MEGÚJULÓ BOLYGÓ

Levendula mező

Haladunk üzleti modellünk környezetvédelmi átalakítása felé vezető úton. A cél elérése érdekében folyamatainkat, termékeinket és nyersanyag felhasználásunkat az erőforráshatékony, klímasemleges jövő irányában kívánjuk formálni. Az éghajlatváltozást mérséklő intézkedésekre, a működőképes körforgásos gazdaságra, valamint a természet és a biológiai sokféleség védelmére összpontosítunk.

Klíma

Folyamataink és nyersanyagaink szén-dioxid-mentesítése a klímasemleges működés felé vezető úton.

A klímaváltozás napjaink egyik legfőbb globális kihívása. Elköteleztük magunkat a Párizsi Klímaegyezmény 1,5 fokos célkitűzése mellett. A klímaváltozást, és annak hatásait fenntarthatóságunk és kockázatkezelésünk részeként a teljes értékláncunk mentén figyelembe vesszük.

A kibocsátáscsökkentés és a gazdaság szén-dioxid-mentesítésének szükségességére tekintettel azt az ambíciót követjük, hogy 2030-ra a gyártóüzemeinket klímapozitív üvegházhatású gázmérlegre állítsuk át. Ezen túlmenően az értéklánc mentén nettó nulla kibocsátási pályát határozunk meg, ami aktívan hozzájárul az éghajlatvédelemhez.

Körkörösség
 

A körforgás elősegítése termékeink, csomagolásaink és technológiáink révén.

A fenntartható értékteremtés és az éghajlatvédelem kulcsfontosságú megközelítései a gazdasági növekedés és a véges természeti erőforrások felhasználásának szétválasztása, valamint a körforgásos gazdaság kialakítása.

A Henkelnél tisztában vagyunk a csomagolással kapcsolatos felelősségünkkel, és ambiciózus célokat tűztünk ki magunk elé ezzel kapcsolatban. Stratégiánk a körkörös gazdaság koncepciójára épül, és a fenntartható forrásokból származó anyagok bevonására, valamint a kör bezárásához az okos csomagolási tervezésre összpontosít. A csomagolási értéklánc mentén vállalatokkal és szervezetekkel is együttműködünk az újrahasznosítási infrastruktúra fejlesztése érdekében.

A Henkel emellett számos megközelítést alkalmaz, hogy saját gyártási folyamataiban megvalósítsa az újrahasznosítást. Ezen a területen a telephelyeinken történő hatékony hulladékkezelést emeljük ki.
 

Természet

Védjük és helyreállítjuk a biológiai sokféleséget, különös tekintettel az erdőkre, a földre és a vizekre és biztosítjuk a felelős erőforrás-gazdálkodást.

A növekvő fogyasztás és az erőforrások szűkössége, amelyet a világ népességének növekedése és a felgyorsult gazdasági tevékenység okoz, egyre nagyobb nyomást gyakorol az ökoszisztémákra. A negatív hatások már ma is érezhetőek: az IPBES (Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services) jelentése szerint közel egymillió fajt fenyeget kihalás az emberi tevékenység miatt.

A fajok és a biodiverzitás megőrzése fontos a Henkel számára, mivel az érintetlen ökoszisztémák és a talaj biológiai sokfélesége elengedhetetlen a fenntartható mezőgazdasághoz és a termelésben a nyersanyagok felhasználásához. Fenntarthatósági stratégiánk részeként a biológiai sokféleség védelmére és helyreállítására törekszünk, különös tekintettel az erdőkre, a földre és a vizekre. Amellett, hogy ezeket az alapelveket alkalmazzuk a saját telephelyeinken végzett tevékenységünkben, elősegítjük a felelős alapanyag-gazdálkodást és a megújuló alapanyagokon alapuló összetevők használatát.