2021. febr. 22.  Düsseldorf / Németország

Fenntartható csomagolási innováció a Henkel Laundry & Home Care üzletágtól

Új csomagolás a toalett tisztítókhoz: kevesebb műanyag és több újrahasznosított anyag

A toalett tisztító flakonok új, globális csomagolási koncepciójával a Henkel hangsúlyozza a fenntartható csomagolás és a körforgásos gazdaság előmozdítása iráni elkötelezettségét. Jelentősen megnőtt az újrahasznosított polietilén (PE) mennyisége a toalett tisztító gélek* csomagolásában – az általános toalett tisztítók esetében, például a Bref márkánál elérte az 50 százalékot, a Pro Nature termékcsalád tisztítószerei esetében pedig akár a 75 százalékot is.

Az anyag háztartási végfelhasználásból származó újrahasznosított műanyag. „Fontos lépés számunkra, hogy ilyen jelentős mértékben tudtuk növelni az újrahasznosított PE arányát a toalett tisztítóink csomagolásában. Elvégre a műanyagból származó kiváló minőségű újrahasznosított anyagok elérhetősége továbbra is korlátozott. A siker egyben motiváció is. Célunk, hogy csomagolásainkban még tovább növeljük az újrahasznosított anyagok arányát” – mondja Ulf Timmann, a Henkel Global Packaging Innovation Toilet Care & Hard Surface Cleaning terület vezetője.

Az új csomagolási koncepció nemcsak több újrahasznosított műanyagot tartalmaz, hanem összességében véve kevesebb műanyagot is. Ez 11 százalékkal csökkenti a flakon súlyát. Ezzel a csomagolási innovációval évente 480 ezer kilogramm új műanyagot takarítunk meg, mely évi 800 tonna CO2 megtakarításnak felel meg. A kompakt flakonkialakításnak köszönhetően körülbelül 10 százalékkal több flakon fér el egy raklapon. Az újrahasznosított anyagok fokozott használata mellett ez pozitív hatással van az ökológiai lábnyomra is, mivel szállítás közben szén-dioxid-kibocsátás takarítható meg.

Az új csomagolási koncepcióval a Henkel világszerte bevezetett egy szabványos tervezésű WC-tisztító flakont. Mostantól minden flakon egységes formátumban kapható, anyaga polietilén. A termékek 2021 januárja óta kaphatók az üzletekben.

Ambiciózus célok a fenntartható csomagolás és a klímavédelem érdekében

Az új WC-tisztító flakon hozzájárul ahhoz, hogy a Henkel elérje ambiciózus csomagolási céljait. Azon ambiciózus célkitűzésünkön dolgozunk, hogy 2025-ig 50%-kal csökkentsük a fosszilis forrásokból származó szűz műanyagok mennyiségét fogyasztási termékeink csomagolásában. Ezt úgy fogjuk elérni, hogy 2025-re az újrahasznosított műanyag arányát több mint 30%-ra növeljük, csökkentve a teljes műanyag mennyiségét és egyre inkább bioalapú műanyagot használunk. Ezenkívül a Henkel által használt csomagolóanyagok 100 százaléka újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz**. A fenntartható csomagolási megoldások hozzájárulnak a Henkel klímavédelmi célkitűzéseihez is. 2040-re a Henkel célja, hogy klíma-pozitív vállalattá váljon.

A Henkel fenntarthatósági stratégiájáról, céljairól és tevékenységeiről szóló további információkért látogasson el honlapunkra.


*Kivéve azokat a termékeket, amelyekre nagy tisztítási teljesítményük miatt különleges biztonsági előírások vonatkoznak.
**Kivéve azokat a ragasztó termékeket, amelyekben a maradékanyagok befolyásolhatják az újrahasznosíthatóságát vagy szennyezik az újrahasznosítási folyamatokat.