MUNKATÁRSAINK

fiatalok egy csoportja, ahogy kezük középen összeér

A „Pioneers at heart for the good of generations” vállalati célunk leírja mindazt, ami a Henkelnél összeköt mindannyiunkat. Úttörő szellemiségünkkel, tudásunkkal, termékeinkkel és technológiáinkkal emberek milliárdjainak életét szeretnénk gazdagítani és jobbá tenni nap mint nap, és olyan jövőt alakítani, melyben érdemes élni az eljövendő generációk számára. Fenntarthatósági stratégiánk megvalósítása során munkatársaink jelentik a különbséget, személyes elkötelezettségük, készségeik és tudásuk révén. Ezért szeretnénk tovább erősíteni munkatársaink fenntarthatóság iránti elkötelezettségét.

Sustainability at Heart

2022-ben meglévő képzési lehetőségeinket egy holisztikus elkötelezettségi programmal bővítettük. A Sustainability at Heart program a Fenntarthatósági nagykövet programunkra épül, amely 2012 óta képzi elkötelezett munkatársainkat világszerte. Célunk, hogy minden alkalmazottat bevonjunk és képessé tegyünk a fenntarthatósággal kapcsolatos cselekvésre. A cél az, hogy átfogóan felvértezzük munkatársainkat azokkal az ismeretekkel, készségekkel és gondolkodásmóddal, amelyek központi szerepet játszanak a Henkel fenntarthatóságban betöltött vezető szerepében. Emellett bevonjuk és képessé tesszük munkatársainkat arra, hogy aktívan részt vegyenek a fenntarthatóságban a munkahelyi környezetükben és a magánéletükben.

YouTube Thumbnail HEP Trailer (Thumbnail)

Ez a kisfilm betekintést nyújt a „Sustainability at Heart” programunkba, és célja, hogy motiválja, valamint inspirálja munkatársainkat. (Angol nyelvű)

Átfogó ajánlataink munkatáraink számára

A Sustainability at Heart program egy interaktív platform is egyben, ahol minden központi információ egy helyen megtalálható. Legfőbb célja:

  • tájékoztatást adni a 2030+ Fenntarthatósági Ambíció Keretrendszerünkről, a legfrissebb tartalmakról és hasznos anyagokról
  • munkatársaink számára különböző képzési formák felajánlása a tudás, a készségek és a gondolkodásmód elmélyítése érdekében
  • kapcsolatteremtés és hálózatépítés a motivált munkatársak között

Az újonnan kifejlesztett program többek között egy alapképzésből áll, amely elmagyarázza a legfontosabb kifejezéseket és fogalmakat, valamint a fenntarthatóság globális kihívásait a vállalati környezetben, és bemutatja, hogy a Henkel hogyan felel meg ezeknek a kihívásoknak. A "Fenntarthatósági úttörő képzést" az IESE Business School együttműködésével fejlesztették ki. A program egy alapképzésből áll, amely elmagyarázza a legfontosabb fogalmakat és koncepciókat, valamint a fenntarthatóság globális kihívásait üzleti kontextusban. Ezután bemutatja, hogy a Henkel hogyan felel meg ezeknek a kihívásoknak, és hogyan valósítja meg a fenntarthatóságot, hogy hozzájáruljon az átalakító változásokhoz. A Fenntarthatóság úttörői képzést az IESE Business School-lal együttműködve fejlesztettük ki, és eLearning kurzusként hat különböző nyelven áll munkatársaink rendelkezésére. A 2023-as év végéig több mint 10 000 alkalmazott vett részt a képzésen. 2023-ban egy olyan képzési formátumot is elindítottunk, amely ezen a tartalmon alapul, és amelyet kifejezetten a termelésben dolgozó munkatársaknak szóló csoportképzésre terveztünk. Ezen kívül további mélyreható képzéseket kínálunk konkrét témákban, valamint az üzletágak által kínált speciális fenntarthatósági képzéseket. A vállalatszerte elérhető klímaképzésünk például mikro-learning fejezetek sorozatában ismerteti a dolgozókkal az éghajlatváltozás alapjait, a társadalomra gyakorolt hatását, valamint konkrét cselekvési javaslatokat nyújt a szakmai- és a magánéletükben való cselekvésre. Képzési lehetőségeinket 2023-ban tovább bővítettük a Fenntarthatósági Inkubátor Laborral. Ez egy új formátum, amely lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy a fenntarthatósággal kapcsolatos konkrét ötleteken dolgozzanak.