2021. dec. 21.  Budapest

37 180 gyerek kapott illatos adományt az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalmon keresztül

Nyolc kamionnyi sampon, tusfürdő, mosószer érkezett hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő óvodákba, gyerekházakba, tanodákba, gyermek- és anyaotthonokba országszerte.

A Henkel Magyarország Beauty Care üzletága az elmúlt két év alatt, a világjárvány időszakában Magyarország legszegényebb településeit megcélozva, közel 150 ezer darab tusfürdőt, sampont, szappant, fogkrémet, folyékony szappant, valamint mosószert juttatott el. A 2020 tavaszán induló adománysorozat Nagykállón kezdődött, és 2021 novemberében egy csepeli óvodában zárult. Az adománycsomagok mellett a gyerekek a Schauma és Vademecum „Habmesék” mesekönyvét is megkapták, ezzel is segítve őket, hogy megismerjék a megfelelő tisztálkodás lépéseit, fontosságát.

Az elmúlt két évben az ország nyolc pontjára – Nagykállóra, Miskolcra, Szigetvárra, Gyöngyösre, Gádorosra, Alattyánra, Hajdúhadházra és Budapestre – érkezett kamion. A Beauty Care üzletág több hajápolási és testápolási termékét ajánlotta fel jótékony célra az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalmon keresztül, hogy minden tisztálkodási szer közvetlenül a rászoruló gyerekekhez kerüljön.

Az üzletág az ország adott pontjaira kiszállította a több kamionnyi felajánlást, míg az Örökbe fogadok Egyesület a gyerekeket nevelő intézményekkel szoros együttműködésben megszervezve az adományok kiosztását. A mozgalomba regisztrált intézmények dolgozói páratlan összefogásról tettek tanúbizonyságot. Az illatos adományok többféle módon hasznosultak. Sok intézményben fél vagy egy egész évre elegendő tisztálkodási készlet keletkezett belőlük. Ahol az óvodai költségeket sikerült csökkenteni az adományokkal, ott olyan eszközökre fordították a megspórolt pénzt, amire már régóta szükség volt, például az egyik ovi sötétítőket vásárolt, egy másik óvodában kirándulni vitték el a gyerekeket. Az adományoknak köszönhetően az ország 50 anyaotthonában a gyerekek mellett az anyákat is várta ajándék a karácsonyfa alatt.

A transzparens adományozás során minden intézmény fotót készített az épületébe érkező adományokról. Így állt össze az az összesen 652 fotóból álló vászonkép montázs, amit Szak Zsuzsanna, Beauty Care üzletág igazgató vett át egy csepeli óvodában. „A Henkelnél fontosnak tartjuk, hogy márkáinkon keresztül és mint vállalat egyaránt tegyünk a rászorulók jólétéért. Örömmel dolgoztunk együtt az Örökbe fogadok Egyesülettel. Ez a kezdeményezés nemcsak terméktámogatásról, hanem óriási közösségformáló erőről és összefogásról is szólt” – mondta Szak Zsuzsanna.