2020. márc. 24.  Düsseldorf / Németország

A COVID-19 világjárvány kezelése

A Henkel átfogó globális szolidaritási programot indít az érintett közösségek, munkavállalók és partnerek támogatására

  • 2 millió euró adomány a WHO/ENSZ Alapítvány COVID-19 Szolidaritási Alapnak és kiválasztott szervezeteknek
  • 5 millió darab személyi- és háztartási higiéniai termék adományozása
  • Fertőtlenítőszerek előállítása Henkel gyárakban
  • Rugalmas fizetési feltételek a fodrászok számára
  • A gyárakban és otthonról dolgozó munkavállalók egészségének és biztonságának biztosítása

A Henkel átfogó globális szolidaritási programot hirdetett a COVID-19 világjárvány által érintett munkavállalók, partnerek és közösségek támogatására. A program a következőket tartalmazza:

  1. Adomány a WHO és ENSZ Alapítványi alapjának és más szervezeteknek:
    A Henkel 2 millió eurót adományoz különféle segélyalapoknak és szervezeteknek a világjárvány leküzdésére. A Fritz Henkel Alapítvány közvetlenül 1 millió eurót adományoz az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Egyesült Nemzetek (ENSZ) Alapítvány által létrehozott COVID-19 Solidarity Response Fund nevű alapnak. Ez az adomány elősegíti, hogy védőfelszerelést biztosítsanak az egészségügyi dolgozók számára, diagnosztikai laboratóriumokat állítsanak fel, javítsák az adatgyűjtést és az elemzést, létrehozzák és fenntartsák az intenzív osztályokat, valamint felgyorsítsák a lehetséges oltóanyagok és gyógymódok kutatását és fejlesztését. A Fritz Henkel Alapítvány további 1 millió eurót folyósít közvetlenül különféle szervezetek és partnerek részére világszerte, valamint ebből az összegből finanszírozza a munkatársak válság leküzdésére irányuló önkéntes szerepvállalását is.
  2. Személyi- és háztartási higiéniai termékek adományozása: A Henkel ezenkívül globálisan még 5 millió darab személyi- és háztartási higiéniai termékeket adományoz világszerte. Az adomány tartalmaz kézfertőtlenítőszereket, szappanokat és védőeszközöket, valamint mosó- és háztartási tisztítószereket. Ezeket az adományokat a Henkel Corporate Citizenship csapata koordinálja szoros együttműködésben a jótékonysági szervezetekkel, helyi hatóságokkal és partnerekkel világszerte.
  3. Gyári termelőkapacitás átalakítása fertőtlenítőszerek előállításához: A Henkel fertőtlenítőszerek előállítását is tervezi a kiválasztott gyáraiban. Cél, hogy a termékekkel segítsék az állami intézményeket és szakmai csoportokat a koronavírus elleni küzdelemben.
  4. Kedvezőbb fizetési feltételek a kiválasztott üzleti partnerek részére:
    A Henkel megvizsgálja a kis- és középvállalkozási kategóriába tartozó fodrászok kedvezőbb fizetési feltételeit is, támogatva őket a jelenlegi kihívásokkal teli helyzetben.
  5. Folyamatos válságkezelési és munkavállalói biztonsági intézkedések: A válság kezdete óta a Henkelnél helyileg az országokban, a régiókban és világszerte válságkezelő csapatok működnek. A válságkezelés legfontosabb célja a kihívásokkal teli körülmények között is mindent megtenni a munkavállalóink, az ügyfeleink és az üzleti partnereink biztonsága, valamint tevékenységeink folyamatos fenntartása érdekében.

„A Henkelnél elkötelezetten segítünk ennek a soha nem látott kihívásnak a megoldásában. Értékeinkkel összhangban átfogó globális szolidaritási programunk révén kívánunk hozzájárulni a helyzet kezeléséhez. Együttesen lépünk fel a világjárvány elleni küzdelemben, arra törekszünk, hogy megvédjük alkalmazottjainkat és munkahelyüket, támogassuk ügyfeleinket és segítsük azokat a közösségeket, amelyekben működünk” – mondta Carsten Knobel, a Henkel igazgatóságának elnöke.

„Szeretnék köszönetet mondani a globális és helyi válságkezelő csapatainknak is, akik a koronavírus elterjedése óta aktívan dolgoznak. Azon munkatársaink számára, akik tevékenységeink fenntartása érdekében továbbra is egységeinkben dolgoznak további lépéseket vezettünk be a fertőzés kockázatának csökkentése érdekében. Például szigorú protokollok fertőzés gyanúja esetén, fokozott higiénia intézkedések, a műszakok szétválasztása, optimalizált dolgozói létszám, valamint ahol csak lehetséges az otthoni munkavégzés lehetővé tétele.”

Sajtóközlemény (930,89 KB)