2019. febr. 6.  Düsseldorf / Németország

Változás a Henkel Igazgatóságában

Humán erőforrás területért felelős alelnökként Sylvie Nicol veszi át Kathrin Menges helyét

2019. április 9-től, – a Henkel éves közgyűlése után – Sylvie Nicol (45), lesz a Henkel Igazgatóságának Humán erőforrások (HR) és Infrastrukturális Szolgáltatás területekért felelős új tagja.

Kathrin Menges (55) helyét veszi át ezen a poszton, aki 1999-ben csatlakozott a vállalathoz, 2011-től volt tagja a Henkel Igazgatóságának és személyes okokból a következő ciklusban már nem vállal szerepet.

„Szeretnénk megköszönni Kathrin Mengesnek sokéves kiemelkedő munkáját, elkötelezettségét és vezetői szerepvállalását. Stratégiailag átalakította a HR területet, és számos új globális HR koncepciót és programot vezetett be sikerrel a vállalatnál. A Henkel Fenntarthatósági Tanácsának elnökeként a folyamatos fejlesztésekre helyezte a hangsúlyt. Sylvie Nicol személyében kiváló utódot nevelt ki a HR szervezetből” – nyilatkozta Dr. Simone Bagel-Trah, a Felügyelő Bizottság és a Henkel Részvényesi Bizottság elnöke.

Kathrin Menges 1999-ben csatlakozott a Henkelhez, majd a HR szervezeten belül egyre több vezetői felelősséget vállalt. 2009-ben a vállalat Humán Erőforrások részlegének alelnöke lett. 2011-ben nevezték ki a Henkel Igazgatóságába, amelynek a Humán Erőforrások és Infrastrukturális Szolgáltatás területekért felelős tagja lett. 2013-ban a Német Szövetségi Kancellária a Fenntartható Fejlődés Tanácsának tagjai közé választotta.

Utódja, Sylvie Nicol, több mint 20 éves vezetői gyakorlatával kiváló alapokkal rendelkezik új feladatköre betöltéséhez. „Nagyon örülünk annak, hogy egy széles körű tapasztalattal rendelkező kolléga csatlakozik Igazgatóságunkhoz. Erős üzleti háttere és széleskörű HR tapasztalata alapján Sylvie Nicol nagyon jól ismeri a vállalatot, annak piacait és alkalmazottait. Értékes tapasztalatokat szerzett külföldön, valamint a németországi központunkban” – mondta Hans Van Bylen, a Henkel Igazgatóságának elnöke.

Sylvie Nicol a híres ESCP Europe üzleti iskolában folytatott tanulmányait követően a Henkel franciaországi Beauty Care üzletág marketing részlegén kezdte meg pályafutását 1996-ban. 2010-ben a Beauty Care Retail üzletág vállalati alelnöke és igazgatója lett Franciaországban. 2013-ban a Henkel düsseldorfi székhelyére költözött, és ott a Beauty Care üzletág HR szervezetét irányította. Egy évvel később vállalati vezető alelnökként a Beauty Care Retail üzletág európai és a Beauty Care értékesítés globális vezetője lett. 2018 eleje óta Sylvie Nicol a vállalat globális Humán Erőforrások szervezet alelnökeként a stratégiai HR feladatok, valamint a régiók HR tevékenységei irányításáért felelős.

Sylvie Nicol Franciaországban született. Házas, három fiúgyermeke van és családjával Düsseldorfban él.