2019. okt. 24.  Düsseldorf / Németország

Változás a Henkel igazgatóságában

Carsten Knobel váltja Hans Van Bylen-t a Henkel igazgatóságának élén

A Henkel bejelentette, hogy az igazgatóság jelenlegi elnöke, Hans Van Bylen – miután közel 35 évig dolgozott a vállalatnál, beleértve az igazgatóság tagjaként eltöltött 15 évet és az elnöki pozícióban töltött 4 évet – személyes okokból úgy határozott, nem kívánja vállalni a további hivatalt. Így 2020. január 1-től átadja posztját utódjának, Carsten Knobelnek. Carsten Knobel 1995-ben csatlakozott a Henkelhez, és 2012 óta tagja az igazgatóságnak a pénzügy, beszerzés és integrált üzleti megoldások vezetőjeként. Utódjáról a pénzügyi alelnök poszton még nincs döntés.

„Miután közel 35 évet dolgoztam a Henkelnél, úgy határoztam, hogy a jövő évben lejáró szerződésemmel elérkezett annak az ideje, hogy rendezett módon változtatást hajtsunk végre a vállalat vezetésében. Személyes okokból nem vállalkozom az igazgatóság elnökeként egy további ciklus kitöltésére. Szeretnék köszönetet mondani minden munkatársamnak és kollégámnak az igazgatóságban az elmúlt években tanúsított elkötelezettségükért és odaadásukért, valamint felügyelő bizottságaink minden tagjának a támogatásukért és iránymutatásaikért. Örülök annak is, hogy az igazgatóságunkból sikerült kineveznünk Carsten Knobelt az igazgatóság élére. Biztos vagyok benne, hogy vezetése alatt a Henkel további sikereket fog elérni" – mondta Hans Van Bylen.

A felügyelőbizottság és a részvényesi tanács elnöke, Dr. Simone Bagel-Trah az irányító testületek és a Henkel család nevében mondott köszönetet Hans Van Bylen-nek a vállalatnak nyújtott szolgálataiért: „Hans Van Bylen az évek során jelentős mértékben hozzájárult vállalatunk sikeres fejlődéséhez, és aktív részt vállalt számos felsővezető kinevelésében" – mondta Dr. Simone Bagel-Trah.

Az irány kijelölése Hans Van Bylen vezetésével

„Hans Van Bylen irányítása alatt akvizíciók és partnerségek révén mindegyik üzletágunk tovább erősödött. A Sun Products felvásárlása jelentősen megerősítette a Laundry & Home Care üzletágunk pozícióját legnagyobb piacunkon, az Egyesült Államokban. Akvizíciókra került sor az Adhesive Technologies és a Beauty Care területeken is. Különös hangsúlyt fektetett a vállalat digitalizálására minden területen, amelyet nagy elszántsággal mozdított előre. Őszintén szeretnénk köszönetet mondani neki az igazgatóság elnökeként végzett munkája során kijelölt fontos irányokért és a vállalt iránti több mint 35 éves elkötelezettségéért" – folytatta Dr. Simone Bagel-Trah.

Hans Van Bylen (58) 1984-ben kezdte szakmai karrierjét a Henkelnél. 2005 óta az igazgatóság Beauty Care üzletágért felelős tagja, majd 2016 elején az igazgatóság elnökévé nevezték ki. Hans Van Bylen 2018 szeptemberétől a Német Vegyipari Szövetség (VCI) elnöke és a Német Ipari Szövetség (BDI) alelnöke. A Fogyasztási Cikkek Fóruma (CGF) igazgatótanácsának a tagja.

A középpontban a fenntartható, profitábilis növekedés

„Carsten Knobel személyében ismét a vállalaton belülről jelöltünk ki egy kiváló utódot.  Nagyon jól ismeri a Henkelt, sok éves nemzetközi menedzsment- és vezetői tapasztalattal rendelkezik. Az igazgatóságban kollégái, valamint munkatársaink nagyra becsülik, és kiváló a hírneve a tőkepiacokon is. Meggyőződésünk, hogy – az igazgatósággal közösen – folytatni fogja vállalatunk következetes irányítását. Az irányító testületek és a munkatársak nevében minden jót és sok sikert kívánok neki a jövőben" – mondta Dr. Simone Bagel-Trah.

Carsten Knobel 1969-ben született Marburgban. A berlini Műszaki Egyetemen folytatott vállalatgazdaságtani és műszaki kémia tanulmányait követően, 1995-ben kezdte pályafutását a Henkelnél, mint a kutatásért és fejlesztésért felelős igazgatósági tag asszisztense. Ezután a Beauty Care üzletághoz került, ahol egyre növekvő felelősséggel járó pozíciókat töltött be a kontrolling, az akvizíciók és az operatív üzleti tevékenységek területén. A Beauty Care üzletág vállalati stratégiai és kontrolling vezetőjeként, valamint pénzügyi igazgatójaként betöltött szerepét követően 2012-ben nevezték ki pénzügyi alelnökként.

A Lufthansa felügyelőbizottságának is tagja, valamint a Bundesligában szereplő Fortuna Düsseldorf futballklub felügyelőbizottságának alelnöke. Carsten Knobel házas, két gyermek édesapja.

„Hálás vagyok a bizalomért, melyről ez a kinevezés tesz tanúbizonyságot. Várakozással tekintek az együttműködésre, mind kollégáimmal az igazgatóságban, mind globális csapatunkkal, hogy közösen alakítsuk tovább a Henkel jövőjét. Kiváló munkatársaink, vezető márkáink és technológiáink, izgalmas innovációink és nagyszerű lehetőségeink biztosítják üzletágaink fenntartható, profitábilis növekedését a mai dinamikus piaci környezetben" – mondta Carsten Knobel.

Sajtóközlemény (929,14 KB)