Amit nyújtunk: Vonzó munkavállalói juttatások

Ön tehetséges és jó kilátásokat remél, mi pedig globális csapatunk erősítésére törekszünk. Így, ha Ön egyéniségével meggyőz minket alkalmasságáról kitűnő perspektívát kínálunk Önnek – bárhol a világon.

Ha Ön jó, mi azt akarjuk, még jobb legyen. Ha pedig Ön nagyon jó, nálunk kiváló lesz. Akár diák, akár friss diplomás vagy tapasztalt szakember, nálunk profiljának megfelelően fejlődhet globális tréning programjainkon.

A Henkelnél nemzetközi piac és globális csapat várja. Ez az a fejlődéshez elengedhetetlen két tényező, amely háromszorosan térül meg. Egyedülálló „Triple two” rotációs munkamódszerünk lehetővé teszi, hogy széles körű nemzetközi tapasztalatra tegyen szert, megismerkedjen más kultúrákkal és kiépíthesse multikulturális ismeretségi hálózatát.

Számítunk a teljesítményére, és ennek megfelelően honoráljuk erőfeszítéseit – teljesítményalapú javadalmazással, részvényvásárlási programokkal és vállalati nyugdíjjal. A csomagot vonzó juttatások egészítik ki. Nekünk fontos az Ön munkahelyi egészsége is.

Munkavállalói juttatásainkról dióhéjban

 • Szakmai és vezetői továbbképzés
 • Tehetséggondozás
 • Nemzetközi lehetőségek
 • Kompenzáció

Fejlődés minden szinten

Nem csupán termékeink minőségét javítjuk folyamatosan; arra is törekszünk, hogy globális vállalatként is napról-napra tökéletesedjünk. A Henkel számos szakképzési és továbbképzési lehetőséget biztosít munkatársainak, és ezekhez felhasználja a legmodernebb módszereket és technológiákat is. Amit mi nyújtunk, az messze túlmutat a klasszikus tantermi oktatáson. Élethosszig tartó tanulás biztosítására törekszünk – munkahelyi képzés, kötött rendű tanfolyamok, munkatársaktól való tanulás és digitális oktatás formájában.

Henkel Global Academy (Henkel Globális Akadémia)

Bármilyen szinten is áll – legyen bár diák, friss diplomás vagy tapasztalt szakember – a mi célunk egyszerű: a lehető legjobb esélyt kívánjuk biztosítani az Ön számára ahhoz, hogy teljes mértékben kibontakoztassa képességeit. Részt vehet nyelvtanfolyamokon és készségfejlesztő szemináriumokon, a multikulturális irányítástól kezdve a személyre szabott tanácsadásig. Mi így biztosítjuk, hogy Ön és globális csapatunk élvonalbeli tudást szerezzenek.

Learning Center (Oktatóközpont): globális és gyakorlati képzés

Az oktatóközpont a Henkel valamennyi munkatársa előtt nyitva áll – itt olyan ismereteket és készségeket sajátíthatnak el, amelyek mindenki javára válnak. Példák a tanfolyamok témáira: időgazdálkodás, projektirányítás, prezentációs készségek, a visszajelzés módjai, és még sorolhatnánk.

Ezen túlmenően arra is felkészítjük, hogy képes legyen megfelelni a különböző üzleti területeinken felmerülő sajátos kihívásoknak és feladatoknak. Személyre szabott tréningeken elismert akadémikusok és a Henkel felső vezetői osztják meg tapasztalataikat például a marketing vagy pénzügyek terén. Mivel a tréningek a lehető legtöbb munkatapasztalat elsajátítására törekszenek, maximális gyakorlati jelentőséggel bírnak. Ezzel párhuzamosan automatikusan kiépítheti multikulturális munkatársaiból álló saját globális kapcsolati hálózatát

Leadership Center (Vezetőképző Központ): A vezetőképzés élvonalában

A szerte a világban kiemelkedő potenciállal rendelkező vezetők és a legjobb teljesítményt nyújtók számára a Henkel Global Academy nyújt kiváló és kihívást jelentő vezetői továbbképzési programot. A Henkel Global Academy képviseli az általunk kínált legmagasabb szintű továbbképzési formát, és olyan nemzetközileg elismert üzleti iskolákkal áll partneri kapcsolatban, mint, például a Thunderbird School of Global Management, az IESE Business School vagy a Cranfield University. Legfelsőbb vezetőink számára a híres bostoni Harvard Business School vezetőképző kurzusain biztosítunk részvételi lehetőséget. A legkorszerűbb vezetési ismeretek és az ágazatban elterjedt legjobb gyakorlatok ötvözése révén a Henkel Global Academy biztosítja, hogy megszerezze a Henkelnél végzett munkájához szükséges teljes körű szakértelmet, s ezzel párhuzamosan népszerűsíti vezetőségünket és vezetői erkölcseinket.

Learning on demand – Henkel "eCademy" (Igény szerinti oktatás)

A globális piacok rendkívül dinamikus fejlődésének eredményeként az információk egyre rövidebb idő alatt avulnak el. Ezekre a kihívásra válaszul vezettük be az e-oktatást, amelyek kiegészítik a klasszikus személyes képzést és új ismeretekkel szolgálnak ott és akkor, ahol és amikor szükség van rájuk.

Világszerte elérhető a nap 24 órájában: The e-learning Az eCademy távoktatási platformja világszerte valamennyi munkatársunk előtt nyitva áll, és a hét minden napján napi 24 órában hozzáférhető az intraneten. Több mint 250 tanfolyam áll rendelkezésre 16 nyelven különféle formátumokban – például kvíz, oktatójáték és videó tanfolyam formájában.

Mi adjuk a visszajelzést – Ön minden erőfeszítést megtesz saját előmenetele érdekében

A Henkel a legjobbat keresi: magas szintű képesítéssel rendelkező és elhivatott munkatársakat. Olyanokat, akik a globális változásokat izgalmas lehetőségnek tekintik. Olyan tehetségeket, akik még tovább erősíthetik globális csapatunkat. Olyan egyéniségekre, akik rugalmasak és mindent megtesznek a sikerért. Magára ismert a leírásban? Ha igen, örömmel vennénk jelentkezését, függetlenül attól, hogy pályakezdő vagy már tapasztalt szakember.

 • Segítünk készségei fejlesztésében, és hosszú távú életpályája megtervezésében, egyenlő hangsúlyt fektetve mind a vezetői, mind pedig a szakmai karrierjére.
 • Támogatást nyújtunk szaktudása fejlesztésében is, és nagy fontosságot tulajdonítunk a munkahelyi rotációnak.
 • Munkatársainknak kötetlen formában rendszeresen részletes visszajelzést adunk teljesítményükről, de hivatalos visszajelzést is kapnak a világszerte egységesen alkalmazott tehetséggondozási programunk keretén belül.

Tehetséggondozás: Karrierjének és személyes fejlődésének sarokkövei

Tehetséggondozási programunk a világszerte egységesen alkalmazott követelményrendszernek megfelelően négy lépésből áll:

 • A potenciál és a teljesítmény felmérése: a vezetők értékelik a munkatársakat azok teljesítménye és fejlődési potenciálja alapján.
 • Továbbfejlődési kerekasztal: a vezetők megvitatják a teljesítményértékelést és a tehetség továbbfejlesztésében rejlő lehetőségeket.
 • Párbeszéd a teljesítményről és továbbfejlődésről: minden munkatárs átlátható visszajelzést kap teljesítményéről a felettesével tartott bizalmas megbeszélésen, ahol meghatározzák a továbbfejlődéshez szükséges további konkrét lépéseket.

A továbbfejlődés lépései: követjük a munkatársaink által saját személyes fejlődésük érdekében tett lépéseket. A módszerek az egyéni tanácsadástól a szakosított tanulási lehetőségeken át a következő – esetleg külföldi vagy más üzleti területen levő munkahelyre történő rotálásig terjednek

Állásrotáció külföldre

A Henkelnél az üzletmenet mindig nemzetközi – még a düsseldorfi székhelyünkön is több mint 70 nemzet képviselteti magát, sokszínű, csapat-központú munkakörnyezetet teremtve, amelynek közös célja a kiválóság elérése. Több mint 53.000 munkatársunk nyolcvan százaléka Németországon kívül dolgozik.

A Henkel segít abban, hogy munkatársai tágítsák horizontjukat, hiszen a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező emberek viszik sikerre globális csapatunkat.

Ezért is követjük a „Triple Two” (Háromszor kettő) alapelvet: pályafutásuk során a kiemelkedő teljesítményű munkatársaink legalább két munkakörben, két országban és két üzleti területen dolgoznak.

A „Triple Two” módszer – nemzetközi, sokszínű és valódi kihívás

A Triple Two alapelv tehetséggondozási programunk kulcsfontosságú eleme. A Triple Two módszer nemzetközi és szakterületeken átnyúló szakmai pályafutást tesz lehetővé, amellett, hogy egyedülálló lehetőségeket kínál munkatársaink számára:

 • Értékes kapcsolati hálózatot építhet ki a vállalaton belül
 • A világ minden részében dolgozó kreatív gondolkodású emberekkel cserélhet tapasztalatot és eszmét.
 • Nemzetközi környezetben dolgozhat.
 • Betekintést nyerhet a döntéshozatali folyamatokba székhelyünkön és más országokban.
 • Felkészülhet a felső vezetés támasztotta kihívásokra, ahol a külföldi munkavégzésre való hajlandóság kiemelkedő fontosságú.

„Triple Two” alapelvünk révén erősítjük a munka multikulturális jellegét, miközben hozzájárulunk az Ön szakmai és személyes fejlődéséhez is. Minden egyes külföldi megbízatás előtt bevonjuk a folyamatba munkavállalóink családtagjait, felkészítve őket új külföldi életükre.

Nekünk számít a teljesítménye, és megfelelően honoráljuk is erőfeszítéseit.
Ambiciózusán törekszik arra, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa? Ha a kérdésre „igen” a válasz, hamarosan tapasztalhatja, miként jutalmazza a Henkel a teljesítményét. Vállalati kultúránk fontos eleme, hogy a javadalmazás teljesítmény-alapú, és célja a munkatársak ösztönzése. Szívesen határozunk meg nagyratörő célokat, de azt is tudjuk, hogyan jutalmazzuk meg azokat, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Ezen túlmenően magas szintű társadalombiztosítási juttatásokat és vonzó kiegészítő juttatásokat is biztosítunk.

„Target Dialog” (Párbeszéd a célkitűzésekről) program és az ösztönzési rendszer

A vezetők és a munkatársak objektív és számszerűsíthető célkitűzésekben állapodnak meg. Ugyanakkor a csapat összteljesítménye határozza meg, vajon a vállalat egésze eléri-e a Henkel kitűzött céljait. A bónusz mértéke a célok egyéni, csapat és vállalati szintű teljesítésétől függ.

Munkavállalói részvényvásárlási program

A Henkel lehetővé teszi munkavállalói számára, hogy közvetlenül osztozzanak a vállalat sikerében. Minden harmadik megvásárolt részvény után a dolgozók egy negyediket ajándékba kapnak. Ez a program olyan népszerű, hogy már több mint 11.000 Henkel munkatárs vesz részt benne 54 országban.

Foglalkoztatói nyugdíj

Kiegészítő szociális szolgáltatások
Ha olyan Henkel telephelyen dolgozik, ahol nem részesül társadalombiztosítási juttatásokban, ezt saját kezdeményezésünkre kiegészítjük. Például az Egyesült Államokban szinte minden dolgozó magán egészségbiztosítással rendelkezik.