2019. szept. 4.  Budapest

A Henkel Magyarország 3 millió forintot adományozott a PET Kupa kezdeményezésnek, melyen 10 tonna hulladék gyűlt össze

Közel ötven önkéntes gyűjtötte a műanyag hulladékot egy héten át a 80 km hosszú, Tivadartól Záhonyig tartó útvonalon a PET Kupa eseményen. Emellett a vállalat 3 millió forinttal támogatta a kezdeményezést.

Henkel Hungary Pet Kupa - Thumbnail

„A Henkel Magyarországnál szilárd meggyőződésünk, hogy a műanyag hulladékok természetből történő eltávolítása és újrahasznosítása sürgető feladat, mely mellett mindenkinek el kellene köteleznie magát. Büszkék vagyunk, amiért partnereinkkel együtt sorozatban harmadszor vehettünk részt ezen a természetvédelmi eseményen” – mondta Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az összegyűjtött hulladékmennyiség közel fele újrahasznosításra kerül, azaz visszakerül a gazdasági körforgásba. A hulladékot a PET Kupa résztvevői zsákról zsákra átválogatják, a különböző anyagokat fajtánként és színenként szelektálják, külön gyűjtik a kupakokat saját újrahasznosítási kísérletekhez, majd tömörítik a palackokat. A hasznosítható anyagok a regionális hulladékfeldolgozókhoz kerülnek. A hulladékkezelés költségeihez pedig a  Henkel támogatása is hozzájárult.

A Henkel elkötelezettsége a fenntarthatóság terén mélyen gyökerezik vállalati értékeinkben. A gazdasági siker, a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás közötti egyensúly fenntartása évtizedek óta vállalati kultúránk alappillére.

„Ez a nem mindennapi kezdeményezés egyszerre sport, kihívás, kaland, csapatépítés, és egyben fontos társadalmi felelősségvállalás is. Igazán kiemelkedő fizikai teljesítmény a Tisza hulladék mentesítése, melyhez elengedhetetlenül szükséges a jó stratégia és együttműködés a résztvevők között. De talán a legfontosabb az a felemelő érzés, hogy egy csapatként küzdünk és teszünk a tisztább, élhetőbb környezetért” – tette hozzá Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Fenntarthatóság terén élenjáró vállalatként a Henkel globális fenntarthatósági stratégiájában a műanyag, mint újrahasznosítható csomagolóanyag is fókuszban van, például

  • ma már a Henkel termékek csomagolása több mint 80%-a újrahasznosítható anyagokból készül,
  • 2025-ig a Henkel termékek csomagolása 100%-ban újrahasznosítható, újrahasználható, vagy komposztálható lesz*,
  • mára közel 10 százaléka a Henkel fogyasztási cikkek csomagolásának újrahasznosított műanyagból készül Európában,
  • 2025-ig 35%-ban újrahasznosított műanyagot használunk az európai fogyasztási cikkek műanyag csomagolásához.

Tudjon meg többet a Henkel fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységeiről: henkel.hu/fenntarthatosag

Még több információ a PET Kupa kezdeményezésről: petkupa.hu


*Kivéve azokat a ragasztóanyagokat, amelyekben a maradékok befolyásolhatják az újrafeldolgozhatóságot vagy szennyezhetik az újrahasznosítási folyamatot.

Sajtóközlemény (930,15 KB)