ÁTALAKÍTÓ HATÁS

Semi curled fern leaf in the process of growth.

Az átalakulás és a változás idejét éljük – a bolygónk és az emberek szemszögéből. Mindennél fontosabb, hogy most cselekedjünk.

A változások mindenütt jelen vannak, a dinamikus környezetben, a globális éghajlatváltozásban, az erőforrásokkal és az életfenntartó rendszerekkel - például az erdőkkel, a vízzel és a biológiai sokféleséggel - szembeni megnövekedett igényekben, valamint megmutatkoznak a társadalmi egyenlőtlenségekben. Ezek a témák és a fenntarthatóság sokrétűek, összetettek és sokszínűek.

Elismerjük, hogy az olyan vállalatok, mint a Henkel, szerepet játszanak ezeknek a kihívásoknak a kezelésében és az átalakító változások előidézésében. A Henkelnél a fenntartható üzleti gyakorlatok a vállalati kultúra szerves részét képezik. Az emberek és a környezet iránti törődésre és eredményeink hosszú örökségére építünk. A fenntarthatóságra úgy is tekintünk, mint egy folyamatos törekvésre, hogy a tudományos ismeretekre alapozva haladást érjünk el az aktuális témákban, és folyamatosan tanuljunk az új esetekből.

Henkel Sustainability Manifesto

We are living and working in ever changing times. Our mission to tackle environmental, social and political challenges has never been clearer.

YouTube Thumbnail Sustainability Manifesto Video 2023 (Thumbnail)

Milyen szerepet játszanak a globális vállalkozások?

A társadalom fontos szereplőjeként és partnereként a vállalatok képesek átalakító változásokat előidézni. A bérek és adók formájában történő kifizetések mellett a vállalkozások munkáltatóként, vásárlóként és befektetőként is hozzájárulnak a gazdasági és társadalmi fejlődés előmozdításához. Innovatív technológiák és termékek létrehozásával felgyorsíthatják a fenntartható gazdaságra való átállást is.

Felismerjük, hogy csak akkor érhetjük el az átalakító változásra irányuló törekvésünket, ha rendszerben gondolkodunk. Velünk együtt érdekelt feleink is felismerik helyzetüket a változás idején. Ezért együttműködünk partnereinkkel az értéklánc mentén, a közösségekkel, a politikai döntéshozókkal és az egész vállalati világgal, hogy a rendszerszintű megoldásokat előre mozdítsuk.