2018. dec. 10.  Düsseldorf / Németország

Önkéntesek Nemzetközi Napja

A Henkel elismeri és támogatja munkavállalói önkéntes tevékenységét

Az Önkéntesek Nemzetközi Napja december 5-én ráirányítja a figyelmet az önkéntességen alapuló társadalmi projektekben vállalt egyéni hozzájárulások hatalmas jelentőségére. Egy kapcsolódó program, a MIT kezdeményezés („Make an Impact on Tomorrow” [Tegyünk együtt a holnapért!]) keretében a Henkel már több mint 20 éve támogatja munkavállalói és nyugalmazott dolgozói önkéntes alapon végzett tevékenységeit. A vállalat – a „Fritz Henkel Stiftung” Alapítványon keresztül – több mint 100 országban 14 ezernél is több jótékonysági projekthez nyújtott támogatást.

Ázsiától és Észak-Amerikától kezdve a Közel-Keletig és Afrikáig, valamint Európától Dél-Amerikáig: a Henkel ezen a napon minden földrajzi területen önkéntes projektek útján ünnepli az Önkéntesek Nemzetközi Napját – például téli ruhagyűjtési akcióval a tajvani árvaházak gyermekei részére, élelmiszer-adományozás keretében az egyesült államokbeli Rocky Hillben és Stamfordban, a guatemalai vulkánkitörés következtében az otthonukat elvesztett családok részére történő házépítési kezdeményezés útján illetve Magyarországon óvodai, iskolai, egészségügyi intézmények támogatására irányuló adományokkal. Az Önkéntesek Nemzetközi Napja remek alkalom arra, hogy köszönetünket fejezzük ki munkatársainknak a társadalmi szerepvállalás iránti elköteleződésükért” – mondja Dr. Fábián Ágnes ügyvezető igazgató.

Már ez a néhány példa is jól szemlélteti, milyen szerteágazó a Henkel alkalmazottak által világszerte megvalósított projektek köre. Önkéntes tevékenységüket a „Fritz Henkel Stiftung” Alapítvány nemcsak tárgyi és pénzbeli adományokkal segíti, hanem az erre szánt időt is biztosítja, hiszen a munkavállalók fizetett szabadságuk ideje alatt hajtják végre áldozatos munkájukat. „A MIT kezdeményezés legfőbb erejét a vállalat jelenlegi és nyugdíjba vonult dolgozói képviselik. Lenyűgözőnek találjuk elhivatottságukat, lelkierejüket és az általuk végzett tevékenységek eredményét” – teszi hozzá Nadine Frey, a Henkel Önkéntes tevékenységekért felelős munkatársa. A MIT kezdeményezés létrejöttének 20. évfordulójáról megemlékezve, az alapítvány – az év során korábban – egy különleges projekt keretében, 50 000 euróval járult hozzá Nepálban egy anyák és gyermekek ellátására szakosodott egészségügyi központ felépítéséhez

A munkavállalók társadalmi tevékenységeinek támogatása, a Henkel vállalati kultúrájának része

Az önkéntes társadalmi tevékenység, amely vállalati polgárság néven is ismert, Fritz Henkel neve által fémjelzett 1876. évi alapítása óta szerves részét képezi a Henkel vállalati kultúrájának. A „Fritz Henkel Stiftung” Alapítvány működésén keresztül, a vállalat üzleti tevékenységi körén kívül és azt meghaladóan vállal elkötelezettséget, amely jelentős mértékben támaszkodik a munkavállalók által végzett önkéntes tevékenységekre. 1998-ban, a MIT kezdeményezés elindításakor, a Henkel azon első cégek közé tartozott Németországban, amelyek külön programot hoztak létre munkavállalóik és nyugalmazott dolgozóik önkéntes tevékenységeinek támogatására.

Sajtóközlemény (929,59 KB)

Az elmúlt 20 évben a „Fritz Henkel Stiftung” Alapítvány több mint 100 országban 14 ezernél is több jótékonysági projekthez nyújtott támogatást