VÁLLALATI POLGÁRSÁG

A Henkelnél a Vállalati Szerepvállalás a módszerünk arra, hogy „a társadalmat a jövőbe illeszkedővé tegyük": oktatásokon keresztül olyan készségeket és kompetenciákat biztosítunk az embereknek, amelyek innovatív ötleteket, fenntartható viselkedést és új digitális megoldásokat eredményeznek. Munkatársainkkal, nyugdíjasainkkal, partnereinkkel, fogyasztóinkkal és civil szervezetekkel együttműködve aktívan hozzájárulunk a társadalmi fejlődéshez, és olyan hozzájárulásokat nyújtunk közösségeinknek, amelyek javítják társadalmunkat, és amelyek megfelelnek célunknak és vállalati értékeinknek.  

Vállalati kultúránkba mélyen beágyazódott a Vállalati Szerepvállalás azon törekvése és jellege, hogy napi alaptevékenységünkön túlmutatva önkéntes társadalmi elkötelezettséget vállaljunk. Ezekkel az erőfeszítésekkel nem csak szavakban tudatjuk közösségeinkkel Pioneers at Heart for the Good of Generations célunkat.

A Henkel elkötelezettsége három pilléren alapul: a munkatársak önkéntes tevékenysége, a jótékonysági szervezetekkel való partnerség, valamint a természeti katasztrófákra és világjárványokra összpontosító sürgősségi segítségnyújtás. Fedezze fel a három területet, melyeken keresztül megnyilvánul elkötelezettségünk.

220223 Henkel CorporateCitizenship v6 FINAL - Thumbnail

Külön köszönet illeti "Karan Khanna - Sr. Mgr D2C Controlling & Business Development, Funda Mutlu - Head of Vocational Training Németország, Alexander Rüegg - Corporate Communications Manager és Simon Ellis - Int. Creative Director - Schwarzkopf Professional munkatársainkat.

Társadalmi szerepvállalás Magyarországon

Hazai támogatásainkkal három nagy területre fókuszálunk: munkatársaink önkéntes tevékenységére, társadalmi partnerségekre márkáinkon keresztül, valamint az azonnali gyorssegélyre természeti katasztrófa esetén.

Számos kezdeményezésünk közül íme néhány példa:

Játék egy zöldebb jövőért!

A Henkelnél évek óta kiemelt figyelmet fordítunk annak kommunikálására, hogy az általunk forgalmazott termékek műanyag flakonjai szelektíven gyűjthetők és újrahasznosíthatók. Az évről-évre meghirdetett „Játék egy zöldebb jövőért!” promócióban a vásárlók országszerte leadhatják kiürült Henkel termékes flakonjaikat közel 220 Rossmann üzletben. Az üres flakonokért cserébe egy kódot kapnak, mellyel egy tetszőlegesen választott bölcsődére, óvodára vagy általános iskolára szavazhatnak, a legtöbb szavazatot elért intézmények pedig értékes támogatásban részesülnek. 2016 óta a kezdeményezéssel több, mint 10 tonna műanyag flakon került visszagyűjtésre és a nyertes intézmények 8 millió forintnyi értékben kaptak környezetbarát játszótéri eszközöket.

Részt veszünk a PET KUPA versenyein

Szilárd meggyőződésünk, hogy a műanyag hulladékok természetből történő eltávolítása és újrahasznosítása sürgető feladat. Éppen ezért örömmel csatlakozunk a PET KUPA versenyeihez, ahol több önkéntes munkatársunk vesz részt a nem mindennapi természetvédelmi kalandban.

Kívánságokat teljesítenek adományaink

Több éve működünk együtt a Csodalámpa Alapítvánnyal. Az eltel évek alatt közel 20 millió forintot meghaladó összeggel segítettük az alapítvány nélkülözhetetlen munkáját. Az elmúlt három évben több, mint 30 életveszélyesen beteg gyermek kívánságának teljesítését támogattuk, emellett 210, kórházban fekvő gyermek rehabilitációjához járultunk hozzá a GyógyBűvészet programhoz szükséges kellékekkel.

Gyorssegély

Az orosz-ukrán háború kitörése rendkívüli helyzetet teremtett. Arra ösztönzött Bennünket, hogy azonnal és elkötelezetten segítsünk. Vállalatunk átfogó nemzetközi szolidaritási programja mellett a hazai civil szervezetek bevonásával pénzbeli- és termékbeli támogatásokat nyújtottunk a hazánkba érkező menekülteknek és a Kárpátalján élő magyar családoknak. 

Társadalmi partnerség

Felelősséget vállalunk a nemzedékek javára. A családi vállalat értékünkre építve kihasználjuk a Henkel egyedülálló szellemiségét, és társadalmi partnerségeket kötünk azokban a közösségekben, ahol élünk és ahol a Henkel működik, hogy támogassuk a társadalmi kezdeményezéseket és a közintézményeket.

Az alkalmazottak önkéntes elkötelezettsége

Az önkéntesség társadalmi elkötelezettségünk éltető eleme. Ha személyesen is aktívak vagyunk, a hatás életbevágó lehet! Ezért támogatjuk alkalmazottainkat, nyugdíjasainkat és csapatainkat önkéntes társadalmi tevékenységükben, amelyek hozzájárulnak egy jobb világhoz.

Rendkívüli segítségnyújtás

Gyorsan és bürokráciamentesen támogatjuk a válságok, konfliktusok vagy természeti katasztrófák miatt vészhelyzetbe került embereket, és együttműködve a Fritz Henkel Alapítvánnyal azonnali segítséget nyújtunk.