Fenntarthatóság

A Henkel évtizedek óta vezető szerepet tölt be a fenntarthatóság területén. Célunk, hogy úttörő megoldásokkal szolgálunk a fenntartható fejlődésre, miközben továbbra is felelős üzletvitelt folytatunk és növeljük gazdasági sikereinket. Hosszú távú fenntarthatósági törekvéseink minden egyes tevékenységünket és értékláncunk teljes egészét lefedik. 

Vállalati polgárság

Vállalati polgárság

A társadalmi szerepvállalás – más néven vállalati polgárság – vállalati felelősségérzetünk megnyilvánulása, és szilárdan beágyazódik vállalati értékeinkbe. 

A Henkel elkötelezettsége a fenntarthatóság terén betöltött vezető szerep iránt mélyen gyökerezik értékeinkben. A gazdasági siker, a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás közötti egyensúly fenntartása évtizedek óta vállalati kultúránk alappillére. Ez a hozzáállás jellemzi minden üzletágat és funkcionális területet, és a fenntartható fejlődés alapelvei világszerte körülbelül 53.000 munkatársunk tevékenységét és gondolkodásmódját vezérlik mindennapi munkájuk során.

Fenntarthatóság Magyarországon

Szilárd elkötelezettség a Henkel magyarországi telephelyein.

A Henkel Magyarország csakúgy, mint a globális vállalat, elkötelezett a fenntarthatóság terén betöltött vezető szerep mellett. Minden nap, függetlenül attól, hogy a vállalaton belül hol dolgozunk, a fenntarthatóságra összpontosítunk, hogy fennmaradjon a gazdasági siker, a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás közötti egyensúly. Helyileg alkalmazzuk a globális fenntarthatósági stratégiát, amely minden egyes tevékenységünket és értékláncunk teljes egészét lefedi, a gyártástól a fogyasztókkal kialakított partnerkapcsolaton át a helyi jótékonysági szervezetek támogatásáig és a munkavállalók szerepvállalásáig.

Fenntarthatósági stratégiánk: többet, kevesebből

Elsőségünk megőrzése érdekében dolgoztuk ki hosszú távú fenntarthatósági stratégiánkat, és tűztünk ki egyértelmű, mégis ambiciózus célt magunk elé: 2030-ra minden termékünk és folyamatunk háromszor olyan hatékony lesz, mint ma.

Ez a célkitűzés választ ad az egyik legfontosabb kihívásra, amellyel a jövőben szembe kell néznünk: a növekedés és a nyersanyagfogyasztás szétválasztására. Több értéket kívánunk teremteni – vásárlóink és fogyasztóink, a minket körülvevő közösségek és vállalatunk számára – miközben környezeti lábnyomunkat csökkentjük. Több értéket kevesebb ráfordítással – ez a gondolat áll fenntarthatósági stratégiánk középpontjában, amely minden üzleti folyamatunkat és tevékenységünket vezérli.