2020. nov. 5.  Budapest

Millió esély a nőkért

A Henkel Magyarország Beauty Care üzletágával idén csatlakozott a Henkel nemzetközi, számos országban már működő, Million Chances társadalmi célú kezdeményezéshez, mely hazánkban is a Schwarzkopf márka támogatásával valósult meg.

A Magyarországon Millió Esély a Nőkért néven futó program hosszú távú, komplex programokkal és kezdeményezésekkel azokat a nőket támogatja, akiknek az átlagosnál több segítségre van szükségük a boldoguláshoz. A Schwarzkopf Millió Esély a Nőkért programja azokért a nőkért jött létre, akiknek egy kicsit több segítségre van szükségük, hogy valóra válthassák álmaikat. Elismert és komoly szakmai hátterű, nőkkel foglalkozó hazai alapítványon keresztül támogatja őket céljaik elérésében. A program célja, hogy minden nőnek, aki kihívásokkal, nehézségekkel küzd, esélyt adjon, hogy személyes és szakmai céljait, álmait valóra válthassa. A Millió Esély a Nőkért kezdeményezés idén 5 millió forint pénzbeli és 10 millió forint termékbeli támogatást biztosított a Női Érdek Érvényesítő Szövetségnek.

„A Shwarzkopf Millió Esély a Nőkért hazai koncepciójának megalkotásakor először is azt gondoltuk végig, hogy mire van szüksége Magyarországon a hátrányos helyzetben élő nőknek. A problémák megértéséhez egy, a nők megerősítését és az esélyegyenlőséget zászlójára tűző szervezettel, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetséggel vettük fel a kapcsolatot. Fontos volt számunkra, hogy a téma szakértőinek iránymutatásait figyelembe véve olyan ötleteket támogassunk, amelyek hosszú távon valóban hozzájárulhatnak az érintettek esélyeinek javulásához, vagy hogy hétköznapi módon fogalmazzak: a nők boldogulásához és boldogságához” – mondta Szak Zsuzsanna, Beauty Care üzletág igazgató.

Női Érdek Érdekérvényesítő Szövetségről

2003 óta működő szövetség nőjogi civil szervezetek országos ernyőszervezete, és az Európai Női Lobbi magyar tagja. Célja annak elősegítése, hogy a magyarországi nők minél boldogabb életet élhessenek, és hogy a nők és férfiak közötti egyenlőség eszméje minél jobban érvényesüljön egyéni és társadalmi szinten egyaránt. A szövetség aktívan érvényesíti a döntéshozók felé tagszervezetei és az általuk képviselt nők érdekeit, figyeli az állam által vállalt, nőkre és gyerekekre vonatkozó nemzetközi emberi jogi egyezmények megvalósulását.


Projektjein keresztül a szövetség jelenleg kiemelten foglalkozik néhány további témával, például a nők és férfiak egyenlőségével szembeni megnyilvánulásokkal és a civil tér szűkülésével, a korrupció nőkre gyakorolt hátrányaival, az energiaszegénység témakörével, illetve a nemek közötti egyenlőség támogatásával az oktatás területén. Még több információ: noierdek.hu.

Adományátadás – Sáfrány Réka, a Női Érdek Érdekérvényesítő Szövetség elnöke és Szak Zsuzsanna, a Henkel Magyarország Beauty Care üzletág igazgatója (balról jobbra)