Vállalati polgárság

A társadalmi szerepvállalás – más néven vállalati polgárság – vállalati felelősségérzetünk megnyilvánulása, és szilárdan beágyazódik vállalati értékeinkbe.

Természeti katasztrófák után a Henkel azonnali gyorssegélyt nyújt Fritz Henkel Alapítványon keresztül, ahol szükség van rá a világon.

A társadalmi szerepvállalás – más néven vállalati polgárság – mindig is vállalati felelősségérzetünk elválaszthatatlan része volt. Ez a hagyomány Fritz Henkel alapítónkig vezethető vissza, és szilárdan beágyazódik vállalati értékeinkbe. Munkatársainkkal, nyugdíjasainkkal, vásárlóinkkal és fogyasztóinkkal együttműködve a Henkel és a Fritz Henkel Alapítvány fenntartható társadalmi projekteket finanszíroz szerte a világon a társadalmi igények, az oktatás és tudomány, a sport és egészség, a művészet és kultúra továbbá a környezetvédelem területén.

Négy alappillérünk

Vállalati önkéntesség:

Támogatjuk munkatársaink és nyugdíjasaink önkéntes társadalmi szerepvállalását a „Make an Impact on Tomorrow – Tegyünk együtt a holnapért" kezdeményezésen keresztül.

Társadalmi partnerség:

Támogatjuk munkatársaink és nyugdíjasaink önkéntes társadalmi szerepvállalását a „Make an Impact on Tomorrow – Tegyünk együtt a holnapért" kezdeményezésen keresztül.

Márka szerepvállalás:

A Henkel vállalati szintű társadalmi szerepvállalása mellett márkáink is partnerként részt vesznek társadalmi kezdeményezések és közintézmények támogatásában szerte a világon.

Rendkívüli segítségnyújtás:

Természeti katasztrófák után a Henkel azonnali gyorssegélyt nyújt Fritz Henkel Alapítványon keresztül, ahol szükség van rá a világon.

További tájékoztatás angol nyelven a fenntarthatósági jelentés található.

Vállalati polgárság Magyarországon

Hazai támogatásainkkal alapvetően négy nagy területre fókuszálunk: munkatársaink önkéntes tevékenységére, márkáink szerepvállalására, természeti katasztrófa esetén az azonnali gyorssegélyre, valamint a különböző társadalmi partnerségekre. 

Íme néhány példa társadalmi szerepvállalás keretében végzett tevékenységünkről:

Játék egy zöldebb jövőért!

Már negyedik éve annak, hogy a Henkel és a Rossmann közös fogyasztói promóciójában a környezettudatosság és az ökológiai lábnyom csökkentése kap kiemelt hangsúlyt. A vásárlók leadhatják a kiürült Henkel termékes műanyag flakonjaikat, melyekből újrahasznosított játszótéri eszközök készülnek. Az elmúlt időszak alatt több, mint 6 millió Ft értékben kaptak az intézmények új, környezetbarát játszóteretek.

Vállalati polgárság Henkel Magyarország: Interaktív tanóra a fenntarthatóságról

Vállalati polgárság Henkel Magyarország: Interaktív tanóra a fenntarthatóságról.

Fenntarthatósági Nagykövet Iskola Program

A vállalat önkéntes munkatársai több éve tartanak fenntarthatósági tanórákat. A program indulása óta több, mint 5200 kisgyermek figyelmét sikerült felhívni a zöld gondolkodás fontosságára. Az interaktív tanórákon a diákok számos olyan trükköt tanulhatnak, amelyekkel ők maguk is hozzájárulhatnak a környezet védelméhez.

A kezdeményezést 2014-ben az Önkéntes Központ Alapítvány „Az év vállalati önkéntes programjának” választotta, míg 2015-ben Magyar Üzleti Felelősség Díjjal jutalmazta a CSR Hungary szakmai fórum valamint 2019-ben felkerültünk az Edison100-as listájára is.

Vigyünk mosolyt még több kórházba

Vigyünk mosolyt még több kórházba.

Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány támogatása

Már több, mint egy évtizede folyamatosan támogatja a Henkel Persil és Silan márkája a Piros Orr Bohócdoktorok fáradhatatlan munkáját.
A jótékonysági kezdeményezés során nemcsak a márkák és kereskedelmi partnerei, de a vásárlók is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több kisgyermekhez eljusson a gyógyító nevetés.

Fenntarthatósági nagykövetek iskola program

A vállalat önkéntes munkatársai 2013 óta tartanak fenntarthatósági oktatásokat, eddig több mint 170 ezer kisdiákhoz jutott el a program világszerte.

PET kupa

Szilárd meggyőződésünk, hogy a műanyag hulladékok természetből történő eltávolítása és újrahasznosítása sürgető feladat. Éppen ezért örömmel csatlakozunk évről-évre ehhez a nem mindennapi természetvédelmi kezdeményezéshez.

A koronavírus-járvány megjelenése rendkívüli helyzetet teremtett. Arra ösztönzött Bennünket, hogy elkötelezetten segítsünk. Vállalatunk átfogó globális szolidaritási programot indított, melyben partnereinknek és az érintett közösségeknek nyújtottunk segítő kezet. Számtalan kezdeményezésünkkel megközelítőleg száz szervezet, alapítvány, egyesület számára több száz millió forint értékben jótékonykodtunk. Több százezer darab mosószer, tisztítószer, kozmetikai termékeinkből álló adományainkból többek között óvodák és egészségügyi intézmények is részesültek.

Büszkék vagyunk rá, hogy a három üzletágunkon átívelő „Segítség nem marad el” kampányunk mellett a „Millió esély a nőkért” programunk is elnyerte 2020-ban a Magyar Üzleti Felelősség, CSR Hungary szakmai fórum – Legjobb CSR Programért járó Díját.  

Mi is ott voltunk a PET Kupán

Közel ötven önkéntes munkatásunk gyűjtötte a műanyag hulladékot egy héten át a 80 km hosszú, Tivadartól Záhonyig tartó útvonalon a PET Kupa eseményen