2023. nov. 13.  Budapest

„Welcome Home” Magyarországon

Önkéntesek egy nemes ügyért

A „Welcome Home” jótékonysági kezdeményezés keretében a Henkel és a Habitat for Humanity önkéntesei két IV. kerületi lakás felújításán dolgoztak együtt. Az új otthonok rászoruló családok számára készülnek. 

A „Welcome Home” kezdeményezését még 2016-ban a Henkel Adhesive Technologies üzletág lakossági és szakipari területe indította útjára a Habitat for Humanity szervezettel együttműködve azzal a céllal, hogy rászoruló családok, közösségek számára teremtsenek biztonságos otthonokat. A kezdeményezés évről-éve több országban valósul meg, melynek köszönhetően egyre több nehéz sorsú, szegénységben élő emberek és rászoruló családok feje fölé kerül tető.

Idén a „Welcome Home” budapesti projekttel két IV. kerületi üresen álló, rossz állapotban lévő önkormányzati lakás felújítása zajlik. A felújítás pénzügyi hátterének egy részét a Fritz Henkel Alapítvány finanszírozza, emellett a minőségi munkálatokhoz a Ceresit építési márka szolgáltatja termékeit. A kivitelezési munkák várhatóan 2024 tavaszán fejeződnek be.

A Habitat for Humanity szakemberei irányítása mellett a 15 főből álló magyar és osztrák Henkeles önkéntes csapat a bontási munkálatokban és a felújítási folyamat előkészítésében vette ki a részét. Három nap alatt a tetőszigetelést, a falvakolást, betonozást és bontási munkálatokat vállalták magukra. „Ezeknél a feladatoknál mindig nagyon lelkes a csapatunk, hiszen felemelő érzés közösen segíteni és tudni azt, hogy ezzel a projekttel emberek, családok életét tehetjük jobbá” – mondta Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, az Adhesive Technologies Construction and Consumers & Craftsmen üzletág igazgatója.