2022. szept. 30.  Düsseldorf / Németország

Változás a Henkel Igazgatóságában

Bruno Piacenza több mint 30 évnyi sikeres pályafutás után távozik a Henkeltől

Ahogyan azt már az év elején bejelentésre került, 2022. szeptember 30-ai hatállyal távozik a Henkel igazgatóságából Bruno Piacenza (56), aki 2011 óta a Henkel Laundry & Home Care üzletágának ügyvezető alelnöke. Wolfgang König (50), jelenleg a Beauty Care felelős ügyvezető alelnöke, 2022. október 1-jei hatállyal a Laundry & Home Care üzletágért is felel majd, és a jövőben az újonnan létrehozott Henkel Consumer Brands üzletágat is vezeti.

Amikor a Henkel 2022 januárjában bejelentette két fogyasztói üzletágának összeolvadását, a vállalat azt is közzétette, hogy Bruno Piacenza legkésőbb 2022 végéig távozik a vállalattól, miután jelentős szerepet vállalt az integrációs folyamatban. Mivel a Henkel az eredetileg bejelentett ütemterv előtt jár a Henkel Consumer Brands új szervezeti struktúrájának megvalósításában, a változást most előrehozták.

Dr. Simone Bagel-Trah, a Felügyelő Bizottság és a Részvényesi Bizottság elnöke a vállalati testületek és a Henkel család nevében is megköszönte Bruno Piacenzának a vállalatnál végzett sokéves munkáját. „Bruno Piacenza jelentősen hozzájárult a Laundry & Home Care üzletág és így a Henkel egészének a sikeres fejlődéséhez. Irányítása alatt jelentősen bővült a Laundry & Home Care nemzetközi piaci pozíciója, fontos termékinnovációk kerültek bevezetésre, és a fenntarthatóság nagymértékben megerősödött a teljes értéklánc mentén – a fejlesztéstől és a felhasználáson át a termékeink újrahasznosíthatóságáig” – mondta Dr. Simone Bagel-Trah.

A Henkel igazgatóságának elnöke, Carsten Knobel is köszönetet mondott Bruno Piacenzának a több évtizedes sikeres munkájáért, elkötelezettségéért és a vállalat iránti szolgálatáért: „A Henkel valamennyi munkatársa nevében szeretnék őszinte köszönetet mondani Bruno Piacenzának. Több mint három évtizedes munkásságra tekint vissza vállalatunknál, és közel 12 éve sikeresen vezeti a Laundry & Home Care üzletágunkat. Szenvedélyének és szakértelmének köszönhetően vezető márkáink és az egész üzletág sikeresen fejlődött ez idő alatt. Szeretnék külön köszönetet mondani neki a Henkel Consumer Brands folyamatban lévő integrációjának aktív támogatásáért. Az egyesülésben elért eredményes fejlődésnek köszönhetően közösen úgy döntöttünk, hogy a felelősségváltásnak most van itt az ideje."

Bruno Piacenza Franciaországban született, és 1990-ben kezdte szakmai pályafutását a Henkelnél. Mielőtt csatlakozott volna az igazgatósághoz, a Nyugat-Európa, a Közel-Kelet/Afrika és az ázsiai-csendes-óceáni régiók Beauty Care üzletágának volt az ügyvezető alelnöke és Franciaországban a Henkel ügyvezető igazgatója. 2011-ben kinevezték a Henkel igazgatóságának tagjaként, a Laundry & Home Care üzletágért felelt.

Sajtóközlemény (931,31 KB)