Fenntartha­tóság

Amint az vállalati értékeinkben is tükröződik, elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság terén tanúsított vezető szerepvállalás mellett. E vezető szerep keretében a fenntartható fejlődéshez fűződő új megoldások úttörői kívánunk lenni, miközben továbbra is felelősségteljes módon alakítjuk üzleti tevékenységünket és növeljük gazdasági sikerünket.

gettyimages-1131376747

Transformational impact for the good of generations
(Átalakító hatás a generációk javára)

 

Stratégiánk

Fenntarthatósági stratégiánkat a „Pioneers at heart for the good of generations” célunk inspirálja. Szellemiségünkkel, tudásunkkal, termékeinkkel és technológiáinkkal emberek milliárdjainak életét szeretnénk nap mint nap gyarapítani és jobbá tenni – és egy élhető jövőt formálni a következő generációk számára.

A fenntarthatóság tehát központi eleme jövőképünknek. Aktív módon szeretnénk előmozdítani a fenntartható gazdaságra és társadalomra való átállást, segíteni a természet védelmét és megújítását, hozzájárulni a stabil közösségek működéséhez és erősíteni az érdekelt felek bizalmát.

A 2030+ Fenntarthatósági Célok Keretrendszerünkkel új, hosszú távú ambíciókat fogalmaztunk meg három – a megújuló bolygó, a virágzó közösségek és a megbízható partner – dimenzióban a további fejlődés érdekében.

Sylvie Nicol

   

A jövőt illetően jól felkészültünk: a fenntarthatóság mélyen beépült üzleti stratégiánkba és élénken jelen van céljainkban. Erre az alapra építve folytatjuk fenntartható átalakulásunkat! 

Fenntarthatóság Magyarországon

Szilárd elkötelezettség a Henkel magyarországi telephelyein.

A Henkel Magyarország csakúgy, mint a globális vállalat, elkötelezett a fenntarthatóság terén betöltött vezető szerep mellett. Minden nap, függetlenül attól, hogy a vállalaton belül hol dolgozunk, a fenntarthatóságra összpontosítunk, hogy fennmaradjon a gazdasági siker, a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás közötti egyensúly. Helyileg alkalmazzuk a globális fenntarthatósági stratégiát, amely minden egyes tevékenységünket és értékláncunk teljes egészét lefedi: a gyártástól a fogyasztókkal kialakított kapcsolaton át a helyi jótékonysági szervezetek támogatásáig és a munkavállalók szerepvállalásáig.

Fenntarthatósági stratégiánk: többet, kevesebből

Vezető szerepünk megőrzése érdekében dolgoztuk ki hosszú távú fenntarthatósági stratégiánkat, és tűztünk ki egyértelmű, mégis ambiciózus célt magunk elé: 2030-ra megháromszorozzuk hatékonyságunkat. 

Ez a célkitűzés választ ad az egyik legfontosabb kihívásra, amellyel a jövőben szembe kell néznünk: a növekedés és a nyersanyagfogyasztás szétválasztására. Több értéket kívánunk teremteni – vásárlóink és fogyasztóink, a minket körülvevő közösségek és vállalatunk számára – miközben környezeti lábnyomunkat csökkentjük. Több értéket kevesebb ráfordítással – ez a gondolat áll fenntarthatósági stratégiánk középpontjában, amely minden üzleti folyamatunkat és tevékenységünket vezérli.
 

Henkel Sustainability Manifesto (1) - Thumbnail

Henkel Sustainability Manifesto

Folyamatosan változó időkben élünk és dolgozunk. A környezeti, társadalmi és politikai kihívások kezelésére irányuló küldetésünk soha nem volt még ilyen egyértelmű.

Átalakító változást kell előmozdítanunk a nemzedékek javára.

Megújuló bolygó

Haladunk üzleti modellünk környezetvédelmi átalakítása felé vezető úton. A cél elérése érdekében folyamatainkat, termékeinket és nyersanyag felhasználásunkat az erőforrás-hatékony, karbonsemleges jövő irányában kívánjuk átalakítani. A klímaváltozás mérséklésére irányuló intézkedésekre, a működő körforgásos gazdaságra, valamint a természet és a biodiverzitás védelmére 

Virágzó közösségek

Segítünk az embereknek jobb életet élni. Társadalmi felelősségvállalásunk fókuszában az esélyegyenlőség előmozdítása, a sokszínűség erősítése és az emberi jogok tiszteletben tartása áll. Munkatársainknak élethosszig tartó tanulási lehetőségeket, valamint vonzó és egészséges munkakörnyezetet kínálunk. Támogatjuk a társadalmi fejlődést és az oktatáshoz való hozzáférést világszerte, és segítséget nyújtunk vészhelyzetekben.

Megbízható partner

Értékorientált vállalati kultúránkra, valamint tudományos és technológiai szakértelmünkre támaszkodva javítjuk teljesítményünket, miközben megőrizzük integritásunkat. Biztonságos és kategóriájában legjobb termék- és technológiai megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek és fogyasztóinknak. A fenntarthatóságot beépítjük portfóliónkba és üzleti folyamatainkba, és erről átlátható jelentést teszünk közzé érdekelt feleink részére.

Álláspontunk

A Henkelnél elkötelezettek vagyunk amellett, hogy párbeszédet kezdeményezzünk olyanokkal, akik hozzánk hasonlóan elkötelezettek a vélemények sokszínűségének tiszteletben tartása és a konstruktív eszmecsere iránt. Ez késztetett bennünket arra, hogy aktívan részt vegyük fontos társadalmi-politikai vitákban, bizonyos kiválasztott aktuális témák közelebbi vizsgálata által.

Vállalati elkötelezettség

The Power of Sustainability (1) - Thumbnail
There is no Plan(et) B - Thumbnail