2021. okt. 28.

Somat gél – Fenntartható csomagolási innováció

A Henkel javít a gépi mosogatógélek fenntarthatóságán

A Henkel Laundry & Home Care üzletága új csomagolási koncepciót vezet be a Somat gépi mosogatógél termékcsaládja számára, és egy új Somat All in 1 Gél ProNature termékkel rukkolt elő. A fenntarthatóbb csomagolás és formula újításokkal a Henkel újabb lépést tesz a fenntartható termékinnovációk előmozdításában.

Több újrahasznosított műanyag és könnyű szelektív hulladékgyűjtés

A Somat márka termékei továbbfejlesztett, fenntarthatóbb csomagolással rendelkeznek. Mind a Somat Excellence Duo gépi mosogatógél, mind a Somat All in 1 gépi mosogatógél flakonjai mostantól 50 százalékban a végfelhasználók hulladékából származó újrahasznosított műanyagból készülnek, és a termékinnováció könnyebbé teszi az otthoni szelektív hulladékgyűjtést.

A Somat All in 1 gépi mosogatógél ezen kívül a Henkel fenntartható ProNature termékszortimentjében is elérhető. A Somat All in 1 Gél ProNature 100 százalékban újrahasznosított polietilénből (rPE) készült flakonnal és az 50 százalékban újrahasznosított polipropilénből (rPP) készült záróelemmel a legmagasabb szintű fenntarthatósági standardoknak felel meg. Ráadásul a ProNature formula 80 százalékban természetes eredetű összetevőkből áll. Nem tartalmaz színezéket, illatanyagot, és EU Ecolabel tanúsítvánnyal rendelkezik.

A gélek még a rövid és öko gépi mosogatási ciklusokban is hatékonyak.

A hulladék szétválogatásának és az újrahasznosítási folyamat megkönnyítése érdekében minden flakon borítófóliája perforált, könnyen leválasztható. „Ezzel a borítófóliás megoldással a fogyasztási cikkek iparának egyik nagy kihívására kínálunk megoldást. Ugyanis a legtöbb újrahasznosított anyag szürke színű, ami kevésbé vonzó a vásárlók számára. Ezért mi színes, minden termékinformációt tartalmazó borítófóliát használunk. A fogyasztó a borítófóliát a flakonról könnyen eltávolíthatja, lehetővé téve az újrahasznosítást” – mondta Carsten Bertram, mosogatószerek csomagolásáért felelős nemzetközi vezető.

A termékek a közép- és kelet európai országokban, köztük Magyarországon, illetve Oroszországban, Olaszországban, Spanyolországban, valamint a közel-keleti és afrikai régióban kaphatók.  

Határozott célok a fenntartható csomagolásért

A Henkel aktívan kívánja előmozdítani a körforgásos gazdaság folyamatát, és 2025-re ambiciózus célokat tűzött ki az ügyesebb, fenntarthatóbb csomagolás megteremtése érdekében. Ennek során a vállalat célul tűzte ki, hogy a fogyasztói termékek csomagolásában 50 százalékkal csökkenti a fosszilis forrásokból származó szűz műanyag (először legyártott műanyag) mennyiségét. Ennek eléréséhez a Henkel 30 százalék fölé növeli az újrahasznosított műanyagok arányát, csökkenti a teljes műanyagmennyiséget, és egyre nagyobb mértékben alkalmazza a bioalapú műanyagokat. Emellett a Henkel csomagolásainak 100 százaléka újrahasznosítható vagy újrafelhasználható* lesz 2025-re.


*Kivéve azokat a termékeket, amelyekben a maradékanyagok befolyásolhatják az újrahasznosíthatóságát vagy szennyezik az újrahasznosítási folyamatokat.