Vállalati polgárság

220223 Henkel CorporateCitizenship v6 FINAL - Thumbnail

Külön köszönet illeti "Karan Khanna - Sr. Mgr D2C Controlling & Business Development, Funda Mutlu - Head of Vocational Training Németország, Alexander Rüegg - Corporate Communications Manager és Simon Ellis - Int. Creative Director - Schwarzkopf Professional munkatársainkat.

A Henkelnél a Vállalati Szerepvállalás a módszerünk arra, hogy „a társadalmat a jövőbe illeszkedővé tegyük": oktatásokon keresztül olyan készségeket és kompetenciákat biztosítunk az embereknek, amelyek innovatív ötleteket, fenntartható viselkedést és új digitális megoldásokat eredményeznek. Munkatársainkkal, nyugdíjasainkkal, partnereinkkel, fogyasztóinkkal és civil szervezetekkel együttműködve aktívan hozzájárulunk a társadalmi fejlődéshez, és olyan hozzájárulásokat nyújtunk közösségeinknek, amelyek javítják társadalmunkat, és amelyek megfelelnek célunknak és vállalati értékeinknek.  

Vállalati kultúránkba mélyen beágyazódott a Vállalati Szerepvállalás azon törekvése és jellege, hogy napi alaptevékenységünkön túlmutatva önkéntes társadalmi elkötelezettséget vállaljunk. Ezekkel az erőfeszítésekkel nem csak szavakban tudatjuk közösségeinkkel Pioneers at Heart for the Good of Generations célunkat.

Vállalati polgárság Magyarországon

Hazai támogatásainkkal alapvetően négy nagy területre fókuszálunk: munkatársaink önkéntes tevékenységére, márkáink szerepvállalására, természeti katasztrófa esetén az azonnali gyorssegélyre, valamint a különböző társadalmi partnerségekre. 

Íme néhány példa társadalmi szerepvállalás keretében végzett tevékenységünkről:

Játék egy zöldebb jövőért!

Már ötödik éve annak, hogy a Henkel és a Rossmann közös fogyasztói promóciójában a környezettudatosság és az ökológiai lábnyom csökkentése kap kiemelt hangsúlyt. A vásárlók leadhatják a kiürült Henkel termékes műanyag flakonjaikat, melyekből újrahasznosított játszótéri eszközök készülnek. Az elmúlt időszak alatt több, mint 6 millió Ft értékben kaptak az intézmények új, környezetbarát játszóteretek.

Vigyünk mosolyt még több kórházba

Vigyünk mosolyt még több kórházba.

Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány támogatása

Már több, mint egy évtizede folyamatosan támogatja a Henkel Persil és Silan márkája a Piros Orr Bohócdoktorok fáradhatatlan munkáját.
A jótékonysági kezdeményezés során nemcsak a márkák és kereskedelmi partnerei, de a vásárlók is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több kisgyermekhez eljusson a gyógyító nevetés.

PET kupa

Szilárd meggyőződésünk, hogy a műanyag hulladékok természetből történő eltávolítása és újrahasznosítása sürgető feladat. Éppen ezért örömmel csatlakozunk évről-évre ehhez a nem mindennapi természetvédelmi kezdeményezéshez.

A koronavírus-járvány megjelenése rendkívüli helyzetet teremtett. Arra ösztönzött Bennünket, hogy elkötelezetten segítsünk. Vállalatunk átfogó globális szolidaritási programot indított, melyben partnereinknek és az érintett közösségeknek nyújtottunk segítő kezet. Számtalan kezdeményezésünkkel több mint száz szervezet, alapítvány, egyesület számára több száz millió forint értékben jótékonykodtunk. Több százezer darab mosószer, tisztítószer, kozmetikai termékeinkből álló adományainkból többek között óvodák és egészségügyi intézmények is részesültek.

37 180 gyerek kapott illatos adományt az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalmon keresztül - az elmúlt két év során a világjárvány időszakában Magyarország legszegényebb településeit megcélozva, közel 150 ezer darab tusfürdőt, sampont, szappant, fogkrémet, folyékony szappant, valamint mosószert juttatunk el.

Fedezze fel azt a három területet, amelyeken keresztül kinyilvánítjuk elkötelezettségünket.

Társadalmi partnerség

Felelősséget vállalunk a nemzedékek javára. A családi vállalat értékünkre építve kihasználjuk a Henkel egyedülálló szellemiségét, és társadalmi partnerségeket kötünk azokban a közösségekben, ahol élünk és ahol a Henkel működik, hogy támogassuk a társadalmi kezdeményezéseket és a közintézményeket. 

Vállalati önkéntesség

Az önkéntesség társadalmi elkötelezettségünk éltető eleme. Ha személyesen is aktívak vagyunk, a hatás életbevágó lehet! Ezért támogatjuk alkalmazottainkat, nyugdíjasainkat és csapatainkat önkéntes társadalmi tevékenységükben, amelyek hozzájárulnak egy jobb világhoz.

Rendkívüli segítségnyújtás

A Henkel természeti katasztrófák és világjárványok esetén gyorssegélyt nyújt a váratlan válság miatt szükséghelyzetbe került embereknek.