2022. aug. 22.  Budapest

Segít a Henkel

Tízezer liter kézfertőtlenítőt kapnak a kórházak

A koronavírus-járvány még mindig velünk van, továbbra is kiemelt szerepe van a védekezésnek, ezért kézfertőtlenítőkkel segíti a kórházak munkáját a Henkel Magyarország. A tízezer literes fertőtlenítő-szállítmány augusztus közepén érkezik meg tíz magyarországi kórházba. A vállalat a társadalmi szerepvállalása keretében folyamatosan segíti a járvány elleni védekezést, a pandémia kezdetén közel 150 millió forint értékű adományt ajánlott fel hazai kórházak és szervezetek számára. A segítségnyújtásba egy másik kezdeményezésével pedig a fogyasztókat is bevonta.

A koronavírus-járvány még mindig velünk van ezért most kézfertőtlenítővel segíti a kórházak munkáját a Henkel Magyarország a társadalmi szerepvállalási programja keretében. A 10 IBC tartálynyi (összesen tízezer liter) készítményt az Országos Kórházi Főigazgatóság által meghatározott tíz kórház kapja meg.

Az ethanol hatóanyagú fertőtlenítőszerek várhatóan augusztus közepén érkeznek meg az intézményekbe. A Henkel Magyarország ezzel tovább folytatja a COVID-19 elleni védekezést, megelőzést és gyógyítást segítő társadalmi programját.

„Felelős vállalatként a pandémia kitörése óta folyamatosan, több programunkkal is támogatjuk az egészségügyi intézményeket és a járvány elleni védekezésben szerepet vállaló alapítványok munkáját. Fertőtlenítőszerekre pedig továbbra is szükség van, ez hívta életre a mostani adományozást. Bízunk benne, hogy ezzel segíteni tudjuk a kórházak létfontosságú munkáját” – mondta Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója.

Segítség globálisan és lokálisan

A Henkel a pandémia kezdetén, 2020 tavaszán átfogó globális szolidaritási programot hirdetett a világjárvány által érintett munkavállalók, partnerek és közösségek támogatására. Ennek keretében a Fritz Henkel Alapítvány 2 millió eurót adományozott a WHO és az ENSZ által létrehozott COVID-19 Solidarity Response Fund alapnak. Ez a szervezet többek közt egészségügyi dolgozók számára biztosított védőfelszerelést, diagnosztikai laboratóriumokat állított fel és segítette az intenzív osztályokat, valamint a vakcinakutatást. 1 millió eurót kaptak további szervezetek és partnerek világszerte a Henkel munkatársai önkéntes szerepvállalásán keresztül. A Henkel emellett globálisan 5 millió személyi- és háztartási higiéniai termékeket – többek között kézfertőtlenítőket, szappanokat, tisztítószereket – adományozott a Henkel Corporate Citizenship koordinálásában.

A Henkel Magyarország is aktívan részt vett a segélyezési tevékenységekben. Ennek keretében két gyára és három üzletága korábban összesen két kórháznak és kilenc segélyszervezetnek, valamint alapítványnak adományozott közel 150 millió forint értékben mosó-, mosogató- és tisztítószereket, szépségápolási termékeket és fogkrémeket. A segítségnyújtásba a Henkel a fogyasztókat is bevonta: a „Segítség nem marad el!” kampányában a fogyasztók dönthettek arról, hogy a vállalat által felajánlott 10 millió forint támogatást milyen arányban osszák szét öt, a járvány elleni védekezésben aktív szerepet vállaló alapítványok között.

Sajtóközlemény (931,14 KB)

A Henkel Magyarország társadalmi szerepvállalási programja keretében tízezer liter kézfertőtlenítővel segíti a kórházakat