2022. máj. 2.  Budapest

Munkabiztonság és egészégvédelem

„Biztonságos munkahely” címet nyert a Henkel két magyarországi gyára

A Henkel körösladányi és környei gyára elnyerte az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” program „Biztonságos munkahely” címét. A folyékony mosó- és háztartási tisztítószereket előállító körösladányi üzem több mint 30 éve működik sikeresen Magyarországon, és kompetenciaközpontként regionális piacokat lát el. A környei ragasztógyár zöldmezős beruházásként 10 éve épült, multitechnológiás ragasztókat készít hazai és nemzetközi piacokra.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kiírt pályázatának az volt a célja, hogy bemutassa azokat a munkáltatókat, akik újszerű, hatékony módszerek, eszközök alkalmazásával csökkentik a munkavállalókat érő fizikai megterheléseket a munkahelyeken és a jogszabályokban kötelezően előírt követelményeket meghaladó műszaki, szervezési intézkedésekkel javítják az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés feltételeit.

A Henkel „Előre mutató fejlesztések a munkavállalók fizikai igénybevételének csökkentése érdekében” című pályázati anyagában az üzemek gyártás-technológiájából, valamit a helyi sajátosságaikból adódóan a gépi- és kézi anyagmozgatás tevékenységére fókuszálva, egy átfogó ergonómia program során történt változások és eredményei kerültek bemutatásra.  

A „Biztonságos munkahely” elismerésért járó díjat Tóth Erika, a Henkel körösladányi ügyvezető gyárigazgatója vette át az Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztály EU-OSHA Nemzeti Fókuszpontja által szervezett „Fejlesztési irányok és irányított fejlesztések – új perspektívák a munkavédelem területén” címen megrendezett online konferencián. 

A díjátadó esemény mellett a konferencia programelemeként Gregor Dávid a körösladányi gyár SHE vezetője bemutatta a Henkel pályázatában szereplő előremutató fejlesztéseket jó példával szolgálva a munkabiztonság és egészégvédelem területén.

„Nagyon büszkék vagyunk erre a rangos címre, mely elismeri a Henkel egészség és biztonság terén vállalt elkötelezettségét, erőfeszítéseit és eredményeit. A jövőben is azon leszünk, hogy kiemelten hozzájáruljunk a vállalat fenntarthatósági törekvéseihez” – mondta Tóth Erika ügyvezető gyárigazgató.

A Henkel elkötelezett és ambiciózus a biztonság és egészség területén is. A vállalat célja 2025-ig, 60%-kal javítani a munkahelyi egészség és biztonság teljesítményt millió munkaórára vetítve. Hosszútávú célunk a zéró munkahelyi baleset, valamint globális egészségügyi kampányainkkal munkavállalóink 90%-kának elérése.

Sajtóközlemény (930,12 KB)