Fenntarthatósági nagykövet program

1_Sustainability_Week_eciRGBv2

Motiváljuk nagyköveteinket, hogy előrelépést érjenek el

A Henkel arra ösztönzi fenntarthatósági nagyköveteit, hogy látogassanak el iskolákba, és tanítsák meg a gyerekeket, hogyan kell otthon fenntarthatóan viselkedni. Ez segít abban, hogy a következő generáció megértse, hogyan lehet hatékonyan felhasználni az erőforrásokat már gyerekkortól kezdve. Ugyanakkor a gyerekek a tudásuk és lelkesedésük átadásával másokat is ösztönözhetnek erre. 2020 végére 54 országban körülbelül 175 000 iskolás korú gyermeket értünk el.

Célunk továbbá az egészségesebb életmód előmozdítása, valamint a hulladéktermeléssel és a víz- és energiafogyasztással kapcsolatos tudatosság növelése. E kötelezettségvállalás egyik eleme a 2014-ben bevezetett „A fenntarthatóság felé tett lépés” “(Y)our move toward sustainability” nevű kezdeményezés. Ez arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy mindennapi munkájuk során gyakorolják a fenntarthatóságot, például kerüljék el a szükségtelen nyomtatást, a lámpák fel-le kapcsolását vagy figyeljenek az egészséges táplálkozásra.

A márkáinkkal és technológiáinkkal elért ügyfeleink fontos célcsoportot jelentenek. A „Say yes! to the future” (Mondjuk igent! a jövőre) kezdeményezés például a Henkel értékesítési képviselőinek a világ minden táján nyújt képzést az értékesítésre vonatkozó fenntarthatósági témákban, amely túlmutat a Fenntarthatósági Nagykövet program tartalmán. Ezután az itt megszerzett tudást a kereskedelmi partnereinkkel közös projektekben alkalmazzák – például a logisztikában, vagy a fenntartható beszerzési döntések előmozdításában.

Vállalati polgárság Henkel Magyarország: Interaktív tanóra a fenntarthatóságról

Vállalati polgárság Henkel Magyarország: Interaktív tanóra a fenntarthatóságról.


In September 2018, Henkel employees visited three local schools in South Africa and provided information about sustainability to around 730 children.

2018 szeptemberében a Henkel munkatársai három helyi iskolát látogattak meg Dél-Afrikában, és mintegy 730 gyermeknek adtak tájékoztatást a fenntarthatóságról.


Learning by playing - elementary school children are taught how to handle our planet's resources responsibly. An Xintong and Gan Jiayu are proud of what they've learned at a holiday school in Shanghai, China.

Játszva tanulás - általános iskolás gyerekeket tanítottak meg arra, hogy hogyan kezeljék felelősségteljesen bolygónk erőforrásait. An Xintong és Gan Jiayu büszkék arra, amit megtanultak egy nyári iskolában Sanghajban, Kínában.


Henkel’s Sustainability Ambassadors visit schools to teach children how to use resources efficiently, like here in Kápolnásnyék, Hungary.

A Henkel Fenntarthatósági Nagykövetei iskolákat látogatnak, hogy megtanítsák a gyermekeket, hogyan használják hatékonyan az erőforrásokat, mint ahogy tették ezt Kápolnásnyéken, Magyarországon is.


Through school visits Henkel’s Sustainability Ambassadors are engaged to inspire kids for sustainability topics, like here in Indonesia.

A Henkel munkatársai a fenntarthatósági nagykövet program keretein belül szervezett iskolai tájékoztatóin megtanították az általános iskolai gyerekeknek, hogy hogyan csökkenthetik az energiát, a vizet és a hulladékot a konyhában, a fürdőszobában és a nappaliban.

Meglévő programjainkon túl szeretnénk munkatársainknak is lehetőséget adni önkéntes projektek megvalósítására, és hogy saját hozzájárulásukkal csatlakozzanak a jól működő közösségeinkhez. Ezek közé tartozik a „Building Trips”, ahol munkatársaink segítséget nyújtanak a rászorulóknak többcsaládos házak építésével. A Henkel természetbeni adományokkal is támogat, például építőanyaggal. A Henkel a Teach First program fő résztvevője, amelyben az egyetemet végzettek és a jövőbeli vezetők aktív részvételét támogatják. Részmunkaidős tanárként ezek a fiatalok a szociálisan hátrányos helyzetű közösségek iskoláit és diákjait segítik.