2018. jan. 8.  Budapest

Ismételt elismerés nemzetközi fenntarthatósági szakértőktől

A Henkel vezető fenntarthatósági pozíciója megerősítést nyert

A tavalyi év végén a Henkel ismét megkapta az iparágban a legmagasabb pontszámot a holland Sustainalytics minősítő intézettől. Emellett a vállalat fenntarthatósági teljesítményét a következő nemzetközi indexekben lévő ismételt szereplés tovább növelte: STOXX Global ESG Leaders Indexek (Zürich), Global Challenges Index (Hamburg), MSCI ESG és SRI indexek (New York), Euronext Vigeo Eiris Fenntarthatósági Index és Ethibel Fenntarthatósági Indexek (Párizs).

Ismét előkelő pozíciót szereztünk a Sustainalytics minősítésben

A Sustainalytics többször vezetőként értékelte a Henkel-t a „háztartási és fogyasztói termékek” kategóriában. A Henkel 2017 novemberében a legmagasabb pontszámot kapta a kategóriában értékelt 44 vállalat közül, összesen 84 pontot az elérhető 100 pontos értékből. A Sustainalytics a vállalatok környezeti, társadalmi és kormányzati ‏(ESG) teljesítményének elemzésére szakosodott. A nemzetközi minősítő intézet biztosítja a STOXX Global ESG Leaders Indexek adatbázisát is, amelyben a Henkel ismét jól szerepelt.

További mutatók is megerősítik a Henkel fenntarthatósági teljesítményét

A Henkel 2007 óta szerepel a Börse Hannover és az Oekom Research német minősítő intézet által nyújtott Global Challenges Indexében is. Az index csakis a legjobb 50 vállalatot jegyzi világszerte hét globális kihívással kapcsolatban, amilyen például az éghajlatváltozás, az ivóvíz és a biológiai sokféleség. Ezenkívül a Henkel ismét szerepelt az MSCI ACWI ESG Leaders és az MSCI ACWI SRI (Társadalmilag felelős befektetések) fenntarthatósági mutatói között, amelyek olyan vállalatokat jegyeznek, melyek komoly kockázatokat vállalnak és megfelelően kezelik lehetőségeiket a környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (ESG) teljesítményekkel kapcsolatban. Emellett az Euronext Vigeo Eiris 120-as Fenntarthatósági Indexben, az Europe 120-ban, az Eurozone 120-ban, az Ethibel Fenntarthatósági Indexben (ESI), valamint az Excellence Europe and Ethibel Sustainability Indexben (ESI) való ismételt megjelenés további bizonyíték a Henkel fenntarthatósági teljesítménye elismerése mellett.

A vállalat önálló fenntarthatósági szakértők általi értékelése és elismerése növeli a piaci átláthatóságot, és fontos visszajelzést ad arról, hogy a Henkel miként hajtja végre fenntarthatósági stratégiáját. A Henkel partnereivel együtt új megoldásokat kíván bevezetni a fenntartható fejlődéshez, miközben ezzel egy időben felelős és gazdaságilag sikeres vállalat marad.

A fenntarthatósággal kapcsolatban további információ a következő címen érhető el: www.henkel.com/sustainability. Fedezze fel a személyes szén lábnyomát mindössze néhány perc alatt a következő címen: www.henkel.com/sustainability/footprint-calculator