2019. dec. 20.  Düsseldorf / Németország

A Henkel új pénzügyi igazgatót nevezett ki

Marco Swoboda lesz a Henkel új pénzügyi igazgatója

2020. január 1-jétől Marco Swoboda (48), pénzügyi ügyvezető alelnök lesz a Henkel új pénzügyi igazgatója. Carsten Knobel-től (50) veszi át a vezetést, aki 2020. január 1-jétől tölti be az igazgatóság elnöki posztját.

„Örömmel jelenthetjük be, hogy a magasan képezett Marco Swoboda lett szervezetünk pénzügyi igazgatója, aki komoly pénzügyi szaktudással, több éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik” – mondta Dr. Simone Bagel-Trah, a részvényesi tanács és a felügyelőbizottság elnöke.

Marco Swoboda 1971-ben született a németországi Velbertben. A Bochumi Ruhr Egyetemen folytatott igazgatási és közgazdasági tanulmányok elvégzése után, 1997-ben kezdte karrierjét a Henkelnél, a vállalat kontrolling és stratégia területén.

A Henkel Cognis nevű vegyipari részlegének leválasztását követően 2000-ben csatlakozott az újonnan alapított, hollandiai székhellyel rendelkező vállalat fejlesztési/felvásárlási egységéhez. A Cognisnál a kiválási folyamatot irányította egy magántőke-konzorcium számára, majd a csoport ellenőrzését irányította, mielőtt 2006-ban visszatért a Henkelhez. A Henkelnél átszervezte a leányvállalatok és funkcionális területek ellenőrzését, majd 2009-ben ő lett a felelős a vállalati tervezésért is. 2011 és 2014 között a sanghaji székhelyű ázsiai-csendes-óceáni pénzügyi szervezetet vezette.

Ezután visszatért a Henkel düsseldorfi központjába. Pénzügyi ügyvezető alelnökként felelős volt a globális pénzügyi szervezetért, valamint a vállalati számvitelért, a leányvállalatok kontrolling és pénzügyi/kincstári egységekért.


Ez a tájékoztatás a jövőre vonatkozó állításokat tartalmaz, amelyek a Henkel AG & Co. KGaA vállalati vezetősége jelenlegi becslésein és feltételezésein alapulnak. A jövőre vonatkozó állításokat olyan és hasonló szavakkal fejezzük ki, mint a „vár”, „szándékozik”, „tervez”, „jósol”, „feltételez”, „vél”, „becsül” és hasonló kifejezések. Az ilyen állítások semmiképpen sem értelmezendők úgy, hogy azok garanciát jelentenének az általuk kifejezett várakozások pontos teljesülésére. A Henkel AG & Co. KGaA és kapcsolt vállalkozásainak jövőbeli teljesítménye és tényleges eredményei számos kockázat és bizonytalanság függvényei, és így jelentősen eltérhetnek a jövőre vonatkozó állításoktól. Sok ilyen tényezőre nincs befolyása a Henkelnek, és ezek előre nem becsülhetők fel pontosan, mint például a későbbi gazdasági környezet, vagy a versenytársak és más piaci szereplők tevékenysége. A Henkel nem tervezi és nem vállalja, hogy a jövőre vonatkozó állításait frissítse.

Ez a dokumentum - az alkalmazandó pénzügyi beszámolási keretrendszerben nem egyértelműen meghatározva - tartalmazza azokat a kiegészítő pénzügyi intézkedéseket, amelyek alternatív teljesítménymutatók, vagy azok lehetnek (nem GAAP-intézkedések). Ezeket a kiegészítő pénzügyi intézkedéseket nem szabad külön-külön vagy a Henkel nettó eszközeinek, illetve pénzügyi pozícióinak vagy eredményeinek vagy ezek alternatíváinak tekinteni, a konszolidált pénzügyi kimutatásaiban szereplő vonatkozó pénzügyi beszámolási keretrendszer szerint. Más, hasonlóan megnevezett alternatív teljesítménymutatókat jelentő vagy leíró vállalatok eltérő módon számíthatják ki őket.

Ezt a dokumentumot csak tájékoztatási célból bocsátották ki, és nem célja befektetési tanácsadás, vagy értékpapírokra vonatkozó eladási ajánlat, vagy vételi ajánlat kérése

Sajtóközlemény (927,85 KB)
Lars Witteck Henkel Head of External Communications Headquarters, Düsseldorf/Germany +49-211-797-2606 press@henkel.com Névjegy letöltése Hozzáadás Saját tartalomhoz
Wulf Klüppelholz Henkel Corporate Media Relations Headquarters, Düsseldorf/Germany +49-211-797-1875 press@henkel.com Névjegy letöltése Hozzáadás Saját tartalomhoz