2019. febr. 28.  Budapest

10 éves a Syoss márka

Fiatal divattervezők és fodrászok versenyeztek az első Syoss Fashion & Hair Award-on

Február 21-én nagyszabású showműsor keretében, a Magyar Nemzeti Galéria impozáns falai között került megrendezésre az első Syoss Fashion & Hair Award. A fődíjat a szakmai zsűri divat kategóriában Karsai Áginak, fodrász kategóriában Kis Szandrának ítélte oda.

A Syoss Fashion & Hair Award-on a döntőbe jutott 10-10 fiatal divattervező és fodrász kapott lehetőséget arra, hogy az előre megadott koncepció alapján megalkotott ruha, illetve frizura tervüket élőben is bemutathassák a szakma meghívott képviselőinek. Az egyedi kreációkat modellek vonultatták fel, a szakmai zsűri pedig öt különböző szempont alapján értékelte a pályaműveket.

A két kategória győztes fődíja 1-1 millió forint, amit a nyertesek szakmai előmenetelükre fordíthatnak, melyhez a Syoss márka további támogatást is biztosít.
Az esemény rangját hivatott jelezni, hogy a divat és a fodrász szakma elismert képviselői mellett, elfogadta a meghívást zsűritagként Mihalik Enikő topmodell, aki kizárólag a díjátadó gálára utazott haza Budapestre. Enikő mellett Czakó Kinga divattervező, Szécsényi István aranykoszorús fodrász mester, Németh Ottó a Henkel Beauty Care üzletágának igazgatója és Kajdi Csaba, a Visage modellügynökség tulajdonosa bírálta a versenyzők alkotásait.

 „A professzionális hajápolás és a divat nagyon régen kéz a kézben jár. Ezért is indítottuk útjára ezt az egyedülálló kezdeményezést, hogy a fiatal tehetségeknek lehetőséget adjunk a bemutatkozásra, illetve a kiemelkedően magas pénzjutalom elnyerésére. Azt is fontosnak tartjuk, hogy a nyeremény megfelelő helyre és hatékonyan kerüljön felhasználásra, így a győztesek útját szakmailag is segíteni fogjuk a verseny utáni időszakban” – mondta Németh Ottó a Henkel Beauty Care üzletág igazgatója.

Fenntartható értékteremtés – ez a Henkel, és a 10. születésnapját ünneplő Syoss márka filozófiája. A Syoss a kerek évforduló alkalmával hagyományteremtő céllal indítja útjára a versenyt, bízva abban, hogy a jövőben minél több fiatal tehetség karrier támogatásához tud lehetőséget nyújtani.

További információk