Fenntartható csomagolás

Megvédi a termékeket, amelyeket szeretünk és tájékoztatást nyújt arról, hogyan kell biztonságosan és felelősségteljesen használni őket – de a csomagolásnak a körforgásos gazdaság részévé kell válnia.

Haiti-Branded-Market-2-1024x683_eciRGBv2

Csomagolási stratégiánk: Erős fókusz, ambiciózus célok

A Henkelnél felismertük a csomagolással kapcsolatos felelősségünket. Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság előmozdítására és az elkötelezettség életre hívására, ambiciózus célok révén. Stratégiánk a körforgásos gazdaság koncepciója köré épül, és arra összpontosít, hogy a kör lezárására a fenntartható forrásokból származó anyagokat és az intelligens tervezést alkalmazzuk – az emberek és a bolygó javára.

Csomagolási céljaink áttekintése

  •  A Henkel csomagolások 100%-a újrahasznosítható, újrafelhasználható vagy komposztálható lesz 2025-ig *.
  • Műanyag: 2025-re az európai fogyasztási cikkeink csomagolásában az újrahasznosított műanyag részarányát 35%-ra kívánjuk növelni.
  • Fém: Európában az újrahasznosított alumínium felhasználását 9%-ra kívánjuk növelni 2020-ig.
  • Papír/cellulóz: a papír és karton 100%-a újrahasznosított anyagból, vagy ahol szükséges, fenntartható erdőgazdálkodásból származó friss rostból készül.
  • Szeretnénk eltávolítani és elkerülni a PVC-t és más potenciálisan veszélyes anyagokat.
  • Célunk több mint 1 milliárd fogyasztó elérése újrahasznosítással kapcsolatos célzott információkkal.

*Kivéve azokat a ragasztó termékeket, amelyekben a maradékanyagok befolyásolhatják az újrahasznosíthatóságát vagy szennyezik az újrahasznosítási folyamatokat.Haladás a körforgásos gazdaság felé: A Henkel fenntartható csomagolásának új stratégiai kerete a körforgásos értéklánc három kulcsfontosságú szakaszát tükrözi.

Haladás a körforgásos gazdaság felé: A Henkel fenntartható csomagolásának új stratégiai kerete a körforgásos értéklánc három kulcsfontosságú szakaszát tükrözi.

Partnerségek az értéklánc mentén: Együtt erősebbek vagyunk

E célok elérésére tett erőfeszítéseinket az egyes iparágakból származó partnerekkel folytatott szoros együttműködés biztosítja, hogy ösztönözze a csomagolásfejlesztés innovációját. Például a vállalatunk részt vesz a New Plastics Economy (Új műanyaggazdaság) projektben, amely az érdekeltek bevonásával újragondolja és átformálja a műanyagok jövőjét, és lendületet teremt a körforgásos gazdaság irányába. 2019 januárja óta a Henkel is alapító tagja az új globális Alliance to End Plastic Waste szövetségnek. A Szövetség olyan megoldásokat dolgoz ki, amelyek minimalizálják és kezelik a műanyag hulladékot. A körforgásos gazdaság megteremtésével elősegíti a használt műanyagra való megoldásokat is.

Ezzel párhuzamosan együttműködünk különböző szervezetekkel, amelyek az újrahasznosítási infrastruktúra fejlesztésén dolgoznak, különösen a fejlődő országokban, ahol a csomagolóanyagok újrahasznosítására szolgáló megfelelő rendszerek gyakran nincsenek helyben. Ebben az összefüggésben az első, globális gyorsan fejlődő fogyasztóipari vállalat lettünk, amely szövetségre lépett a Plastic Bank-kel. A szociális vállalkozás célja, hogy megállítsa a műanyagok elterjedését az óceánokban és a szegénységben élők számára lehetőséget kínáljon, hogy pénzhez vagy szolgáltatásokhoz jussanak a környezetből származó műanyag hulladék eltávolításával. A partnerség részeként 2018 végéig összesen mintegy 63 tonna műanyagot gyűjtöttek össze, majd válogattak szét, majd vittek be az újrahasznosítási értékláncba – mint Social Plastic®: Az anyag Plastic Bank általi ellenőrzése azt jelzi, hogy a gyűjtők a piaci árnál magasabb összeget kaptak a műanyaghulladékért. Sikeresen beépítettük ezt a műanyag mennyiséget 25 000 darab mosó- és tisztítószerek flakonba, és arra törekszünk, hogy a jövőben még többet építsünk be csomagolásunkba.

HU_Infographic-PlasticBank_1960px

Mi következik: A fenntarthatóbbá válás

A csomagolás folyamatosan változik az új innovatív tervek és a változó fogyasztói elvárások miatt. Ez az állandó átalakulás izgalmas lehetőségeket kínál a csomagolás negatív környezeti hatásának minimalizálására. A Henkelnél szakértőink elkötelezettek a csomagolás fenntarthatóbbá tételének lehetőségei mellett – védve a kedvelt termékeket, ezzel hozzájárulva bolygónk megóvásához.