Juliane karrierútja

Melyik lépés volt a leghatékonyabb a saját fejlődésed szempontjából?
Mindenképpen amikor Kínába költöztem! Alkalmazkodni ahhoz, hogy sikeressé váljunk egy teljesen más kulturális környezetben - személyes és szakmai szempontból - nagyon nehéz, ugyanakkor rendkívül kifizetődő. Tágította a látókörömet, gazdagította gondolkodásmódomat, és megtanított a kultúrákon átívelő menedzselést, ami fontos készség, ha egy olyan multikulturális, globális vállalatnál dolgozom, mint a Henkel. Személy szerint egyedül költöztem Kínába, de csodálatos új barátságokkal tértem vissza!

A Henkelen belül három különböző régióban és két üzletágban dolgoztál. Hogyan támogatta a Henkel a karriered fejlődését?
A Henkel több területen támogatta pályafutásomat. Például nagyszerű képzéseken keresztül, amelyek segítenek fejleszteni a kompetenciáimat és készségeimet. A hivatalos mentorálási programokból is részesülhettem, amik óriási segítséget nyújtott vezetői fejlődésemben. Mivel mindig is kifejeztem érdeklődésemet a Henkel különböző területei iránt, a vezetőim mindig új lehetőségek biztosításával támogatták ambícióimat. Végül a Henkel arról is gondoskodott, hogy minden átmenetem zökkenőmentes legyen HR folyamat szempontjából.

Hogyan támogatod a nemek közötti sokszínűséget egy látszólag férfiak által uralt részleg területén, mint az autóipar/ragasztók területén?
Sokat teszek azért, hogy minél több nőt ösztönözzek felfelé az Adhesive Technologies karrierlétráján. Mindenekelőtt arra törekszem, hogy a Henkel női tehetségeinek segítségére legyek mentorálással. Emellett rendszeresen részt veszek az Adhesive Technologies Diversity & Inclusion programunk fejlesztésében. Szakmai kapcsolataimat is kihasználom, hogy külső női tehetségeket vonzzak vállalatunkhoz, és tevékeny vagyok különböző iparági területeken, amelyek a sokszínűség és a befogadás előmozdítására összpontosítanak.

Mi az egyedi a Henkelben?
Ezt nehéz megválaszolni, mert a Henkelnél valóban sok nagyszerű dolog van. Számomra az erős vállalati kultúránk varázslatos keveréke, amely illeszkedik az értékeimhez. Fantasztikusak az itt dolgozó emberek - igazi csapatszellemet fogsz találni a Henkelnél - és üzleti területünk sokszínűsége, amely számtalan lehetőséget kínál önmagad fejlesztésére.