Saját gyűjtemény

Vállalati polgárság

A társadalmi szerepvállalás – más néven vállalati polgárság – vállalati felelősségérzetünk megnyilvánulása, és szilárdan beágyazódik vállalati értékeinkbe.

A társadalmi szerepvállalás – más néven vállalati polgárság – mindig is vállalati felelősségérzetünk elválaszthatatlan része volt. Ez a hagyomány Fritz Henkel alapítónkig vezethető vissza, és szilárdan beágyazódik vállalati értékeinkbe. Munkatársainkkal, nyugdíjasainkkal, vásárlóinkkal és fogyasztóinkkal együttműködve a Henkel és a Fritz Henkel Alapítvány fenntartható társadalmi projekteket finanszíroz szerte a világon a társadalmi igények, az oktatás és tudomány, a sport és egészség, a művészet és kultúra továbbá a környezetvédelem területén.

Tevékenységünket az alább felsorolt négy alappillér köré csoportosítottuk. További tájékoztatás angol nyelven a henkel.com oldalon található.

Vállalati önkéntesség: Munkatársaink és nyugdíjasaink önkéntes társadalmi szerepvállalása.
Társadalmi partnerség: A Henkel, mint vállalat támogatást nyújt társadalmi projekteknek világszerte.
Márka szerepvállalás: A Henkel márkák világszerte társadalmi projekteket, kezdeményezéseket támogatnak.
Rendkívüli segítségnyújtás: A Henkel a világ bármely pontján a természeti katasztrófák esetén azonnali gyorssegélyt nyújt azoknak, akik sürgős segítségre szorulnak. 

Vállalati polgárság Magyarországon

A magyarországi társadalmi szerepvállalásra vonatkozó összefoglaló információk.

Tájékoztató a Magyarországon társadalmi szerepvállalás keretében végzett tevékenységekről.

Vállalati polgárság Henkel Magyarország: Interaktív tanóra a fenntarthatóságról

Vállalati polgárság Henkel Magyarország: Interaktív tanóra a fenntarthatóságról.

Fenntarthatósági nagykövetek iskola program

A vállalat önkéntes munkatársai tartanak fenntarthatósági oktatásokat, eddig több mint 84 ezer kisdiákhoz jutott el a program világszerte.

A magyar vállalat önkéntesei is nagyon aktívak, a játékos interaktív tanórák keretében közel 3 000 gyermek figyelmét hívták fel a zöld gondolkodás fontosságára. A diákok számos olyan trükköt tanulhatnak, amelyekkel ők maguk is hozzájárulhatnak a környezet védelméhez, spórolhatnak a vízzel és az árammal.

A programot 2014-ben az Önkéntes Központ Alapítvány „Az év vállalati önkéntes programjának” választotta, míg 2015-ben Magyar Üzleti Felelősség Díjjal jutalmazta a CSR Hungary szakmai fórum.

Vigyünk mosolyt még több kórházba

Vigyünk mosolyt még több kórházba.

Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány támogatása

Több éve folyamatosan támogatja a Henkel Persil és Silan márkája a Piros Orr Bohócdoktorok fáradhatatlan munkáját.

A jótékonysági kezdeményezés során nem csak a márkák, a vásárlók is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több kisgyermekhez eljusson a gyógyító nevetés.

4:06 Min.

Fenntarthatósági nagykövetek iskola program

A vállalat önkéntes munkatársai 2013 óta tartanak fenntarthatósági oktatásokat, eddig több mint 60 ezer kisdiákhoz jutott el a program világszerte.

2016.04.04.

Nézetek: