Sustainability Stage Image

Fenntartható értékteremtés az emberek és a bolygó számára

A fenntarthatóság központi téma - de nem újkeletű. Az emberek és szervezetek hosszú-hosszú évek óta világszerte lépéseket tesznek a környezet védelme és a társadalmi fejlődés előmozdítása érdekében.

Ezek az erőfeszítések az utóbbi évtizedekben nagyobb lendületet vettek, mivel a kapcsolódó kihívások mértéke és sürgőssége egyre nyilvánvalóbbá vált. Az ENSZ 1992-es Rio de Janeiró-i Környezetvédelmi és Fejlesztési Konferenciájától, a Péntek a jövőért mozgalomig, az elmúlt 30 évben hirtelen megnőtt a tudatosság bolygónk és erőforrásainak védelmének szükségességéről.

Több mint ragasztó

A ragasztás története. Megoldások létrehozása a világ legnagyobb kihívásaira

Több mint sampon

A hajápolás története. Természetes szépség, természetes összetevők

Több mint tisztaság

A mosás története. Hogyan lett könnyebb, biztonságos és hatékonyabb a mosás

Carsten Knobel a Henkel 30 éves fenntarthatósági fejlődéséről - Thumbnail

Hozzájárulásunk a fenntarthatósághoz 2020-ban

Munkatársaink és csapataink kiemelkedően hozzájárultak a fenntarthatósághoz a 2020-as évben - a COVID-19 járvány okozta nehézségek ellenére. A közös munkával jelentős előrelépést értünk el olyan innovatív termékek és projektek révén, amelyek erőforrásokat takarítanak meg és csökkentik a hulladékot.

A legfontosabb események többek között:

  • 2020-ban számos új terméket vezettünk be, amelyek megfelelnek a természetes és fenntartható termékek iránti növekvő fogyasztói elvárásoknak. A Nature Box és a N.A.E. márkanevek most olyan sampont és szappant kínálnak, amelyekkel vizet takarítanak meg és csökkentik a csomagolási hulladékot. Emellett kibővítettük a Pro Nature háztartási tisztítószerek kínálatát, és sikeresen bemutattuk a Love Nature nevű, több kategóriába tartozó fenntartható márkát. Ráadásul Loctite ragasztómárkánk új technológiát fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a műanyag csomagolás helyett papírt használjanak a termékek széles körében.
  • Egy új, 2020-ban aláírt virtuális energiavásárlási megállapodás elegendő megújuló energiát fog biztosítani ahhoz, hogy mindegyik észak-amerikai telephelyünk igényét lefedje.

  • Mi lettünk az első vállalat, amely műanyag hulladék csökkentési kötvényt bocsátott ki, amely egy fenntartható pénzügyi eszköz - minden bevételt a műanyaghulladék csökkentésére irányuló projektekbe fektetünk.

Sylvie Nicol a Henkel 30 éves fenntarthatósági fejlődéséről - Thumbnail

Céljaink 2025-re és azon túlra

Vezetők vagyunk a fenntarthatóságban, és célunk, hogy úttörő szerepet töltsünk be a fenntartható fejlődés terén, és felelősségteljesen alakítsuk üzletünket. Ennek szellemében olyan új fenntarthatósági célokat határoztunk meg 2025-re és azon túlra, amelyek felgyorsítják erőfeszítéseinket, hogy fenntartható értéket teremtsünk az emberek, a bolygó és az üzleti élet számára.


  • Elkötelezettek vagyunk a klímapozitívvá válás mellett
  • Elkötelezettek vagyunk a körforgásos gazdaság elősegítése mellett
  • Elkötelezettek vagyunk a közösségekre gyakorolt pozitív hatásunk fokozása mellett
Climate_Positive_Reduction_Tree Climate_Positive_Reduction_Tree Climate_Positive_Reduction_Tree Climate_Positive_Reduction_Tree Climate_Positive_Reduction_Tree
Climate_Positive_Reduction_Factory
Climate_Positive_Reduction_Cloud Climate_Positive_Reduction_Cloud
Climate_Positive_Reduction_Bubbles
0%
Termelésünk szén-dioxid-kibocsátásának 65%-os csökkentése termelési tonnánként 2025-re
Climate_Positive_Save_Leaves Climate_Positive_Save_Cloud Climate_Positive_Reduction_CO2 Climate_Positive_Reduction_Bubbles
Climate_Positive_Save_Customer
Climate_Positive_Save_Supplier
Climate_Positive_Save_Consumer
0
millió
tonna
Fogyasztóinkkal, Ügyfeleinkkel és Beszállítóinkkal együtt összesen 100 millió tonna CO2-kibocsátás megtakarítása 2016-2025 között
CircularEconomy_Recycle
0%
-ban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható műanyag csomagolás
2025-re
CircularEconomy_Zero_1 CircularEconomy_Zero_2 CircularEconomy_Zero_3 CircularEconomy_Zero_4 CircularEconomy_Zero_5 CircularEconomy_Zero_6 CircularEconomy_Zero_7 CircularEconomy_Zero_8 CircularEconomy_Zero_9 CircularEconomy_Zero_10
Welle1
Welle2
Welle3
Zéró
műanyag hulladék természetbe juttatása
2025-ig
CircularEconomy_ReductionFossil CircularEconomy_ReductionFossil CircularEconomy_ReductionFossil_Sterne
-0%
csökkenés a fosszilis alapú szűz műanyagok használatában
2025-re
Impact Communities_line Impact Communities_line Impact Communities_line Impact Communities_line Impact Communities_line Impact Communities_line Impact Communities_line Impact Communities_SternTuerkis Impact Communities_Stern_weiss Impact Communities_Employees
0+
Több mint 50.000
elkötelezett munkatárs
Impact Communities_Earth
Impact Communities_Leafe
0%
-ban felelős beszerzés
2025-re
Impact Communities_Hand1 Impact Communities_Hand2 Impact Communities_Hand3 Impact Communities_Hand4 Impact Communities_Hand5 Impact Communities_Hand6 Impact Communities_Hand7 Impact Communities_Hand8 Impact Communities_Hand9 Impact Communities_Hand10 Impact Communities_Hand11 Impact Communities_Hand12
0 millió
ember életminőségének javítása világszerte
2025-re

Mérföldköveink az elmúlt 30 évből

A világ az elmúlt 30 évben teljesen átalakult - és ezt a változást csak felturbózta a számítógépek, az internet és a globalizáció fellendülése. Most jobban összekapcsolódunk, mint valaha. Ennek eredményeként az emberek az egész világon alaposabban megértik a közös kihívásokat, amelyekkel mindannyian szembenézünk. Minden embernek és szervezetnek szerepe van abban, hogy válaszoljon ezekre a kihívásokra. És csak akkor sikerül, ha összefogunk.

A Henkelnél a fenntarthatóság iránti elkötelezettség évtizedek óta szerves része vállalati kultúránknak. A fenntarthatóság terén szerzett vezető szerepünk 1876-ra nyúlik vissza, amikor Fritz Henkel megalapította cégünket. 1992-ben Németországban az első vállalatok között voltunk, aki környezeti jelentést tett közzé. Idén közzétettük 30. Fenntarthatósági jelentésünket. Az alábbi idővonalon láthatják a fenntartható fejlődés elmúlt 30 évének legfontosabb mérföldköveit.

1992
1992-sustainability-report-image-2-

Az első környezetvédelmi jelentés

A Henkel közzétette az első környezetvédelmi jelentését - az ENSZ környezetvédelmi és fejlesztési konferenciája előtt, amely ugyanebben az évben Rio de Janeiróban volt. A jelentés átfogó áttekintést adott a vállalat fejlődéséről, különösen az ökológia területén. 2000-től, a jelentés a „Fenntarthatósági jelentés” nevet kapta, és azóta mélyrehatóbb ismeretet nyújt például a társadalmi felelősségvállalással és a munkavállalóinkkal kapcsolatos témákban.

Nézze meg a Henkel által készített fenntarthatósági jelentéseket:
Fenntarthatósági jelentés (henkel.com)

2000
tree against sunlight

Fenntarthatósági Tanács

A Fenntarthatósági Tanács központi döntéshozó testületként jött létre, amelynek elnöke az igazgatóság tagja. Célja a vállalat globális fenntarthatósági tevékenységének irányítása.

2003
UN flag

ENSZ Globális Megállapodás

A Henkel bejelentette részvételét az ENSZ Globális Megállapodásában, amelyet 2000-ben az ENSZ volt főtitkára, Kofi Annan alapított. Az ENSZ Globális Megállapodását a fenntartható vállalatirányítás globális kezdeményezéseként hozták létre.

2010
102057019-korr-1-v1

Elkötelezett vezető szerep a fenntarthatóság terén

A Henkel hosszú távú fenntarthatósági stratégiát határozott meg 2030-ig, amelyet konkrét célok támasztanak alá. Azóta a stratégiánkat és a céljainkat folyamatosan finomítottuk és tovább bővítettük. A stratégia sarokköve az a törekvés, hogy kevesebb erőforrással több értéket teremtsünk - lehetővé téve a növekvő világnépesség jólétét, ugyanakkor csökkentve a globális lábnyomot.

2011

Hands

Fritz Henkel Stiftung alapítvány

A Henkel létrehozta a Fritz Henkel Stiftung alapítványt, amely a munkavállalóik és nyugalmazott dolgozóik önkéntes tevékenységeit, a nemzetközi sürgősségi segélyt, valamint a vállalati és márkaelkötelezettséget egyesíti. Az alapítvány mai napig több mint 4000 projektet támogatott. 2021-ben a Fritz Henkel Stiftung alapítvány fennállásának 10. évfordulóját ünnepli.

2012
sr-2015-sustainability-ambassador-china-square

Fenntarthatósági Nagykövet program

A Henkel legnagyobb globális képzési programja arra ösztönzi a munkavállalóinkat, hogy foglalkozzanak a fenntarthatóság témájával. 2012 óta világszerte több mint 50 000 munkavállalónk vett részt a Fenntarthatósági Nagykövet programban. A program egyik pillére nagyköveteinket arra ösztönzi, hogy tanítsák meg az iskolás korú gyermekeknek, hogy hogyan kell fenntarthatóan viselkedni. Eddig 54 országban közel 175 000 iskolás korú gyermeket értünk el.

2015

Shoe backside

Henkel lábnyomkalkulátor

A Henkel kifejlesztett egy CO2-lábnyomkalkulátort. Az egyszerű kérdések megválaszolásával a fogyasztók megtudhatják, mennyi CO2-t generálnak saját életmódjuk által, hogy értékelni tudják mindennapi viselkedésük éghajlatra gyakorolt hatását.
Számolja ki saját lábnyoma mértékét!

2021
nb-cover

30. Fenntarthatósági jelentés

A 30. Fenntarthatósági jelentésünk közzététele után visszatekinthetünk a fenntartható fejlődés 30 évére - mint iparágunk kevés vállalatának egyike. Az elmúlt évtizedekben jelentős előrelépést értünk el a fenntarthatóság minden dimenziójában.

Nézze meg a 2020-as Fenntarthatósági jelentést.