Duta karrierútja

Milyen szerepet játszik a technológia a karrieredben?
A technológia kihasználásával az igazán fontos dolgokra tudok koncentrálni, így kevesebbel többet tudunk érni. Vegyük például azt a feladatot, hogy több száz terméket elemzünk különböző ügyfelek között. Ebben az esetben viszonylag stabil termékekre statisztikai előrejelzéseket használhatunk. Ez lehetővé teszi, hogy több időt tudunk fordítani a rendkívül ingadozó termékek előrejelzésére. Ennek eredményeként javíthatjuk pontosságunkat és hatékonyságunkat, és - ami a legfontosabb - kiküszöbölhetjük az eredményekből az emberi elfogultságot.

Hogyan kelthető fel az új technológiák iránti érdeklődés egy csapatban?
Először is egyszerűsítse le az összetett „tech” fogalmat, és kommunikálja könnyen érthető, „laikus” kifejezésekkel a csapattal. Másodszor, ha lehetséges, be kell vonni őket a megvalósítás tervezésében. Végezetül hangsúlyozzuk, hogy ez milyen előnyökkel jár számukra munkájuk során, és lehetővé teszi az üzleti növekedés nagyobb mértékű növekedését.

Miben más az életed Sanghajban, mint Sydneyben?
A kínai nyelv ismeretének hiányában kezdetben nem volt könnyű elintézni a dolgokat – sem személyesen sem szakmailag. Az idő múlásával azonban sokkal jobb lett. A mobilfizetések és az online vásárlás egyszerűsége valóban megkönnyítette az életemet. Alig van szükségem a pénztárcámra vagy a kártyáimra, amikor kimegyek a házból. Ráadásul a kínai emberek és a társadalom alkalmazkodóképessége és mobilitása vitathatatlanul sokkal nagyobb, mint bárhol a világon.

Melyik lépés volt a leghatékonyabb a saját fejlődésed szempontjából?
Azt mondanám, hogy a tengerentúli megbízás a regionális központban. Ez nemcsak a világképemet tágította, hanem sok összetett problémával is találkoztam. Például azzal a kihívással szembesültem, hogy megfordítsam az egyik legnagyobb kínai ügyfelünknél egy éve hanyatló fontos KPI-értékeket, miközben új csapatot és folyamatot kellett felépítenem a semmiből.

Mi az igazán egyedi a Henkelben?
A Henkel egy olyan hely, ahol felveheted a kesztyűt és megkérdőjelezheted a status quo-t, jutalmat kaphatsz és jól érezheted magad!