2018. máj. 28.  Budapest

Minősített minőség

Ismét díjazták a Henkelt és három márkáját

A Henkel Magyarország elnyerte az idén tizenegyedik alkalommal odaítélt Business Superbrands címet. A seregszemlén a Henkel vezető márkái közül a Schwarzkopf és a Persil Superbrands, míg a Pattex Superbrands illetve Business Superbrands elismerésben is részesült.

A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy. A nemzetközi program keretében a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban. A díj odaítéléséről egy többlépcsős előszűrést követően az összesen 45 tagú, független, marketingszakmai és vállalatvezető szakemberekből álló bizottság dönt minden évben.

„Nagyon örülünk, hogy a Henkel Magyarország idén is elnyerte az egyik legismertebb nemzetközi márkaértékelési rendszerként számon tartott Business Superbrands-díjat, ahol az üzleti szektor (B2B) legkiválóbb márkái esélyesek. Büszkék vagyunk, hogy ebben az elismerésben most már második alkalommal a Pattex ragasztó márkánk is szerepel. A díjak évről-évre egyfajta pozitív visszaigazolások számunkra vásárlóink és partnereink megelégedettségéről, arról, hogy sikeres, megbízható márkaként számolnak velünk” – mondta dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.
A Henkel Beauty Care üzletág vezető hajápolási márkájaként ismert Schwarzkopf a fogyasztói kategóriában nyerte el a Superbrands-díjat. Az idén 120. születésnapját is ünneplő Schwarzkopf a fogyasztói igények felmérésének, a folyamatos innovációnak és a garantált minőségnek köszönheti az elismerést. „A 2018-as év igazi mérföldkő a Schwarzkopf márka életében, amit ez a díj megkoronáz. A 120. évforduló ugyanis egy jelentős jubileumon túl a márka megújulásáról, új identitásáról is szól, ami a tökéletes szépségideálokat háttérbe helyezve az önkifejezést, egyéni stílusalkotást, és ennek a bátor felvállalását, megmutatását hirdeti. Nagyon örülünk, hogy ez egy olyan márkaüzenet, amivel minden fogyasztónk azonosulni tud, és a Schwarzkopf márka a partnerük tud lenni az önmegvalósításban és stílusalkotásban” – mondta Lambert Petra, Senior Brand Manager.

Szintén kitüntetésben részesült a Henkel Persil márkája. A mosószermárka a termékfejlesztésben elért eredményeivel és a környezetre gyakorolt hatásának mérséklésével érdemelte ki a díjat. „A Henkel számára nagyon fontos a fenntarthatóság, valamint az ökológiai lábnyom csökkentése. Ennek érdekében az egyik legnagyobb és legjobban növekvő márkán, a Persil mosószeren is történnek olyan fejlesztések, melyek ezt a célt szolgálják. A jelenlegi termékfejlesztés során, az A.I.S.E. szervezettel együttműködve a gélek javasolt adagolása változott a formula koncentrálásának köszönhetően. Nagyon örülünk a Superbrands cím elnyerésének, hiszen ez egy pozitív visszacsatolás arra vonatkozóan, hogy jó irányban haladunk, valamint így ösztönözni tudjuk az iparág többi szereplőjét is hasonló törekvésekre” – mondta Vékásy Bernadett Brand Manager.  

A Pattex széles termékválasztékával évtizedek óta kínál valamennyi ragasztási, szerelési és javítási munkához megoldást a háztartásban. „Célunk, hogy mind a építőipari szakemberek, mind a lakosság számára olyan megbízható, professzionális minőséget képviselő, de ugyanakkor könnyen használható ragasztókat nyújtsunk, melyek megkönnyítik a munkát, valamint örömmé varázsolják az otthoni barkácsolást – tette hozzá Szalay Andrea Brand Manager.

A Superbrands és Business Superbrands díjról

1995 marketinggel és kommunikációval foglalkozó szaktekintélyek indították útjára a programot Nagy-Britanniában. A cél kettős volt: a kiemelkedő márkák reflektorfénybe állítása, valamint követendő példák felmutatása. A program az indulás óta a világ minden részén ismertté vált, ma már közel 90 országban jelent különleges minősítést a Superbrands cím. A Business Superbrands az üzleti szektor (B2B) márkáinak legkiválóbbjait emeli ki, azaz olyan cégeket, illetve márkákat, amelyek nem elsősorban a fogyasztókkal, hanem vállalkozásokkal, szervezetekkel állnak kapcsolatban.

A Superbrandsről bővebben: superbrands.hu

Sajtóközlemény (1,09 MB)

Henkel csapat: Domján Dóra Brand Manager, Győri Abigél Brand Manager, Lambert Petra Senior Brand Manager, Dispiter Dorottya Vállalati kommunikáció, Vékásy Bernadett Brand Manager és Szalay Andrea Brand Manager (balról)