Fenntarthatósági nagykövet program

Motiváljuk nagyköveteinket, hogy előrelépést érjenek el

A Henkel arra ösztönzi fenntarthatósági nagyköveteit, hogy látogassanak el iskolákba, és tanítsák meg a gyerekeket, hogyan kell otthon fenntarthatóan viselkedni. Ez segít abban, hogy a következő generáció megértse, hogyan lehet hatékonyan felhasználni az erőforrásokat már gyerekkortól kezdve. Ugyanakkor a gyerekek a tudásuk és lelkesedésük átadásával másokat is ösztönözhetnek erre. 2018 végére 53 országban több mint 150 000 iskolás korú gyermeket értünk el.

Célunk továbbá az egészségesebb életmód előmozdítása, valamint a hulladéktermeléssel és a víz- és energiafogyasztással kapcsolatos tudatosság növelése. E kötelezettségvállalás egyik eleme a 2014-ben bevezetett „A fenntarthatóság felé tett lépés” “(Y)our move toward sustainability” nevű kezdeményezés. Ez arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy mindennapi munkájuk során gyakorolják a fenntarthatóságot, például kerüljék el a szükségtelen nyomtatást, a lámpák fel-le kapcsolását vagy figyeljenek az egészséges táplálkozásra.

A márkáinkkal és technológiáinkkal elért ügyfeleink fontos célcsoportot jelentenek. A „Say yes! to the future” (Mondjuk igent! a jövőre) kezdeményezés például a Henkel értékesítési képviselőinek a világ minden táján nyújt képzést az értékesítésre vonatkozó fenntarthatósági témákban, amely túlmutat a Fenntarthatósági Nagykövet program tartalmán. Ezután az itt megszerzett tudást a kereskedelmi partnereinkkel közös projektekben alkalmazzák – például a logisztikában, vagy a fenntartható beszerzési döntések előmozdításában.

Vállalati polgárság Henkel Magyarország: Interaktív tanóra a fenntarthatóságról

Vállalati polgárság Henkel Magyarország: Interaktív tanóra a fenntarthatóságról.

2018 szeptemberében a Henkel munkatársai három helyi iskolát látogattak meg Dél-Afrikában, és mintegy 730 gyermeknek adtak tájékoztatást a fenntarthatóságról.

Játszva tanulás - általános iskolás gyerekeket tanítottak meg arra, hogy hogyan kezeljék felelősségteljesen bolygónk erőforrásait. An Xintong és Gan Jiayu büszkék arra, amit megtanultak egy nyári iskolában Sanghajban, Kínában.

A Henkel Fenntarthatósági Nagykövetei iskolákat látogatnak, hogy megtanítsák a gyermekeket, hogyan használják hatékonyan az erőforrásokat, mint ahogy tették ezt Kápolnásnyéken, Magyarországon is.

A Henkel munkatársai a fenntarthatósági nagykövet program keretein belül szervezett iskolai tájékoztatóin megtanították az általános iskolai gyerekeknek, hogy hogyan csökkenthetik az energiát, a vizet és a hulladékot a konyhában, a fürdőszobában és a nappaliban.

Meglévő programjainkon túl szeretnénk munkatársainknak is lehetőséget adni önkéntes projektek megvalósítására, és hogy saját hozzájárulásukkal csatlakozzanak a jól működő közösségeinkhez. Célunk, hogy 2020-ig 10 millió embert érjünk el munkatársaink társadalmi részvételével. Ezek közé tartozik a „Building Trips”, ahol munkatársaink segítséget nyújtanak a rászorulóknak többcsaládos házak építésével. A Henkel természetbeni adományokkal is támogat, például építőanyaggal. A Henkel a Teach First program fő résztvevője, amelyben az egyetemet végzettek és a jövőbeli vezetők aktív részvételét támogatják. Részmunkaidős tanárként ezek a fiatalok a szociálisan hátrányos helyzetű közösségek iskoláit és diákjait segítik.