világszerte kötelező érvényű magatartási szabályzataink vannak kódexekbe foglalva. Ezek útmutatást nyújtanak munkatársainknak az elfogadott viselkedésre az összes üzleti területen, illetve azokban a kultúrákban, ahol működünk.

Cél

Fenntartható értéket létrehozni.

Fenntartható értéket kívánunk létrehozni – vásárlóink és fogyasztóink, csapataink, munkatársaink, részvényeseink, valamint azoknak a közösségeknek a számára, amelyekben működünk.

Jövőképünk

Innovációival, márkáival és technológiáival élenjáró vállalat.

Vezető szerepet töltünk be világszerte a ragasztók piacán, technológiák páratlan széles skáláját kínálva valamennyi piac és iparág számára.

Fogyasztói üzletágaink is vezető pozíciót töltenek be sok piacon és kategóriában szerte a világon.

Számunkra a „élenjáró” szerep túlmutat azon, hogy elsőszámú szerepet töltsünk be piaci részesedésünket illetve a piac méretét tekintve. Míg az erős pozíciók a vonzó piacokon fontosak, többre van szükség ahhoz, hogy „innovációival, márkáival, és technológiáival élenjáró vállalattá” váljunk.

Először is szükség van arra, hogy az értékteremtésben is „élenjáró” szerepet töltsünk be. Agilisnak kell lennünk és fontos, hogy gyorsan tudjunk reagálni a változó piacokra, vásárlói igényekre, valamint az innováció, a minőség, a szolgáltatás és a fenntarthatóság területén is gyorsan tudjunk lépni.

Küldetés

Vásárlóinkat és fogyasztóinkat világszerte a legmegbízhatóbb partnerként, az összes érintett piacon és kategóriában élenjáró vállalatként – közös értékek által vezérelt szenvedélyes csapatként – kívánjuk kiszolgálni.

Értékeink

Értékeink vezetik minden cselekedetünket, a döntéseinket és viselkedésünket. Minden nap rengeteg döntést kell hoznunk egy erősen változó környezetben. Sokszínűek vagyunk: különböző kulturális háttérrel és különböző tapasztalatokkal rendelkezünk, nagyon különböző piacokon és iparágakban működünk. Éppen ezért, a jövőbeli sikereink érdekében oly fontosak az egyértelmű értékek, amelyeket mindenki oszt, ért, és ezek szerint cselekszik a Henkelnél.

  • Vásárlók és fogyasztók
  • Munkatársak
  • Pénzügyi teljesítmény
  • Fenntarthatóság
  • Családi vállalat

Vásárlóinkat és fogyasztóinkat helyezzük tevékenységünk középpontjába.

Elébe megyünk, megfelelünk, és felülmúljuk vásárlóink és fogyasztóink elvárásait azzal, hogy a legjobb ár-érték arányt, minőséget, szolgáltatás és sikeres innovációkat, márkákat és technológiákat biztosítunk számukra, amelyekkel fenntartható értéket teremtünk.

Vásárlóink és fogyasztóink állnak tevékenységünk középpontjában. Annak érdekében, hogy a legjobb termékeket és sikeres innovációkat, valamint a legmagasabb minőséget és kiváló szolgáltatásokat tudjunk nyújtani, a versenytársainknál jobban kell ismernünk vásárlóinkat és fogyasztóinkat. Ha ez sikerül, akkor képesek leszünk a profitábilis növekedésre, és arra, hogy vezető pozíciókat töltsünk be az összes érintett piacon és kategóriákban világszerte.

Megbecsüljük, követelmények elé állítjuk és jutalmazzuk munkatársainkat.

Globális csapatként dolgozunk, akiket egy közös, erős értékrend tart össze. Tisztelettel fordulunk egymáshoz, fontosnak tartjuk a fejlődést és a sokszínűséget. Felelősséget vállalunk, becsületesek vagyunk és példát mutatunk.

A Henkelnél minden munkatárs hozzájárulhat a változáshoz. A sokszínűség fontos szerepet tölt be a vállalat minden területén. A munkatársaink tapasztalata, tudása és kreativitása versenyelőnyt jelent számunkra. Nagyra értékeljük, motiváljuk és jutalmazzuk munkatársainkat annak érdekében, hogy kiváló teljesítményt nyújthassanak, és fenntartható értéket teremtsenek. Minden munkavállalónk példát mutat, felelősséget vállal a személyes fejlődéséért, becsületesen dolgozik, és magas színvonalon végzi a feladatait.

Kiváló és fenntartható pénzügyi teljesítményre törekszünk.

Teljesítmény-orientált vállalat vagyunk, és elkötelezettek amellett, hogy fenntartható értéket hozzunk létre, kiváló pénzügyi eredményt érjünk el és versenyképes hozamot biztosítsunk részvényeseinknek.

Stratégiai prioritásaink segítségével azon dolgozunk, hogy elérjük pénzügyi céljainkat és biztosítsuk a vállalat hosszú távú sikerét. Kiváló pénzügyi teljesítményünk és a fenntartható értékteremtés lehetővé teszi, hogy a jövőben rugalmasan dolgozzunk, és egészséges, nyereséges növekedést érjünk el. Ez nem csak a részvényeseink számára előnyös, hanem munkavállalóink, illetve azoknak a közösségeknek a számára, ahol működünk.

Elköteleztük magunkat amellett, hogy vezető szerepet töltsünk be a fenntarthatóság területén.

Célunk, hogy fenntartható értéket teremtsünk üzleti tevékenységünk minden egyes területén – munkatársainkkal, partnereinkkel és az összes érdekelt féllel együtt. Felelősséget vállalunk munkatársaink, vásárlóink és fogyasztóink biztonságáért és egészségéért, a környezet védelméért és azoknak a közösségeknek az életminőségéért, ahol működünk.

A Henkel törekszik arra, hogy egyensúlyt teremtsen a munkatársak, a bolygónk és a profit között. A fenntarthatóság iránti erős elkötelezettség mindig is meghatározó tényezője volt a sikeres teljesítményünknek. Hosszú távú, vállalkozói szemléletet alkalmazunk a fenntarthatóság tekintetében is, amelynek célja, hogy a meglévő szabályok betartásán túl, új standardok kialakításához is hozzájáruljunk.

A jövőnket erős vállalkozói szellem segítségével alakítjuk, ami a családi vállalat hagyományán alapszik.

Büszkék vagyunk családi vállalatunk hagyományaira, amelynek célja, hogy fenntartható értéket teremtsünk. Értékeink által vezérelve hosszú távú jövőképünk megvalósítására törekszünk. A szilárd pénzügyi alap mellett erre építjük sikeres jövőnket.

A Henkel 1876-os alapítása óta a Henkel-család elkötelezett a vállalat iránt, amely lehetővé teszi számunkra, hogy hosszú távú perspektíva mellett működjünk. Közös értékeink és a kölcsönös bizalom alapján dolgozunk együtt a közös cél érdekében: azaz, hogy fenntartható értéket teremtsünk a jövő generációi számára.