Vállalati polgárság

A társadalmi szerepvállalás – más néven vállalati polgárság – vállalati felelősségérzetünk megnyilvánulása, és szilárdan beágyazódik vállalati értékeinkbe.

Természeti katasztrófák után a Henkel azonnali gyorssegélyt nyújt Fritz Henkel Alapítványon keresztül, ahol szükség van rá a világon.

A társadalmi szerepvállalás – más néven vállalati polgárság – mindig is vállalati felelősségérzetünk elválaszthatatlan része volt. Ez a hagyomány Fritz Henkel alapítónkig vezethető vissza, és szilárdan beágyazódik vállalati értékeinkbe. Munkatársainkkal, nyugdíjasainkkal, vásárlóinkkal és fogyasztóinkkal együttműködve a Henkel és a Fritz Henkel Alapítvány fenntartható társadalmi projekteket finanszíroz szerte a világon a társadalmi igények, az oktatás és tudomány, a sport és egészség, a művészet és kultúra továbbá a környezetvédelem területén.

Négy alappillérünk

Vállalati önkéntesség:

Támogatjuk munkatársaink és nyugdíjasaink önkéntes társadalmi szerepvállalását a „Make an Impact on Tomorrow – Tegyünk együtt a holnapért" kezdeményezésen keresztül.

Társadalmi partnerség:

Támogatjuk munkatársaink és nyugdíjasaink önkéntes társadalmi szerepvállalását a „Make an Impact on Tomorrow – Tegyünk együtt a holnapért" kezdeményezésen keresztül.

Márka szerepvállalás:

A Henkel vállalati szintű társadalmi szerepvállalása mellett márkáink is partnerként részt vesznek társadalmi kezdeményezések és közintézmények támogatásában szerte a világon.

Rendkívüli segítségnyújtás:

Természeti katasztrófák után a Henkel azonnali gyorssegélyt nyújt Fritz Henkel Alapítványon keresztül, ahol szükség van rá a világon.

További tájékoztatás angol nyelven a fenntarthatósági jelentés található.

Vállalati polgárság Magyarországon

A magyarországi társadalmi szerepvállalásra vonatkozó összefoglaló információk.

Tájékoztató a Magyarországon társadalmi szerepvállalás keretében végzett főbb tevékenységekről.

Játék egy zöldebb jövőért!

Már harmadik éve annak, hogy a Henkel és a Rossmann közös fogyasztói promóciójában a környezettudatosság és az ökológiai lábnyom csökkentése kap kiemelt hangsúlyt. A vásárlók leadhatják a kiürült Henkel termékes műanyag flakonjaikat, melyekből újrahasznosított játszótéri eszközök készülnek. Az elmúlt időszak alatt több, mint 4 millió Ft értékben kaptak az intézmények új, környezetbarát játszóteretek.

Vállalati polgárság Henkel Magyarország: Interaktív tanóra a fenntarthatóságról

Vállalati polgárság Henkel Magyarország: Interaktív tanóra a fenntarthatóságról.

Fenntarthatósági nagykövetek iskola program

A vállalat önkéntes munkatársai hat éve tartanak fenntarthatósági tanórákat. Eddig több, mint 150 ezer kisdiákot értünk el 53 országban.

A magyar vállalat önkéntesei is nagyon aktívak, a program indulása óta több, mint 4500 kisgyermek figyelmét sikerült felhívni a zöld gondolkodás fontosságára. Az interaktív tanórákon a diákok számos olyan trükköt tanulhatnak, amelyekkel ők maguk is hozzájárulhatnak a környezet védelméhez.

A kezdeményezést 2014-ben az Önkéntes Központ Alapítvány „Az év vállalati önkéntes programjának” választotta, míg 2015-ben Magyar Üzleti Felelősség Díjjal jutalmazta a CSR Hungary szakmai fórum.

Vigyünk mosolyt még több kórházba

Vigyünk mosolyt még több kórházba.

Partnerség a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány támogatása

Közel egy évtizede folyamatosan támogatja a Henkel Persil és Silan márkája a Piros Orr Bohócdoktorok fáradhatatlan munkáját.

A jótékonysági kezdeményezés során nemcsak a márkák és partnerei, de a vásárlók is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több kisgyermekhez eljusson a gyógyító nevetés.

Fenntarthatósági nagykövetek iskola program

A vállalat önkéntes munkatársai 2013 óta tartanak fenntarthatósági oktatásokat, eddig több mint 60 ezer kisdiákhoz jutott el a program világszerte.

4:06 Min.

Nézetek: