Partnerek és beszállítók

A partnereinkkel és beszállítóinkkal való szoros együttműködés a teljes értéklánc mentén a Henkel egyik versenyelőnye.

Az innovatív termékek biztosítása és a fenntarthatóság népszerűsítése stratégiánk két fontos sarokköve – és partnereink, beszállítóink kulcsfontosságú szerepet játszanak mindkettő megvalósításában. Miközben új koncepciókat kutatunk, és törekszünk azok sikeres felhasználására, folyamatosan távolabbra is tekintünk saját vállalatunk közvetlen határainál, stratégiai partnerséget keresve célcsoportok széles körével.

A Henkelnek jelenleg mintegy 130 országban vannak beszállítói és más üzleti partnerei. Beszerzéseink több mint 70 százaléka a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországaiból származik. Ugyanakkor egyre jobban kitárjuk kapuinkat olyan új beszerzési piacok előtt, amelyek nem OECD tagállamokban találhatóak. Számunkra nem az számít, hogy a beszállító vagy üzleti partner melyik országból érkezik, hanem az, hogy saját vállalati etikánknak és értékeinknek megfelelő magatartást tanúsítson. Éppen ezért ugyanazokat a szigorú követelményeket támasztjuk a beszállítók elé minden országban. A követelmények egyike például a beszállító fenntarthatóság terén nyújtott teljesítménye.

Partnerek

A Henkel célja, hogy különféle stratégiai partnerségeket alakítson ki kiválasztott partnerekkel, így állítva próbatétel elé innovatív üzleti tevékenységét. A stratégiai partnerségek körének kibővítése révén további növekedési potenciált hozunk létre.

A „nyitott innováció” a vállalat kutatási és fejlesztési stratégiájának fontos eleme. Miközben maximálisan kihasználjuk a Henkel globális K + F hálózata által kínált lehetőségeket, számos termék fejlesztése során kiemelten fontos szerepet játszik a külső partnerek, így egyetemek, kutatóintézetek, szállítók, valamint a vevők bevonása az innovációs folyamatokba. Különösen vevőink bevonása nemcsak új ötleteket eredményez, hanem egyben a kutatási és projektfejlesztési tevékenység gyorsabb üteméhez is hozzájárul.

Beszállítók

Szoros együttműködést tartunk fenn beszállítóinkkal – miközben szigorú követelményeket támasztunk velük szemben a minőség, hatékonyság, felelősség és fenntarthatóság terén.

Globális beszerzési osztályunk biztosítja a kiváló minőséget és költséghatékonyságot, s így vásárlóink számára az adott kategóriában a legjobb termékeket tudjuk kínálni. Hosszú távú üzleti kapcsolatra olyan beszállítókat választunk, aki a legjobb potenciállal rendelkezik az innováció, a gyártási költségek optimalizálása és a logisztikai folyamatok területein.