2018. jan. 8.  Budapest

A Henkel tovább erősíti fodrászati üzleti területét

A Henkel lezárta a Zotos International felvásárlását

A Henkel sikeresen lezárta a Zotos International Inc. felvásárlását, amely az észak-amerikai fodrászati vállalat, a Shiseido Company, Limited tulajdonában volt. A felvásárlás részét képezik olyan vezető fodrászati márkák, mint például a Joico és a Zotos Professional. Az felvásárlásra vonatkozó megállapodást 2017. október 26-án írták alá. A vételár 485 millió USA dollár.

A 2016-os pénzügyi évben a Zotos International Inc. forgalma mintegy 230 millió dollár volt és 700 alkalmazottat foglalkoztatott. A cég székhelye Darien-ben, Connecticut államban található és a vállalat elsősorban az Egyesült Államok piacára összpontosít. Ezen kívül Európában és Ázsiában is jelen van.

„Ez a felvásárlás része annak a stratégiának, hogy erősítsük pozícióinkat vonzó piacokon és kategóriákban. Ez tovább erősíti fodrászati üzleti területünket az Egyesült Államokban, amely a világ legnagyobb fodrászati piaca” – mondta Hans Van Bylen, a Henkel igazgatóságának elnöke.

„A professzionális és kiváló minőségű márkák tökéletesen illeszkednek Beauty Care üzletágunkhoz. Örömmel üdvözöljük a Zotos sikeres és tapasztalt csapatát a Henkelnél” – tette hozzá Jens-Martin Schwärzler, a Henkel Beauty Care üzletágáért is felelős alelnöke.

„Ez a tranzakció ismét megmutatta erősségünket, melynek köszönhetően, vonzó és előnyös felvásárlásokat tudunk végrehajtani. A tranzakciót meglévő pénzeszközeink és a rendelkezésünkre álló hitelek segítségével finanszírozzuk” – mondta Carsten Knobel, a Henkel pénzügyi alelnöke.

A tranzakció a Henkel harmadik felvásárlása az amerikai fodrászati piacon az elmúlt években. 2014-ben a Henkel felvásárolt három amerikai vállalatot, a Sexy Hair-t, az Alterna-t és a Kenra-t. 2017 szeptemberében a Henkel sikeresen lezárta a Nattura Laboratorios felvásárlását, az erős piaci jelenléttel bíró amerikai Pravana fodrászati márkával.

A jelen dokumentum a jövőre vonatkozó állításokat tartalmaz, amelyek a Henkel AG & Co. KGaA vállalati vezetősége jelenlegi becslésein és feltételezésein alapszanak. A jövőre vonatkozó állításokat olyan és hasonló szavakkal fejezzük ki, mint a vár, szándékozik, tervez, jósol, feltételez, vél, becsül, számít. Az ilyen állítások semmiképpen sem értelmezendők úgy, hogy azok garanciát jelentenének az általuk kifejezett várakozások pontos teljesülésére. A Henkel AG & Co. KGaA és kapcsolt vállalkozásainak jövőbeli teljesítménye és tényleges eredményei számos kockázat és bizonytalanság függvényei, és így jelentősen eltérhetnek a jövőre vonatkozó állításoktól. Sok ilyen tényezőre nincs befolyása a Henkelnek, és ezek előre nem becsülhetők fel pontosan, mint például a későbbi gazdasági környezet, vagy a versenytársak és más piaci szereplők tevékenysége. A Henkel nem tervezi és nem vállalja, hogy a jövőre vonatkozó állításait frissítse.