VÁLLALATI POLGÁRSÁG

A Henkelnél a Vállalati Szerepvállalás a módszerünk arra, hogy „a társadalmat a jövőbe illeszkedővé tegyük": oktatásokon keresztül olyan készségeket és kompetenciákat biztosítunk az embereknek, amelyek innovatív ötleteket, fenntartható viselkedést és új digitális megoldásokat eredményeznek. Munkatársainkkal, nyugdíjasainkkal, partnereinkkel, fogyasztóinkkal és civil szervezetekkel együttműködve aktívan hozzájárulunk a társadalmi fejlődéshez, és olyan hozzájárulásokat nyújtunk közösségeinknek, amelyek javítják társadalmunkat, és amelyek megfelelnek célunknak és vállalati értékeinknek.  

Vállalati kultúránkba mélyen beágyazódott a Vállalati Szerepvállalás azon törekvése és jellege, hogy napi alaptevékenységünkön túlmutatva önkéntes társadalmi elkötelezettséget vállaljunk. Ezekkel az erőfeszítésekkel nem csak szavakban tudatjuk közösségeinkkel Pioneers at Heart for the Good of Generations célunkat.

A Henkel elkötelezettsége három pilléren alapul: a munkatársak önkéntes tevékenysége, a jótékonysági szervezetekkel való partnerség, valamint a természeti katasztrófákra és világjárványokra összpontosító sürgősségi segítségnyújtás. Fedezze fel a három területet, melyeken keresztül megnyilvánul elkötelezettségünk.

220223 Henkel CorporateCitizenship v6 FINAL - Thumbnail

Külön köszönet illeti "Karan Khanna - Sr. Mgr D2C Controlling & Business Development, Funda Mutlu - Head of Vocational Training Németország, Alexander Rüegg - Corporate Communications Manager és Simon Ellis - Int. Creative Director - Schwarzkopf Professional munkatársainkat.

Társadalmi szerepvállalás Magyarországon

Hazai támogatásainkkal három nagy területre fókuszálunk: munkatársaink önkéntes tevékenységére, társadalmi partnerségekre márkáinkon keresztül, valamint az azonnali gyorssegélyre természeti katasztrófa esetén. 

YouTube Thumbnail 25 years of MIT in Hungary (Thumbnail)

A Make an Impact on Tomorrow (MIT), azaz Tegyünk együtt a holnapért elnevezésű kezdeményezésünk keretében munkatársaink társadalmi elkötelezettségét támogatjuk. Anyagi hozzájárulással, termékadománnyal és fizetett szabadsággal segítjük elő önkéntes karitatív tevékenységüket. Az elmúlt évek alatt munkatársaink kezdeményezével már több mint 560 jótékonysági projekt valósult meg és jutott el több mint 750 millió Ft támogatás számos közösséghez, szervezethez, intézményhez, és alapítványhoz.

YouTube Thumbnail Henkel Magyarország a Tisza-tavi PET kupán – 2023 (Thumbnail)

A műanyag hulladékok természetből történő eltávolítása és újrahasznosítása nélkülözhetetlen feladat a tisztább, és élhetőbb környezetért. A Henkel az egyik legrégebbi vállalati támogatója a PET Kupának, először 2017-ben még csak néhány munkatársunk vett részt a hulladékgyűjtő derbin, azonban önkénteseink száma egyre gyarapszik, oly annyira, hogy tavaly már egy 20 fős csapattal képviseltettük magunkat és a teljes magyarországi vezetőség is csatlakozott.

A Henkel Magyarország Kft. fenntarthatósági edukációs kampányaiért 2023-ban kiérdemelte a Green Pledge zöld védjegyet, amit a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok reklámozási gyakorlatban történő alkalmazásának jó gyakorlataként értékelt közösen a MAKSZ, az MMSZ és az ÖRT szakmai szervezet.

Társadalmi partnerség

Felelősséget vállalunk a nemzedékek javára. A családi vállalat értékünkre építve kihasználjuk a Henkel egyedülálló szellemiségét, és társadalmi partnerségeket kötünk azokban a közösségekben, ahol élünk és ahol a Henkel működik, hogy támogassuk a társadalmi kezdeményezéseket és a közintézményeket.

Az alkalmazottak önkéntes elkötelezettsége

Az önkéntesség társadalmi elkötelezettségünk éltető eleme. Ha személyesen is aktívak vagyunk, a hatás életbevágó lehet! Ezért támogatjuk alkalmazottainkat, nyugdíjasainkat és csapatainkat önkéntes társadalmi tevékenységükben, amelyek hozzájárulnak egy jobb világhoz.

Rendkívüli segítségnyújtás

Gyorsan és bürokráciamentesen támogatjuk a válságok, konfliktusok vagy természeti katasztrófák miatt vészhelyzetbe került embereket, és együttműködve a Fritz Henkel Alapítvánnyal azonnali segítséget nyújtunk.