2019. nov. 11.  Düsseldorf / Németország

A Henkel megerősíti Beauty Care üzletágát az Egyesült Államokban

A Henkel felvásárolja a DevaCurl prémium professzionális hajápolási márkát

  • Megerősíti a professzionális hajápolási portfóliót a gyorsan növekvő, göndör haj szegmens kategóriavezetőjével
  • Kiegészítő termékskálát nyújt erős innovációs képességekkel
  • Hozzáférés vonzó értékesítési modellhez

A Henkel aláírt egy megállapodást a Deva Parent Holdings, Inc., New York City/USA felvásárlásáról egy befektetési alaptól, amelyet az Ares Management Corporation magántőke-csoport kezelt. A Deva Parent Holdings a DevaCurl tulajdonosa, mely egy gyorsan növekvő, professzionális hajápolási üzlet.

Az 1994-ben alapított társaság nagy növekedést mutató, prémium és kategóriavezető hajápolási és hajformázó készítményeket kínál minden göndör és hullámos hajtípusra, széleskörű vegán portfólióval és „mentes” formulákkal. A termékskála samponokat, balzsamokat, hajformázó készítményeket, hajformázó kiegészítőket és kezeléseket tartalmaz. A DevaCurl portfóliója nagymértékben kiegészíti a Henkel Beauty Care meglévő portfólióját. A DevaCurl ’Premium Professional’ termékeit vezető szalonokban forgalmazzák az Egyesült Államokban. Elérhetők olyan kiemelt üzletekben is, mint az Ulta és a Sephora, valamint a közvetlenül a fogyasztóknak szóló (D2C) és az e-kereskedelmi platformokon keresztül. 2019-ben az üzlet várhatóan mintegy 100 millió dollár árbevételt eredményez, főként az amerikai piacon. A cég mintegy 200 embert foglalkoztat.

„Ez a felvásárlás része annak a stratégiánknak, amely kiterjeszti pozíciónkat vonzó és gyorsan növekvő piacokon és kategóriákban. Ez kiegészíti és tovább erősíti a Hair Professional üzleti területünket” – mondta Hans Van Bylen, a Henkel igazgatóságának elnöke.

„A DevaCurl az egyik leggyorsabban fejlődő ’Premium Professional’ hajápolási márka az Egyesült Államokban. A márka tökéletesen illeszkedik Beauty Care üzletágunkhoz, és megerősíti a Hair Professional portfóliónk növekedési lendületét a világ legnagyobb hair professional piacán” – nyilatkozta Jens-Martin Schwärzler, alelnök, a Beauty Care üzletág vezetője.

„Örülünk annak a lehetőségnek, hogy együttműködhetünk a DevaCurl kiemelkedő menedzsmentjével. Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt két és fél évben a jelentős növekedése során támogattuk a vállalatot és örülünk, hogy a Henkelben megfelelő partnert találtak, amely a következő években támogatja a társaságot” – tette hozzá Dennis Gies, az Ares Management magántőke-csoport képviselője.

A megállapodásra a szokásos zárási feltételek vonatkoznak, ideértve a hatósági jóváhagyásokat is.

Az Ares Managementről
Az Ares Management Corporation (NYSE: ARES) vezető szerepet tölt be a világ alternatív befektetési menedzserei közt három integrált üzletág működtetésével, a hitelezés, a magántőke, illetve az ingatlanpiac területén. Az Ares Management befektetési társaságai együttműködve szolgálnak innovatív befektetési megoldásokkal és konzisztens, vonzó befektetési megtérülésekkel az alap befektetőinek számára a teljes piaci ciklusok során. Az Ares Management globális felületein 144 milliárd dollárt kezelt 2019. szeptember 30-ig és körülbelül 1200 alkalmazottat foglalkoztat 20 irodában 4 kontinensen.  További információkért, kérjük, látogasson el a aresmgmt.com oldalra.


Ez a tájékoztatás a jövőre vonatkozó állításokat tartalmaz, amelyek a Henkel AG & Co. KGaA vállalati vezetősége jelenlegi becslésein és feltételezésein alapulnak. A jövőre vonatkozó állításokat olyan és hasonló szavakkal fejezzük ki, mint a „vár”, „szándékozik”, „tervez”, „jósol”, „feltételez”, „vél”, „becsül” és hasonló kifejezések. Az ilyen állítások semmiképpen sem értelmezendők úgy, hogy azok garanciát jelentenének az általuk kifejezett várakozások pontos teljesülésére. A Henkel AG & Co. KGaA és kapcsolt vállalkozásainak jövőbeli teljesítménye és tényleges eredményei számos kockázat és bizonytalanság függvényei, és így jelentősen eltérhetnek a jövőre vonatkozó állításoktól. Sok ilyen tényezőre nincs befolyása a Henkelnek, és ezek előre nem becsülhetők fel pontosan, mint például a későbbi gazdasági környezet, vagy a versenytársak és más piaci szereplők tevékenysége. A Henkel nem tervezi és nem vállalja, hogy a jövőre vonatkozó állításait frissítse.

Ez a dokumentum - az alkalmazandó pénzügyi beszámolási keretrendszerben nem egyértelműen meghatározva - tartalmazza azokat a kiegészítő pénzügyi intézkedéseket, amelyek alternatív teljesítménymutatók, vagy azok lehetnek (nem GAAP-intézkedések). Ezeket a kiegészítő pénzügyi intézkedéseket nem szabad külön-külön vagy a Henkel nettó eszközeinek, illetve pénzügyi pozícióinak vagy eredményeinek vagy ezek alternatíváinak tekinteni, a konszolidált pénzügyi kimutatásaiban szereplő vonatkozó pénzügyi beszámolási keretrendszer szerint. Más, hasonlóan megnevezett alternatív teljesítménymutatókat jelentő vagy leíró vállalatok eltérő módon számíthatják ki őket.

Ezt a dokumentumot csak tájékoztatási célból bocsátották ki, és nem célja befektetési tanácsadás, vagy értékpapírokra vonatkozó eladási ajánlat, vagy vételi ajánlat kérése.

Sajtóközlemény (930,03 KB)
2019.-11-11_Key Facts_Henkel_to_acquire_DevaCurl.pdfPreviewImage

Key facts

Henkel strengthens Beauty Care portfolio with acquisition of Premium Professional brand ‘DevaCurl’

A DevaCurl termékskála samponokat, balzsamokat, hajformázó készítményeket, hajformázó kiegészítőket és kezeléseket tartalmaz

A DevaCurl prémium és kategóriavezető hajápolási és hajformázó készítményeket kínál minden göndör és hullámos hajtípusra