2021. febr. 15.  Düsseldorf / Németország

Kiváló teljesítmény, kompromisszumok nélkül, fenntarthatóan 97%-ban természetes összetevők és akár 65%-ban posztindusztriális újrahasznosított műanyag

A Pritt ragasztóstiftek új generációja – a fogyasztói igényeket is figyelembe véve – követi a fenntarthatósági trendeket

A Henkel újragondolta jól ismert Pritt ragasztóstiftjét. Az új generációs stiftek a megszokott minőség mellett most még természetesebb, még fenntarthatóbb megoldást kínálnak, mint korábban. A továbbfejlesztett formula 97%-ban természetes összetevőkből áll (beleértve a vizet), míg a stift külső része akár 65%-ban posztindusztriális újrahasznosított műanyagokból készült. A teljes egészében újrahasznosítható termékek három különböző kiszerelésben, számos dizájnnal biztosítják a gyermekek és szüleik számára a biztonságos, de mégis hatékony munkavégzését legyen szó otthoni vagy iskolai kézműves feladatokról.

A Pritt ragasztóstift 1969-es feltalálása óta, a világon számtalan gyermek kreativitását támogatta és elképzelését váltotta valóra, a kézművesség varázsán keresztül. Az elmúlt évtizedekben, a Henkel folyamatosan fejlesztette ezen ikonikus termékének a minőségét és formuláját, mindig előre tekintően, a biztonság és fenntarthatóság elveit szem előtt tartva. A folyamatos innovációnak és a gyermekek igényeire fókuszáló fejlesztéseknek köszönhetően, mára a Pritt a ragasztóstift szinonimája számos országban.

„A Pritt ragasztóstift ma már az egyik legfontosabb termékünknek számít a lakossági ragasztók kínálatában, és folyamatosan törekszünk a márka erősítésére, illetve vezető szerepének megőrzésére a piacon. A Pritt újragondolásával egy sokkal frissebb és modernebb élményt szeretnénk nyújtani a kézművesség terén, figyelembevéve a folyamatosan növekvő igényt a biztonságra és a felelős fogyasztásra. Büszkén mutatjuk be a jelenleginél is újabb és természetesebb formulát, amely nem köt kompromisszumot a teljesítményben.

A termék csomagolásának tekintetében is jelentős mértékben leváltottuk a korábban használt műanyagot, posztindusztriális újrahasznosított műanyagra” – mondta Ilaria Paulon, a Henkel Pritt-ért felelős Nemzetközi Brand menedzsere.

97 százalékban természetes összetevők

A Pritt évek óta különleges pozíciót tölt be a piacon, köszönhetően biztonságos és erős formulájának, amely főként burgonyakeményítőből és cukorból áll, elérve a 90%-os arányt a természetes hozzávalók tekintetében. Azonban, 2020-ban a Henkel termékfejlesztői csapata elhatározta, hogy még nagyobb célt tűz ki maga elé, és eléri a 97%-os arányt a természetes összetevők tekintetében anélkül, hogy elveszítené a ragasztó a híres ragasztóerejét. A Pritt ragasztóstift továbbra is erős kezdeti tapadásával, igazíthatóságával, hosszantartó eredményt nyújt számos anyagon. Továbbá, a termékek használata közben a papír nem gyűrődik, tartós eredményre számíthatunk, hiszen a formulában található víz kevesebb, mint a konkurens ragasztók esetében.

Újrahasznosított és újrahasznosítható anyagok

Az újra bevezetéssel a Henkel jelentősen hozzájárul a Pritt ragasztóstiftek választékával is ahhoz, hogy elérje a 2025-re kitűzött csomagolóanyagokról szóló célját a fenntarthatóság területén. Az új ragasztóstift külső csomagolása teljes egészében újrahasznosított műanyagból készült – kivéve a kupakot és a forgó részt, ugyanis azok még mindig szűz műanyagból készülnek, hogy biztosítsák a termékek funkcionalitását és hatékonyságát. Az új csomagolási koncepció a posztindusztriális újrahasznosított anyagok akár 65 százalékos felhasználási arányát teszi lehetővé a termék méretétől függően. Továbbá, minden kiürült ragasztóstift csomagolása teljes egészében újrahasznosítható.

Az új ragasztóstiftek egy friss és modern stílust képviselnek, még a híres Mr. Pritt karakter is megújult külsőt kapott. A Pritt ragasztóstift három különböző kiszerelésben, különböző színekben és karakterekkel érhető el a piacon. A termék természetesen továbbra is oldószermentes és a ruhából már 20°C-on is kimosható.

Sajtóközlemény (321,08 KB)

Az újragondolt Pritt ragasztóstift még fenntarthatóbb megoldást kínál fogyasztóinak

A továbbfejlesztett formula 97%-ban természetes összetevőket (beleértve a vizet) tartalmaz kompromisszum nélküli teljesítménnyel

Az új generációs ragasztóstift külső része akár 65%-ban posztindusztriális újrahasznosított anyagból készül és teljesen újrahasznosítható

Az új ragasztóstiftek friss és modern stílust képviselnek, még a híres Mr. Pritt karakter is megújult külsőt kapott