2021. márc. 31.  Düsseldorf / Németország

 A Henkel az előzetes adatok alapján 2021 első negyedévére vonatkozóan szerves árbevétel-növekedésről számol be

A Henkel a 2021-es pénzügyi év erőteljes kezdetére számít

Annak ellenére, hogy a COVID-19 válság következtében folytatódott a kihívásokkal teli gazdasági környezet, a Henkel 2021 első negyedévében nagyon erős szerves árbevétel-növekedésre számít. Az előzetes adatok alapján a Henkel az első negyedévre mintegy 7 százalékos szerves árbevétel növekedésre számít (az árfolyamhatásokkal és felvásárlásokkal/ befektetésekkel korrigálva), ami jóval meghaladja a jelenlegi 3,5 százalék körüli piaci várakozásokat.

„A folyamatosan zajló koronavírus-járvány ellenére arra számítunk, hogy a Henkel nagyon jó teljesítményről fog beszámolni az év első negyedévében, elsősorban az Adhesive Technologies üzletág által hajtva” – mondta Carsten Knobel, a Henkel igazgatóságának elnöke.

Az ipari kereslet első negyedéves fellendülésének hátterében és az előzetes adatok alapján az Adhesive Technologies üzletág várhatóan 12,5 százalékos szerves árbevétel-növekedést fog elérni.

A Henkel arra számít, hogy a Beauty Care üzletág 1,0 százalék körüli pozitív szerves árbevétel-növekedést könyvelhet el, különös tekintettel a világjárvánnyal összefüggő piaci ellenszélre.

Annak ellenére, hogy a Laundry & Home Care üzletág legfőbb érett piacai lassulni kezdenek, az üzletág előzetes adatai azt mutatják, hogy az első negyedévben erőteljes, mintegy 3,5 százalékos szerves árbevétel-növekedés várható.

A Henkel további részleteket és háttérinformációkat a 2021 első negyedévi, 2021. május 6-i első negyedéves jelentésében közöl.


Ez a tájékoztatás a jövőre vonatkozó állításokat tartalmaz, amelyek a Henkel AG & Co. KGaA vállalati vezetősége jelenlegi becslésein és feltételezésein alapulnak. A jövőre vonatkozó állításokat olyan és hasonló szavakkal fejezzük ki, mint a „vár”, „szándékozik”, „tervez”, „jósol”, „feltételez”, „vél”, „becsül” és hasonló kifejezések. Az ilyen állítások semmiképpen sem értelmezendők úgy, hogy azok garanciát jelentenének az általuk kifejezett várakozások pontos teljesülésére. A Henkel AG & Co. KGaA és kapcsolt vállalkozásainak jövőbeli teljesítménye és tényleges eredményei számos kockázat és bizonytalanság függvényei, és így jelentősen eltérhetnek a jövőre vonatkozó állításoktól. Sok ilyen tényezőre nincs befolyása a Henkelnek, és ezek előre nem becsülhetők fel pontosan, mint például a későbbi gazdasági környezet, vagy a versenytársak és más piaci szereplők tevékenysége. A Henkel nem tervezi és nem vállalja, hogy a jövőre vonatkozó állításait frissítse.

Ez a dokumentum - az alkalmazandó pénzügyi beszámolási keretrendszerben nem egyértelműen meghatározva - tartalmazza azokat a kiegészítő pénzügyi intézkedéseket, amelyek alternatív teljesítménymutatók, vagy azok lehetnek (nem GAAP-intézkedések). Ezeket a kiegészítő pénzügyi intézkedéseket nem szabad külön-külön vagy a Henkel nettó eszközeinek, illetve pénzügyi pozícióinak vagy eredményeinek vagy ezek alternatíváinak tekinteni, a konszolidált pénzügyi kimutatásaiban szereplő vonatkozó pénzügyi beszámolási keretrendszer szerint. Más, hasonlóan megnevezett alternatív teljesítménymutatókat jelentő vagy leíró vállalatok eltérő módon számíthatják ki őket.

Ezt a dokumentumot csak tájékoztatási célból bocsátották ki, és nem célja befektetési tanácsadás, vagy értékpapírokra vonatkozó eladási ajánlat, vagy vételi ajánlat kérése.

Sajtóközlemény (932 KB)