Ivan karrierútja

Mi igazán különleges a Henkelben?
A Henkel lehetőséget ad arra, hogy saját magad alakítsd karriered. A legnagyobb szakmai ambícióm az volt, hogy nemzetközi karriert építsek, így amikor csatlakoztam a Henkelhez, nagyon izgatott voltam, hogy számos lehetőség kínálkozik ennek megvalósítására. Ha valaki szeretné irányítani a karrierjét, a Henkel minden támogatást megad ahhoz, hogy azzá váljon aki igazán lenni szeretne.

A Henkellel 5 különböző országot fedeztél fel. Hogyan támogatta a Henkel a karriered fejlődését?
A Henkel fantasztikus fejlesztési rendszerrel rendelkezik, amely vezetőkből, mentorokból és valóban együttműködő kollégákból áll. Hozzá tudsz férni átfogó képzésekhez és rengeteg tanulási lehetőséghez a munkahelyen. Ezek a nagyszerű fejlődési alternatívák támogattak minden nemzetközi megbízatás során. Nem emlékszem egyetlen pillanatra sem, amikor ne kaptam volna megfelelő és elegendő támogatást a vállalattól.

Mi a legnagyobb különbség Európa és Latin-Amerika között ha a HR-ről van szó?
Nehéz csak egyet választani! Számos különbség van, némelyik nagyon vicces! Sok történetem van azokról az időkről, amikor a kulturális különbségekkel foglalkoztan HR-es szerepkörben. Minden alkalommal megtanultam néhány nagyon érdekes gyakorlatot, szabályozást, irányelvet és a HR gyakorlás általános módjait. Ezenkívül lehetőségem nyílt a régiómból gyakorlatokat is megosztani. Általánosságban azt mondhatnám, hogy a legérdekesebb dolog, amit megtanultam, az a gondolkodásbeli különbségek, amelyek olyan témákban fordultak elő, mint a munka stabilitása, a csapatmunka, a munka és a magánélet egyensúlya és a termelékenység.

Melyik lépés volt a leghatékonyabb a saját fejlődésed szempontjából?
Ha nemzetközi karriered van, minden megbízás valóban nagy hatással van rád. Ha új a környezet, nyelv, kultúra és különböző embereket dolgozol, teljesen kilépsz a komfortzónából. Mindez lehetőséget ad arra, hogy bebizonyítsd rugalmasságod és alkalmazkodóképességed, és emberként is gazdagodsz. Ha azt az élményt kellene választanom, amelyik a legtöbbet tanított önmagamról, akkor mindenképpen a németországi megbízatásomat választanám!