Megbízható partner

Értékorientált vállalati kultúránkra, valamint tudományos és technológiai szakértelmünkre támaszkodva javítjuk teljesítményünket, miközben megőrizzük integritásunkat. Biztonságos és kategóriájában legjobb termék- és technológiai megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek és fogyasztóinknak. A fenntarthatóságot beépítjük portfóliónkba és üzleti folyamatainkba, és erről átlátható jelentést teszünk közzé érdekelt feleink részére.

Teljesítmény

Üzleti sikerünk alapjaként a legjobb termékteljesítményt és kémiai biztonságot nyújtjuk ügyfeleink és fogyasztóink számára.

Fenntarthatósági stratégiánk működési kialakításáért üzletágaink – Consumer Brands, Adhesive Technologies – a felelősek. Márkáikat és technológiáikat a fenntarthatósághoz igazítják a termékportfóliójuk kapcsán felmerülő, adott kihívásoknak megfelelően. Fenntartható termékeken és a jövő kulcstechnológiáin is dolgoznak. Új, ambiciózus céljaink elérése érdekében a fenntarthatóságot a jövőben még jobban beépítjük márka- és üzleti stratégiánkba.

Célunk vállaltunk és termékportfóliónk fenntartható átalakítása annak érdekében, hogy megbízható partnerek legyünk az érintettek oldalán. Ezért arra törekszünk, hogy minden új termékünk hozzájáruljon a fenntarthatósághoz. Emellett 2025-re átfogó fenntarthatósági profilt kívánunk nyújtani vásárlóinknak és fogyasztóinknak termékeinkről. Szeretnénk számukra egyre jobb megoldásokat, termékeket és szolgáltatásokat kínálni, amelyek pozitív hatással vannak a környezetre és a társadalomra is hozzáadott értéket teremtve.

A kiváló minőség és a teljesítmény márkáink és technológiáink központi értékajánlata, valamint üzleti sikerünk alapja. A nagy teljesítményt csökkentett környezeti lábnyommal kombináló termékek kulcsfontosságú sikertényezők a jövőorientált üzletfejlesztésben.

A termékfelelősség mint a fenntarthatóság fontos hajtóereje

Ügyfeleink és fogyasztóink biztosak lehetnek abban, hogy termékeink rendeltetésszerű használat mellett biztonságosak. Minden nyersanyag és késztermék számos teszten és értékelésen esik át annak érdekében, hogy magas szintű biztonságot nyújtsanak a gyártás, használat és ártalmatlanítás során. Ennek alapja a jogszabályi követelményeknek való megfelelés és a Henkel-szabványok betartása.

Átláthatóság

A fenntarthatóságot üzleti irányításunkba, folyamatainkba és irányelveinkbe átlátható jelentésekkel, és kötelezettségvállalással integráljuk.

Fenntarthatósági stratégiánk megvalósítása globálisan egységes kódexeken és szabványokon, integrált irányítási rendszereken, valamint egyértelműen meghatározott felelősségi körökkel rendelkező szervezeti struktúrán alapul. A Henkelen belül a hatékony folyamatok nemcsak a környezetvédelemhez és munkabiztonsághoz járulnak hozzá, de az erőforrás-felhasználást és a költségeket is csökkentik. Különféle módszereket és eszközöket alkalmazunk vállalati fenntarthatóságunk értékelésére és ellenőrzésére, valamint a célok elérésének mérésére a teljes vállalaton és értékláncunkon belül. A vállalatszintű kulcsadataink átláthatóságot teremtenek, és segítenek azonosítani a fejlesztési lehetőségeket, irányítani az intézkedéseket, valamint nyomon követni a célok elérését.

Évek óta folytatunk párbeszédet véleményformálókkal, a szakmai közvéleménnyel, a tudományos világgal, nemzetközi hitelminősítő intézetekkel és elemzőkkel. A fenntarthatósági elemzők és szakmai intézmények rendszeresen kiértékelik, hogy a vállalatok hogyan kezelik üzleti tevékenységük gazdasági, környezeti és társadalmi aspektusait. Örülünk ezeknek a fenntarthatósági teljesítményünkre vonatkozó külső értékeléseknek, mivel ezek nagyobb átláthatósághoz vezetnek a piacon, és megmutatják, hogyan értékelik a teljesítményünket. Figyelembe vesszük a különböző pénzügyi és fenntarthatóság-szempontú minősítések értékelési kritériumait, valamint a Global Reporting Initiative irányelveit is. Azt is megvizsgáljuk, hogyan erősíthetjük tovább az átláthatóságunkat az ESG-jelentésekben, az irányításban, valamint a kulcsfontosságú áruk nyomon követhetőségében.

100%-os átláthatóság és nyomon követhetőség a pálma-, és pálmamagolaj esetében 2025-re.

Tevékenységünk révén felismertük, hogy további optimalizálásra van szükség az átláthatóság és a nyomon követhetőség tekintetében, különösen a pálmamag-olaj alapú származékok esetében, valamint, hogy ágazatok közötti kezdeményezések szükségesek a „zéró erdőirtás” cél elérésének igazolhatóságához.

Irányítás és megfelelés

Megfelelőségi szervezetünk globális felelősséggel tartozik minden megelőző és utólagos intézkedésért. Ezeket integrált irányítási rendszerek és egyértelműen meghatározott felelősségi körrel rendelkező szervezeti struktúra támogatja.

Együttműködés

Partnereinkkel együttműködve növeljük a fenntarthatósági hatást, ami felelős üzleti gyakorlatot eredményez ellátási láncainkban.

A társadalmi és környezeti felelősségvállalással kapcsolatos elvárások újra és újra megváltoznak. Ezért a vállalatok a közösségekkel, beszállítókkal, ügyfelekkel és sok más érdekelt féllel folytatott nyílt párbeszédre támaszkodnak, annak biztosítására, hogy közösen dolgozzanak ki megoldásokat a fontos kihívásokra. Fenntarthatósági menedzsmentünk alapvető része, hogy megértsük a különböző társadalmi érdekcsoportok vállalattal szembeni elvárásait.

100%-ban felelős beszerzés

Felelős beszerzési megközelítésünkkel a fenntarthatósági szempontokra összpontosítunk ellátási láncaink mentén az emberek és bolygónk érdekében. A beszállítóinkkal folytatott intenzív párbeszéd és szoros együttműködés elengedhetetlen a fenntartható üzleti-, folyamat-, és termelési tevékenység megvalósításához. Célunk, hogy partnereinkkel közösen elkötelezzük magunkat a 100 százalékban felelős beszerzés mellett. Itt a felelős beszerzési stratégiánk a kulcsfontosságú elem, amely egyértelműen a közös, alapvető megközelítésre helyezi a hangsúlyt.