2020. dec. 21.  Budapest

3,5 millió forintot gyűjtöttek a Persil és a Silan vásárlói

A Szent János Kórházban varázsolhatnak mosolyt a beteg gyerekek arcára a Piros Orr Bohócdoktorok

A Henkel és a SPAR Magyarország közös jótékonysági akciójában a vásárlók 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze. Az immár tizenegyedik alkalommal meghirdetett programban minden vásárló, aki 2020. október 29. és 2020. november 25. között SPAR, INTERSPAR üzletekben és a SPAR Online webshopban Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárolt, hozzájárult a bohócdoktorok munkájának támogatásához.

Az idei támogatásnak köszönhetően a budapesti Szent János Kórház Gyermekosztályán valósulhatnak meg a bohócdoktori vizitek, így még több beteg gyermekhez jut el a gyógyító nevetés.

„Nagy öröm számunkra, hogy a Henkel Magyarország évek óta meghirdeti ezt az akciót. Képzett bohócdoktoraink fáradhatatlanul járják a budapesti és vidéki kórházakat és idősotthonokat, hogy néhány óráig a problémák helyett a vidámságé legyen a főszerep. A bohócdoktorok mára a gyermekkórházak részévé váltak, az általuk megteremtett barátságos, pozitív légkör által segítik a gyógyulást. Ezzel a támogatással a Szent János Kórházban folytathatjuk a 2008 óta heti rendszerességgel zajló viziteket” – mondta Mattyasovszky-Zsolnay Bence, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója.

„A Henkel a SPAR és a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány között évek óta kiváló az együttműködés, már hagyománnyá vált az a közös törekvésünk, hogy vásárlóink bevonásával a felajánlott támogatói összeget mosolyra váltsuk. Hiszünk benne, hogy a mosolynak, a vidámságnak gyógyító ereje van, amely hozzásegíti a gyermekeket a felépülésükhöz” – hangsúlyozta Lukáš Hájek, a Henkel Magyarország Laundry & Home Care üzletág igazgatója.

A jótékonysági akcióban a vásárlók 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze, melynek köszönhetően a budapesti Szent János Kórház Gyermekosztályán valósulhatnak meg a bohócdoktori vizitek