2023. jan. 23.  Düsseldorf / Németország

A Henkel új igazgatósági tagot nevez ki a ragasztástechnológiák élére

Mark Dorn lesz az Adhesive Technologies új ügyvezető alelnöke

Február 1-től Mark Dornt (49), aki jelenleg a Henkel Adhesive Technologies üzletág ázsiai-csendes-óceáni régió alelnöke, ügyvezető alelnökké és az igazgatóság Adhesive Technologies üzletágáért felelős tagjává nevezik ki. Ő követi Jan-Dirk Aurist, aki közel 35 évnyi sikeres munka után 2023. január végén távozik a vállalattól.

„Örömünkre szolgál, hogy a jövőben Mark Dorn fogja vezetni az Adhesive Technologies üzletágunkat. Sokéves, széleskörű tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi ipari üzleti területen és nagyon jól ismeri a teljes Adhesive Technologies üzletágat valamint ügyfeleinket egyaránt. Egyúttal a vegyipar más vezető vállalatainál szerzett tapasztalatait az új pozíciójában is kamatoztatja. Pályafutása során sikeresen irányított különböző üzleti területeket Németországban és külföldön, valamint vezetői pozíciókat töltött be a marketing és a stratégia területén. Ez kiváló alapot jelent az Adhesive Technologies üzletágunk sikeres előrehaladásához és a következő szintre emeléséhez. Minden jót és sok sikert kívánunk az új feladatához” – mondta Dr. Simone Bagel-Trah, a Henkel felügyelőbizottságának és részvényesi bizottságának elnöke.

„Mark Dorn kinevezésével zökkenőmentes átmenetet biztosítunk Adhesives Technologies üzletágunk vezetésében egy kihívásokkal teli környezetben. Már nagyon várom, hogy Mark Dornnal együtt dolgozhassak. Biztos vagyok benne, hogy az Adhesive Technologies globális vezető csapatával együtt megszilárdítja az üzletág globális piacvezető pozícióját, és tovább erősíti annak növekedését és nyereségességét az elkövetkező években” – tette hozzá Carsten Knobel, a Henkel igazgatóságának elnöke.

Mark Dorn 1992-ben kezdte pályafutását a Henkelnél. A Henkel vegyipari részlegéből 1999 végén kivált Cognisnál különböző vezető pozíciókat töltött be, beleértve az értékesítést és ellátási láncot, a marketinget és a stratégiát. 2010-ben átvette a BASF Strategic Business Unit Formulation Additives irányítását, és több évet Hongkongban dolgozott, mielőtt a csoport ludwigshafeni központjában a belső vezetési tanácsadásért felelős alelnöki pozíciót töltötte be. 2019-ben tért vissza a Henkelhez, és azóta az ázsiai-csendes-óceáni régióban az Adhesive Technologies teljes üzletágáért, valamint globálisan a Craftsmen, Construction és Professional üzleti területért felel. Emellett az ázsiai-csendes-óceáni térségben a Henkel elnöki tisztét is betöltötte.

Mark Dorn üzemgazdásznak tanult, és a barcelonai IESE Business School-ban szerzett MBA diplomát.1973. január 31-én született, nős, egy gyermeke van.


Ez a dokumentum nyilatkozatokat tartalmaz, a jövőbeli üzleti fejlődésre, a pénzügyi teljesítményre és a Henkel számára jövőbeli eseményekre vagy fejleményekre vonatkozóan, amelyek előretekintő nyilatkozatoknak minősülhetnek. A jövőre vonatkozó állításokat olyan és hasonló szavakkal fejezzük ki, mint a „vár”, „szándékozik”, „tervez”, „jósol”, „feltételez”, „vél”, „becsül” és hasonló kifejezések. Ez az információ előretekintő megállapításokat tartalmaz, amelyek Henkel AG & Co. KGaA vállalat vezetésének jelenlegi becslésein és feltételezésein alapulnak. Az ilyen állítások semmiképpen sem értelmezendők úgy, hogy azok garanciát jelentenének az általuk kifejezett várakozások pontos teljesülésére. A Henkel AG & Co. KGaA és leányvállalatainak jövőbeli teljesítménye és ténylegesen elért eredményei számos kockázattól és bizonytalanságtól függnek, ezért így lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó állításoktól. Sok ilyen tényezőre nincs befolyása a Henkelnek, és ezek előre nem becsülhetők fel pontosan, mint például a jövőbeli gazdasági környezet, vagy a versenytársak és más piaci szereplők tevékenysége. A Henkel nem tervezi és nem vállalja, hogy a jövőre vonatkozó állításait frissítse.

Ez a dokumentum kiegészítő pénzügyi mutatókat tartalmaz, amelyeket az alkalmazandó pénzügyi beszámolási keret nem határoz meg egyértelműen, és amelyek alternatív teljesítménymutatók lehetnek (nem GAAP-mutatók). A Henkel nettó eszközállományának, pénzügyi helyzetének és működési eredményeinek értékelésekor ezeket a kiegészítő pénzügyi mutatókat nem szabad külön-külön vagy a konszolidált pénzügyi kimutatásaiban alkalmazandó pénzügyi beszámolási keretekkel összhangban bemutatott pénzügyi mutatók alternatívájaként tekinteni. Más, hasonlóan megnevezett alternatív teljesítménymutatókat jelentő vagy leíró vállalatok eltérő módon számíthatják ki őket.

Ezt a dokumentumot csak tájékoztató jellegű, és nem minősül befektetési tanácsadásnak, vagy értékpapírokra vonatkozó eladási ajánlatnak, vagy vásárlásra való felkérésnek.

Sajtóközlemény (163,6 KB)