Átalakító hatás

Az átalakulás és a változás idejét éljük – a bolygónk és az emberek szemszögéből. Mindennél fontosabb, hogy most cselekedjünk.

Milyen szerepet játszanak a globális vállalkozások?

A vállalatok helyzete alkalmas arra, hogy közös értéket teremtsenek. A fizetések és adók formájában történő kifizetések mellett a vállalkozások hozzájárulnak a gazdasági és társadalmi fejlődés előmozdításához, mint munkáltatók, vásárlók és befektetők. Ezenkívül felgyorsíthatják a fenntartható gazdaságra való átállást az innovatív technológiák és termékek létrehozásával. Képzelje el, mennyi erőforrást lehetne megtakarítani, ha minden otthonban minden termék által kevesebb energia vagy kevesebb víz kerülne felhasználásra. Vagy képzelje el a CO2-kibocsátás csökkenését, ha minden bolygón lévő jármű könnyebb lenne és kevesebb üzemanyagot használna. Az erőforrás-hatékony megoldások javíthatják az emberek és a bolygó gazdasági, ökológiai és társadalmi szükségleteinek egyensúlyát, és megnyithatják a fenntartható jövő útját.

Globális értékláncok mentén

A vállalkozások is együttműködnek a kormányokkal és a nem kormányzati szervezetekkel olyan projektek támogatásával, amelyek javítják az ellátási láncukkal érintkező emberek jövedelmi lehetőségeit, bárhol is vannak a világon. Például a Solidaridad nemzetközi fejlesztési szervezet cégekkel áll össze, hogy támogassa a mezőgazdasági kistermelőket, mint például az pálmaolaj termelőket. Ez segíti a gazdálkodókat, hogy növeljék a termelékenységüket, és hogy megfeleljenek a biztonság és a környezet fenntarthatósága terén növekvő elvárásoknak. Továbbá biztosítja a foglalkoztatás stabilitását és javítja a munkavállalók és családjaik megélhetését.